December 2019

In Ledennieuws by Redacteur

Inhoud

  • Welkom bij AtH
  • NN Zevenheuvelenloop
  • Hulp gezocht voor eerste lustrumfeest AtH
  • Verslag van de Nederveldloop-Roermond op 21 december
  • Aangepaste trainingen tijdens de Kerstvakantie

Welkom bij AtH

In deze uitgave van AtHletiek Nieuws heten wij wederom een nieuw lid van harte welkom:
– Dex Scheepers (mini-pupil)

Wij wensen Dex veel plezier en sportief succes bij AtH!


NN Zevenheuvelenloop

Door: Timo Klomp

Zaterdag 16 en zondag 17 november 2019 vond de Zevenheuvelenloop in Nijmegen plaats.

Op de zaterdag waren de groepen 1 t/m 8 en de deelnemers van de Zevenheuvelennacht (7 km) aan de beurt. Van onze club deden mee: Sofie, Anouk, Jorg, Sanne en Timo. Ze deden alle vijf mee aan de 7 km door Nijmegen. Alle vijf hadden goed gelopen en waren dik tevreden! Op de zondag waren de ‘duizenden’ deelnemers aan de beurt. Ons (Mike, Sanne en Timo) werd gevraagd om te helpen bij een drankpost. Het was goed georganiseerd dus het neerzetten en vullen van de bekertjes ging vlot. Mike (gebruikte zijn ervaring van gisteravond en) liep plotseling weg en verstopte zich om een bakje koffie te drinken. Later die dag was het startschot aangebroken en niet veel later kwamen de eerste lopers al. Om te voorkomen dat de deelnemers AA in hun gezicht gooide, moest je schreeuwen wat je in je bekertje had zitten. Ik heb nog nooit zo vaak de klinker ‘a’ achter elkaar geroepen. 

Ik vond het een eer om een bijdrage te geven aan AtH en de Zevenheuvelenloop. Het waren dagen om nooit te vergeten en het is zeker niet de laatste keer! 

Voetnoot bestuur: Timo Klomp, Sanne Michiels en Mike van Wouwe hebben de organisatie van de Zevenheuvelenloop geheel belangeloos geholpen met hun hulp in één van de drankposten langs het parcours. De organisatie van de Zevenheuvelenloop heeft in ruil voor deze hulp een kleine vergoeding in de clubkas van AtH gestort. Namens alle leden willen wij langs deze weg Sanne, Timo en Mike daarom hartelijk danken voor hun (ver)diensten!


Hulp gezocht voor eerste lustrumfeest AtH

Op 5 maart 2020 bestaat AtH 5 jaar en vieren we ons eerste lustrumfeest. Het bestuur heeft al enkele ideeën over de manier waarop we dit heugelijke feit kunnen vieren, maar wij pakken de organisatie en invulling van het lustrumfeest liever op samen met enkele (ouders van) leden.

Als bestuur stellen we voor om een groepje van 3 tot 5 personen te formeren, bestaande uit (ouders van) leden en 1 bestuurslid, dat het lustrumfeest verder invulling en gestalte gaat geven. Uiteraard stellen wij hiervoor een budget beschikbaar.

Lijkt het je wat om hieraan een actieve bijdrage te leveren? Meld je dan voor 6 januari a.s. aan bij Ronald Spoor (secretaris) via het mailadres ronaldspoor@atletiekhelmond.nl.


Verslag van de Nederveldloop-Roermond op 21 december

Door: Jorg Klomp

Jorg Klomp

In het Limburgse plaatsje Roermond werd op 21 december de vijfde Limbracross gehouden. Genaamd de Nederveldloop. Net als altijd weer op het voetbalveld. Ik moest 3 ronden, de eerste was 450 meter, de tweede was 900 meter en de derde ook 900 meter. Bij de start was het koud. Gelukkig kan je je jas langer aanhouden bij de Limbracross. Want bij het Nationaal Circuit kunnen er geen ouders bij staan. Tijdens het lopen viel de kou mee. Ik had een slechte start. Dat komt omdat ik in de starthouding stond en ik raakte mijn balans kwijt en viel met mijn voet voorover. Toen wilde ik met mijn voet terug maar toen ging het startschot en ging ik nog terug met mijn voet. Ik startte toch ongeveer als tiende dan denk je dat dat goed is maar niet voor mijn doen ik start meestal als eerste zodat ik uit het gedrang ben. Daarna haalt clubgenoot Abel Kovacs-Borbas mij in en loopt al gelijk eerste. Dit keer ging iemand met hem mee genaamd Jules Trommelen, het was niet zo’n slimme keuze want hij moest al vroeg afhaken en werd vierde. Maar voor mij was het alleen maar positief daardoor kwam ik tweede te lopen. En had de tweede plek eigenlijk al in mijn handen. Maar ik bleef doorversnellen dat kwam omdat de nummer drie ook begon te versnellen. Maar uiteindelijk was het nog een groot gat. En was de tweede plek binnen. In het klassement sta ik nu tweede en ik hoop het zo te houden of zelfs eerste? (haha).


Aangepaste trainingen tijdens de Kerstvakantie

Trainings- en wedstrijdoverzicht tijdens de Kerstvakantie:

De dikgedrukte trainingen zijn de normale trainingstijden

Zondag 22-12Cross in Turnhout (B)
Maandag 23-12Zaaltraining gymzaal Wilhelminaschool Aanvang 18.45 uur
Dinsdag 24-12Geen training
Woensdag 25-12Duurloop junioren Tijd en plaats volgen nog
Donderdag 26-12Bostraining Brouwhuissche heide Vertrek 10.00 uur bij parkeerplaats crematorium
Vrijdag 27-12Baantraining Eindhoven
Zaterdag 28-12Bostraining Stiphout
Zondag 29-12 Aowjaorscross Oirschot Geen onderdeel van de Limbra
Dinsdag 31-12GEEN training i.v.m. cross Soest (nationaal circuit)
Woensdag 1-1-2020 Bostraining Aanvang 15.00 uur, plaats volgt nog
Vrijdag 3-1-2020Baantraining Eindhoven

Het bestuur wenst alle leden en ouders/verzorgen fijne Kerstdagen

en een sportief, gezond en gelukkig 2020!