Daan Meulendijks

Rolf van den Hurk

Hee! Mijn naam is Daan Meulendijks en ik ben één van de trainers van Atletiek Helmond. Ik ben 24 jaar en woon in Mierlo. Werk in de sport als personal trainer, groepsles instructeur en sportmasseur. Ik werk ongeveer 30 uur bij De Brug Active in Mierlo en daarnaast geef ik op een paar andere plekken nog les.

Ik ben zelf 12 jaar actief geweest als atleet en trainer in de atletiek! Na turnen en judo ben ik op mijn 10de begonnen met atletiek als pupil. Bij HAC ben ik actief geweest tot mijn 22ste, een hele leuke tijd gehad daar en altijd op wedstrijdniveau meegedaan, ook als trainer bij de junioren ben ik bijna 4 jaar actief geweest. Toch heb ik vorig jaar april besloten daarmee te stoppen. De fun was wat mij betreft ver te zoeken, vooral als atleet. Ondanks dat ik heel veel plezier had als trainer besloot ik mijn zinnen op crossfit te zetten. Een nieuwe sport uit Amerika die met het uur populairder wordt in Nederland. Een sport die de totale fitheid test. Gewichtheffen, atletiek, turnen, zwemmen etc. Ik probeer nu aan te sluiten bij de Nederlandse top, wat de nodige trainingsuren vraagt.

Uiteindelijk ben ik toch weer met atletiek in aanraking gekomen… Ik werd op de hoogte gesteld van de nieuwe club in Helmond en gevraagd om training te komen geven. Hierdoor werd ik weer gemotiveerd om op een andere manier weer als trainer actief te worden! Een nieuw begin om als trainer een sfeervol en wedstrijdgericht seizoen in te gaan met de atleten! Niet als atleet… hoewel een competitiewedstrijdje altijd wel leuk is om mee te pikken! Tot snel op de baan!