Februari 2020

In Ledennieuws by Redacteur

Inhoud

 • Welkom bij AtH
 • Uitnodiging Carnaval AtH
 • Verslag Heldense Bossen cross door Tim Michiels en Kevin Kersten
 • Cross in Venray door Sofie van Wouwe
 • Help mee bij het thema voor het komende KAtH (kamp AtH)
 • Eerste lustrumfeest op 15 maart a.s.
 • Uitnodiging Algemene Ledenvergadering op 15 april 2020

Welkom bij AtH

In deze nieuwsbrief heten wij de volgende nieuwe leden van harte welkom:

 • Max Trompert
 • Bram Trompert
 • Guus Raaphorst

Wij wensen Max, Bram en Guus heel veel plezier en sportief succes bij AtH!


Uitnodiging Carnaval AtH

Ik Prins Ketje dun Vaifde nodig allie as lid van dun AtH oit vur onze vaifde Carnevalsoavund.

Op vraaidigoavund inentwintig fibberewarrie hebben we in ut gebaw Dun Til in Stippunt vanaf zeuven uurre onze vaaifde Carnevalsoavund. Di joar hebben we nun spellekesoavund, natuurluk mi scorelijsten, zò deggu spellenkoning van dun Ath kèènt worre. Zoas altijd zin alle drinken en sneukelderèij vur niks, ok vur allie aawluij, bruurkes en zusjes. Ander magge ok komme mar die moeten 2 euro betalen. Ik hoop dè’k jallie dun inentwintigste zie, mar spoitserpentines en pepiere snipperkes komme nie binnen want dor krieg ik unne kater van.

Gèèr anmelden vur 17 fibberewarrie.


Ik Prins Ketje V nodig jullie als lid van AtH uit voor onze vijfde Carnavalsavond.

Op vrijdagavond 21 februari hebben we in het gebouw D’n Til in Stiphout vanaf 19.00 uur onze vijfde Carnavalsavond. Dit jaar hebben we een spellenavond, natuurlijk met scorelijsten, zodat je spellenkoning van AtH kunt worden. Alle drankjes en hapjes zijn gratis, ook voor jullie ouders, broertjes en zusjes. Anderen zijn ook welkom maar die moeten 2 euro betalen. Ik hoop dat jullie op 21 februari allemaal komen, maar spuitserpentines en confetti mogen niet binnen want daar krijg ik een kater van.

Graag voor 17 februari aanmelden.

Ketje, mascotte AtH atletiek Helmond

Verslag Heldense Bossen cross

Door: Kevin Kersten en Tim Michiels

Kevin: ik ging met een harde start weg en kwam in de top 3. Ik zag Tim voorbij gaan en ik dacht ik ga nu gas geven. En kwam bij de heuvels en zakte weg. Tim: ik zag dat Kevin met een harde start weg ging en dacht: ik ga Kevin eventjes bijhouden . Dus ik ging vol gas achter Kevin aan. Kevin: ik zag dat Tim in de top 3 bleef en een beetje achter want ik wist dat ik af zou zakken.

Tim:  ik zat in de top 3 en dacht dat ik wat af zou zakken, maar raar genoeg gebeurde dat niet. Nou wel een beetje ik ben naar de top 4 gezakt. Kevin: ik zag Tim op het laatst vooraan staan  en zij tegen mezelf ik ga naar voor rennen en toen kwam ik in de top tien en zag een kindje voorbij rennen dus ik was elfde ik hield de stand bij en werd elfde.

Een grappig weetje nog: Tim was er niet ingeschreven dus ik was toch twaalfde keek op het klassement en zag Tim op de 5de plek staan en wist ik heb het startnummer 106 en daar stond op de 4de plaats 106 een ander kindje staan. 

Cross in Venray

Door: Sofie van Wouwe

Af gelopen zondag had ik een wedstrijd in Venray.

Na dat ik het rondje had gewandeld samen met mama en Ingrid kwam ik er achter dat ik het rondje verkeerd had gewandeld. Gelukkig liep ik daar na het goede rondje met Timo en Jorg.

Omdat Anouk er niet was mocht ik met Kirsten van de Hurk van LGD uit Deurne samen in lopen. Dit was erg gezellig en toen ik terug was deed ik mijn spikes aan, en ging naar de start.

Aan de start hadden Amina, Kirsten en ik veel lol.

Ik zei tegen Amina je vind mijn t ’shirt toch  mooi?  Amina zei toen ja.

Toen zei ik dan moet je achter mij gaan lopen, dan zie je mijn t’shirt  de  hele tijd. Maar dat heeft ze heelaas niet  gedaan. Van af het startschot was  het al duidelijk dat ik op het podium zou komen. Ik ben trots op mijn 3e plek. Samen met Ketje ging ik mijn beker op halen.

Na de wedstrijd heb ik samen met andere kinderen gespeelt.

Groetjes Sofie


Help mee bij het thema voor het komende KAtH (kamp AtH)

Ook dit jaar wordt traditiegetrouw het KAtH, het AtH jeugdkamp, georganiseerd. Natuurlijk worden alle AtH jeugdleden hiervoor uitgenodigd en mogen zij allemaal een introducee (broertje, zusje, neefje, nichtje, vriendje of een vriendinnetje) meenemen.

De data waarop het jeugdkamp plaatsvindt, zijn 11, 12 en 13 september 2020. Reserveer deze alvast in jouw agenda!

Ieder kamp staat in het teken van een bepaald thema. Zo stonden de afgelopen edities in het teken van: Astrix en Obelix, de highland games, de mafia of het Wilde Westen. Voor de komende editie mag iedereen een thema-voorstel doen en wie weet wordt één van die voorstellen verder uitgewerkt door de organisatie. Jouw suggestie(s) kun je kwijt aan Daan Relou (trainer), Wilma Jacobs of Johan Klomp. bedankt alvast!


Eerste lustrumfeest op 15 maart a.s.

Op zondag 15 maart a.s. vieren we met (oud) leden het vijfjarig bestaan van AtH. Uiteraard zijn de ouders/verzorgers en andere gezinsleden van jeugdleden hierbij ook van harte welkom. Inmiddels heeft iedereen een uitnodiging voor dit feest ontvangen. De organisatie vraagt jullie vriendelijk om je aan- of af te melden zodat we – met het oog op de hapjes – weten op hoeveel personen we mogen rekenen.

Het programma voor 15 maart ziet er als volgt uit:

 • 14.00 – 15.00 uur – ludieke sportieve activiteit voor (oud) leden en ouders/verzorgers.
 • 15.00 – 17.00 uur – gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Plaats van handeling is de atletiekbaan en kantine van Eindhoven Atletiek: Eef Kamerbeek atletiekcentrum, sportpark De Hondsheuvels, J C Dirkxpad 7, 5631 BZ in Eindhoven.

Wij hopen jullie (in actie te) zien op 15 maart!

Namens de organisatie van dit feest: Rianne Reints, Karin van Wouwe en het bestuur.