Start 6e onderlinge cross

De zesde omloop in de AtH-crosscompetitie zorgde voor snelle tijden op de chronometer. Op het inmiddels bekende rondje liepen 20 deelnemers sneller dan hun gemiddelde tijd. Dat leverde weer punten op voor het totaal klassement. Negen van deze 20 lieten een nieuw PR optekenen wat zorgde voor 5 extra bonuspunten. Anouk, Dex, Mike en Sofie kwamen 1 seconde sneller over de finishlijn, Lieve 2, Guus 3, Marcus 4. Bram verbeterde zich vorige week al 8 seconden, vandaag gingen er weer 6 af. Bovenstaande cijfers laten zien dat de jeugd nog steeds in de lift zit.

Zoals verwacht was Mike het eerste terug van zijn rondje, ditmaal met een PR. Lieve ging vandaag harder van start waardoor ze dicht achter Sofie liep en zich vast kon bijten. Beiden werden beloond met een nieuw PR. Tussen de A-pupillen Aron en Kevin zien we een spannende onderlinge strijd. De eerste zaterdag liepen ze dezelfde tijd. De twee keren daarna was Aron sneller maar Kevin nam het stokje van hem over door de volgende twee keer sneller te zijn. Vandaag liepen ze dezelfde tijd.       C-pupil Dex was de volgende die de finishlijn in een nieuw PR passeerde. Hij mengde zich brutaal tussen zijn oudere clubgenoten. Drie seconden was Guus sneller dan zijn oude PR, mede hierdoor maakt hij een behoorlijke sprong in het tussenklassement. Van plaats 9 naar 4 met slechts 0.6 punten achter Haris op drie. Bram, Nina en Roos kwamen met z’n drieën op de finish afgestormd. Was het door de onderlinge strijd dat Bram zijn PR met 6 seconden verbeterde? Door het hoge aantal punten van vandaag won hij het dagklassement. Thomas kon zijn stunt van vorige week niet herhalen. Haris werd op zijn hielen gezeten door Jade en Marcus. Hij kon ze net voorblijven, Jade en Marcus kwamen samen over de finish. Voor Marcus betekende het een PR-verbetering van 4 seconden en een derde plaats in het dagklassement. “Eindelijk” waren zijn woorden toen hij het podium op mocht. Jimi liep in een soort niemandsland, voor en na hem was een groot gat. Willem was de volgende die binnenkwam, voor Sofia die zich met 3 seconden verbeterde.

Adam, Joep en Jorg lopen twee ronden waarbij Jorg de laatste weken erg constant is. Ten opzichte van het begin heeft hij zo’n 10 seconden winst. Joep had al een zwemtraining in zijn benen, Adam had het vandaag zwaar en kon zijn goede reeks van de afgelopen weken niet voortzetten.

Het wachten was op de vijf die nog op het parcours waren voor hun drie rondjes. Grote vraag was of Timo na 4 keer de klok weer op 6.52 zou laten stoppen? Vandaag werd het 6.51. Het was even wachten op Abel die achterop was geraakt. Bij de laatste doorkomst kreeg Anouk hem in het vizier en zagen wij de “oude” Anouk op het parcours. Gedreven tot op de laatste meter kwam ze 1 seconde na Abel over de finish, een kleine PR-verbetering en de tweede plaats in het dag- en algemeen klassement. Tim kreeg het voor elkaar voor de derde keer op rij dezelfde tijd te lopen. Nadat Sanne vanwege ziekte een paar keer gemist heeft, liep ze vandaag weer een keurige tijd.

Volgende week volgt weer een spannende zaterdagmorgen en dat niet alleen door de onderlinge crosscompetitie…

De uitslagen en tussenstand vind je hier.