Sanne, Claire en Maebh sprinten in Rijen.

Er was er een jarig…

In Nieuws by RedacteurLeave a Comment

Bij de baanwedstrijd in Rijen was de ochtend gereserveerd voor de jongste jeugd, na het middaguur werd de baan overgenomen door de oudere categorieën. Omdat jarige Tim deze wedstrijd verkoos boven thuis zijn verjaardag vieren was “onze “ plek voor korte tijd met zeven blauwe en zwarte ballonnen versierd. Nadat Tim alle felicitaties in ontvangst had genomen kon de wedstrijd beginnen. Voor de pupillen was er zoals gewoonlijk een meerkamp maar vandaag telde ook het lange looponderdeel hierin mee.

Bij de oudste pupillen jongens scoorden Dinand, Timo en Jeroen met hun 5e , 6e en 8e plaats goed in het meerkampklassement. Op de 60m sprintafstand kwam Timo het dichtst bij zijn PR. Bij het verspringen ging Dinand 11cm over zijn PR heen. Ook de bal bij het balwerpen kwam meer dan 3,5 meter verder. Zijn 28.88 was ook meteen een verbetering van zijn eigen clubrecord. Ook Timo wierp 2 meter verder, Jeroen kwam in de buurt van zijn PR. Op het afsluitende onderdeel, de 1000m waren Timo en Dinand meteen na de start voorin het veld te vinden waarin veel te hard geopend werd. Jeroen startte iets behoudender, ondanks dat de concurrentie terugviel kon Jeroen niet bijtrekken. Ook zijn befaamde eindschot bleef uit, Timo, Dinand en Jeroen finishten als 2e , 3e en 6e.

Bij de A-pupillen meisjes bleek na afloop van de 1000m dat er geen tijden waren door een storing van de elektronische tijdwaarneming. Dus telde de 1000m niet mee in de meerkamp, voor de een pech en voor de ander geluk. Voor Claire en Sanne is dit het betere onderdeel, terwijl Maebh niet staat te trappelen om 2,5 rondje te lopen. De door ons zelf geklokte handtijden lieten voor Claire een 3.58 zien wat rond haar PR is, Sanne en Maebh finishten kort na elkaar rond de 4.30. Bij de onderdelen die wel meetelden was Maebh op de 60m sprint het tweede snelste meisje vandaag, ook bij ver was ze de op een na beste (slechts 3 cm minder dan de winnares). Op de sprint was het Claire die het boek “de spijker en mijn voet” dichtgeslagen heeft en een nieuw PR liep. Dit herhaalde ze bij balwerpen waar ook Sanne haar beste worp liet noteren.

Bij de jongens B-pupillen was Abel de beste meerkamper. Zijn basis legde hij met een snelle winnende tijd van 6.73, goed voor 613 punten. Met de 2 kg zware kogel kan hij iets minder goed uit de voeten maar dat maakte hij daarna weer helemaal goed met een PR-verbetering van 20 cm bij hoog. Op de afsluitende 1000m liep hij ver voor de andere jongens uit zijn twee en een half rondje. Ook hier verbeterde hij zijn beste tijd. Dus mocht hij op het hoogste treetje van het erepodium met maar liefst vier nieuwe clubrecords.

Bij de jongste jongens waren de C en mini-pupillen samengevoegd. Op de 40m sprint was Jorg iedereen te snel af, Adam was sneller bij de finish dan in eerdere wedstrijden. Bij hoog ging het helemaal fout met Jorg waardoor hij op 55 cm (PR 1.00m) bleef steken. Terwijl Pepijn en Tim hun PR evenaarde, steeg de kleine Adam boven zichzelf uit en sprong over 80cm. Bij het kogelstoten haalden alle vier de jongens een nieuw PR. Op de afsluitende 600m vertrokken een aantal jongens heel erg hard en leek Jorg de boot te missen. Hij bleef wel zicht houden op de jongens voor hem die hem een mooie stimulans boden voor een geweldige lange “eindsprint” die werd beloond met een hele goede tijd: 2.08.95! Achter het geweld van Jorg waren ook onze allerjongsten nog aan het strijden. Na 300m begon Adam in te lopen op Tim die een heel stuk voor hem liep, op de finishlijn scheelde het niet veel meer en was er weer een PR voor Adam, zijn vierde vandaag. Maar ook Tim was een fractie sneller en haalde dus ook een nieuw PR.

Bij de jongste meisjes begon Sofie met een evenaring van haar hoogspringprestatie, om daarna in de buurt van haar beste 40m-tijd te komen. Bij het kogelstoten bleef haar prestatie wat achter waarna ze zich op kon gaan maken voor het laatste onderdeel: de 600m. Alle goeie dingen in drieën luidt het spreekwoord, maar daar was Sofie vandaag niet blij mee. Nadat ze gestart waren werden ze na de eerste bocht onderschept omdat de elektronische tijdwaarneming het niet deed. Dus terug naar de start en weer opnieuw. Na een paar proefstartschoten, werd er opnieuw gestart en werden ze weer na de eerste bocht tegen gehouden, weer hetzelfde verhaal. Pas na de derde keer ging het goed, Sofie kwam nog heel dicht bij haar nieuwe PR van een paar weken geleden. Sofie: “Eigenlijk hoeven wij nog maar één rondje, want we hebben al een half rondje gelopen”.

Nadat Tim getrakteerd had voor zijn verjaardag was het ochtendprogramma voorbij en konden de ouderen hun opwachting maken. Voor Niels betekende dat een 100m die hij sneller aflegde dan hij van tevoren verwachtte. Zijn 400m voelde niet goed en viel hem wat tegen. Bij de jongste junioren liepen Mike en Ian hun 80m in een snelle serie wat resulteerde in twee nieuwe PR’s. Vandaag stond er ook hinkstapspringen op het programma, zowel Mike als Ian hadden dit nog nooit gedaan. Ian hinkte, stapte en sprong precies 8 meter bij elkaar, Mike landde na 8 meter en 44 centimeter. Omdat er te laat werd begonnen met hinkstap moesten ze allebei na hun laatste poging meteen door naar hoog wat al bezig was en wat bij allebei niet helemaal ging zoals ze wilden.

Voor Ian stond er na een korte pauze nog speerwerpen op het programma. Na drie ongeldige pogingen wierp hij de vierde op safe om maar een prestatie te hebben staan. Bij de jongste meisjes junioren opende Laura haar wedstrijd met een PR op de 60m sprint, Bo bleef er slechts 0.04 sec boven. Maar bij kogel zag Bo haar inspanningen beloond met een dik PR, bijna een meter verder. Laura had al eens verder gestoten dan vandaag, maar ze haalde wel haar tweede beste prestatie. Na een lange pauze waarin de jeugd zich prima vermaakte op de ruimtes rondom de atletiekbaan en de aanwezige vaders hun vaderdag met elkaar doorbrachten, kwam Bo in de baan voor de 1000m hindernis. Met 17 jongens en meisjes in een serie een drukte rondom de te nemen hindernissen, maar daar had Bo geen extra hinder van. Op de laatste 300m liep ze in op de leidster in de wedstrijd en even leek het of ze die nog zou gaan passeren, maar met de finish in zicht had die ook nog iets extra’s in huis. Bo komt met haar tijd vijfde te staan op de nationale ranglijst waarbij ze de snelste eerstejaars is.

De uitslagen vind je hier.