AtH crosscompetitie 1

Nadat het coronavirus eerder het baanseizoen al dwars zat, kunnen ook de geplande crossen de komende tijd niet doorgaan. Omdat onderlinge jeugdwedstrijden wel mogen werd de AtH crosscompetitie 2020 geboren. De competitie bestaat uit 9 wedstrijden die wekelijks op zaterdag aan het begin van de training worden gelopen. Het persoonlijke tijdsverschil zorgt voor het aantal punten. Hierdoor heeft iedereen “bijna” evenveel kans om te winnen.

Aan de oudere AtH-jeugd voor de start de keuze om 1 rondje (630 meter), 2 of 3 ronden af te leggen; de allerjongsten lopen allemaal 1 rondje. Het aantal gelopen ronden per deelnemer blijft de hele competitie hetzelfde. Op de eerste wedstrijddag werd de afstand aan het begin en einde van de training gelopen waardoor er vandaag al een prijsuitreiking kon plaatsvinden. Dat ze vandaag nog een tweede keer moesten lopen werd pas bekend gemaakt toen iedereen gelopen had. Medewerkers van Staatsbosbeheer hadden voor een uitdagend rondje met slingerpaadjes, een diepe sloot en pittige heuvel gezorgd.

De eerste wedstrijddag zorgde al meteen voor een aantal verrassingen en stralende gezichten bij de dagprijsuitreiking. De jongste van allemaal, Jamez liep aan het eind van de training maar liefst 15 seconden sneller over het parcours dan aan het begin van de training. Hij mocht dan ook op het allerhoogste treetje plaatsnemen en kreeg zijn medaille door Anouk omgehangen. Daarnaast liepen Abel, Chiara en Willem de tweede keer 3 seconden sneller over hun gekozen afstand. Naast zijn vele prijzen mag Abel nu de echte AtH-medaille aan de muur hangen. Hij werd vergezeld door Chiara die met een brede lach naast hem stond. De derde zilveren medaille was voor Willem die meteen in zijn eerste wedstrijd naar een medaille liep.

Door het gekozen systeem van punten toekennen zal de uitslag er volgende keer helemaal anders uitzien en hopelijk weer voor verrassingen gaan zorgen. Belangrijkste echter was het enthousiasme waarmee iedereen aan de startlijn stond.