Groepsfoto Weert 2016

Vallende bladeren en kortere dagen is voor de lopers een signaal dat het cross-seizoen weer gaat beginnen. De eerste cross van het Limbracircuit is traditioneel in Weert, ook het lenteachtige herfstweer lijkt een traditie te worden in Weert.

Bij de mannen korte cross was het vroeg dag voor Daan, Jean-Paul en debutant Ruud. Samen stonden ze aan de start voor 3 ronden, in totaal 4315m. Bij de eerste doorkomst kwam Jean-Paul als eerste AtH-er door, op flinke afstand gevolgd door Daan. In de tweede ronde liep Daan iets in om in de laatste ronde Jean-Paul, die last van zijn kuit kreeg, voorbij te gaan en verder uit te lopen. Ruud besliste gisteren om mee te doen, “ik ben er toch maar ik word wel laatste”. Na drie ronden lukte het Ruud om nog zeven andere mannen achter zich te houden, dit smaakt naar meer……

Bij de jeugd krijgen de leeftijdscategorieën aan het begin van het winterseizoen een nieuwe indeling. Dat betekende dat Mike naast Thijs aan de start stond bij de Junioren C voor 2 ronden met een totale afstand van 2900m. Thijs liet er geen gras overgroeien en domineerde de wedstrijd vanaf het begin zonder dat hij echt diep moest gaan. In de tweede ronde kwam Guus Winkelman dichtbij maar na een versnelling bij het ingaan van de lus met de heuvel, bouwde Thijs zijn voorsprong weer verder uit en kwam winnend over de finish. Voor Mike, als eerstejaars, is het nog wennen aan de langere afstand. Hij startte iets te enthousiast wat hem in de tweede ronde een beetje opbrak, Mike finishte wel ruim bij de eerste helft.

In de categorie D-junioren jongens kreeg Rion gezelschap van Dinand, Jeroen en Timo, die in vergelijking met vorig seizoen bijna de dubbele afstand moesten lopen. Een kleine en een middenronde bracht de afstand op 2215m. Na het kleine rondje liep Timo op een zesde plek, kort daarachter Dinand op geringe afstand gevolgd door Jeroen, Rion lukte het aan te sluiten bij een grotere groep. In de tweede ronde werd het voor Rion moeilijk om de aansluiting te houden en viel hij iets terug. In tegenstelling tot Jeroen die op dreef was gekomen en na zijn behoudende start een aantal plaatsen op wist te schuiven, wat ook inhield dat Dinand hem voorbij zag komen. Timo verloor op het laatste stuk naar de finish zijn zesde plaats, maar gaf zich in het losse zand niet gewonnen en vocht zich terug. Net voor de finish heroverde hij zijn zesde plek en kwam in zijn sprint nog heel dicht bij de vijfde plaats.

Voor de even oude meisjes stond er een veel kortere wedstrijdafstand, 1 grote ronde van 1495m op het programma. Meteen na de start nam de Belgische Fien Peusen de kop gevolgd door Bo, samen gingen ze de grote ronde in. Zeshonderd meter voor de finish was er een klein verschil ontstaan in het voordeel van de Belgische. Bo liep onbedreigd als tweede over de eindstreep.

Na de junioren werden de pupillengroepen weggeschoten. De A en B-pupillen liepen een afstand van 1145m verdeeld over 2 ronden. Bij de A-pupillen jongens ging eerstejaars Abel als 30e het bos in liet een indrukwekkende inhaalrace zien in het eerste rondje waarna hij als vierde doorkwam. In de laatste ronde passeerde hij ook de nummer drie in de wedstrijd en kwam nog heel dicht bij de tweede plaats. In dezelfde meisjesgroep kwam Claire na een ietwat mindere start als negende door na de eerste ronde, ze moest in de tweede ronde wat terrein prijsgeven maar finishte ruim bij de beste helft. Sanne had meer moeite met de start in het losse zand, maar toen de te lopen afstand voor de meisjes voor haar zwaar begon te worden, liet Sanne haar doorzettingsvermogen zien en passeerde nog vier meisjes.

De B-pupillen jongens en meisjes liepen samen waarbij Marly Swinkels van Eindhoven Atletiek het veld vanaf de start aanvoerde. Jorg liep in tweede positie aan kop bij de jongens. Dit beeld bleef in de twee ronden hetzelfde. Ook al kwam Ivar Colijn van AV Weert dichterbij, Jorg zijn overwinning kwam niet in het gedrang. In dezelfde race bleven Anouk en Sofie zicht houden op Jorg. Al snel in de wedstrijd liep Anouk op een tweede plaats en was ook Sofie in de eerste ronde al zeker van een derde plaats. Het meest opvallend aan de wedstrijd van Jorg, Anouk en Sofie was dat ze met hun tijden ook bij de A-pupillen voorin het veld zouden zijn geëindigd.

Voor de jongste pupillen, C en mini’s, was er een rondje van 800m uitgezet. Pepijn en Tim gingen na de start eerder het bos in dan Adam. Terwijl Pepijn wat terugviel kon Tim het tempo volhouden en wist naar de derde plaats te lopen. In het losse zand naar de finish kwam er een aanval op zijn derde plek. Net voor de finish moest Tim zich, tot zijn grote verdriet, gewonnen geven. Adam had zich herpakt, passeerde Pepijn en kwam als vijfde over de finishlijn, Pepijn vijf seconden later als zesde. Bij de allerjongsten, de mini-pupillen, liep de pas 5-jarige Aron, stralend zijn rondje. Uiteindelijk kwam hij als vierde slechts 2 seconden tekort voor het podium, maar met de herinneringsmedaille was hij net zo blij.

Na nog een groepsfoto op precies dezelfde plek en posities als vorig jaar gemaakt te hebben konden we met zes ereprijzen terug naar Helmond. De uitslagen vind je hier.