Glibberige Zandboscross in de Deurnese bossen

In Nieuws by RedacteurLeave a Comment

Door de regen, gevallen in de nacht voor de Zandboscross, was het parcours zwaarder geworden dan het al was. Zonder spikes was het glibberen op het modderige parcours waar Daan in zijn rentree na 4 wedstrijdloze jaren al snel achter kwam. Samen met Jean-Paul stond hij aan de start van de korte cross waarbij ze twee ronden moesten lopen dus twee keer de hoge zandberg op. Terwijl Jean-Paul hard van start ging koos Daan voor een rustige start en opbouw. Tijdens de wedstrijd kreeg Jean-Paul last van zijn kuit en verloor hij dan ook steeds meer terrein. Daan had een verstandige keuze gemaakt en was in de tweede ronde onder luide aanmoedigingen aan een inhaalrace bezig.

Na deze wedstrijd volgde een flinke regenbui, die behoorlijk lang aanhield. Gelukkig werd het droog kort nadat Thijs gestart was voor een kleine en een grote ronde. Snel na de start was er al een aftekening in het veld, waarbij Thijs in de kopgroep van zes liep. Deze groep viel in de grote ronde net voor de heuvel uiteen in een kopgroep van drie en 3 “losse” achtervolgers met Thijs op een vijfde plaats. Omdat Thijs voelde dat er vandaag geen podiumplek inzat, richtte hij zijn focus verstandig op de vierde plek. Toen hij de laatste vlakke lus inging zette hij nog een keer flink aan en stelde een vierde plek gemakkelijk veilig.

Bij de D-junioren was Mike goed weg bij de start voor 2 middenronden, hij liep in het achtervolgende groepje achter de twee koplopers. Bij het ingaan van de tweede ronde vond er vooraan in het groepje een versnelling plaats waardoor een gaatje viel. Mike verzuimde om het gat dicht te lopen waardoor een podiumplaats niet meer mogelijk was. De spirit was er bij Mike toen een beetje uit maar hij kon wel zijn zesde plaats vasthouden. Ondanks dat het een zwaar parcours was, liep Rion vandaag wel zijn sterkste cross van dit seizoen. Hij liet verschillende jongens die in vorige wedstrijden voor hem zaten achter zich.

Bij de meisjes D (een klein rondje gevolgd door een middenronde) was al snel duidelijk dat er drie meisjes sterker waren dan de rest. Bo ging brutaal mee aan kop, bij het ingaan van de middenronde moest ze een klein beetje terrein prijsgeven. Toen de meisjes heuvel op liepen werd duidelijk dat vandaag voor Bo een derde plaats het hoogst haalbare was.

Ook de A-pupillen jongens en meisjes hadden het kleine en middenrondje op het programma staan. Claire laat zich niet meer wegduwen bij de start en was ook vandaag weer goed weg, waardoor ze vooraan het grote veld kwam te lopen. Kwam er vorig jaar nog wel eens een mentaal dipje tijdens de wedstrijd, ook dat zien we dit jaar niet meer. Ze kon het tempo goed vasthouden en finishte op een zeer verdienstelijke zesde plaats. Voor Eden was dit haar tweede cross en net zoals bij haar eerste genoot ze ook nu weer volop. Hoe harder ze aangemoedigd werd hoe groter de lach op het gezicht werd. Vlak achter Eden liepen Marta (ook voor haar was dit haar tweede cross ooit) en Maebh zij aan zij, maar in het laatste gedeelte wist Marta nog weg te lopen bij Maebh. Maebh liep vandaag dankzij Marta wel haar beste cross van dit seizoen maar kijkt al uit naar de eerste indoorwedstrijd van het seizoen waar ze weer kan sprinten. Net als Maebh liep ook Sanne, die altijd tot het eind blijft doorgaan, haar beste cross van het seizoen en wist een flinke groep meisjes achter zich te houden. Na de meisjes werden de jongens weggeschoten en was er veel blauw vooraan te vinden. Dinand liep zelfs helemaal vooraan en voerde het grote veld aan. Na het eerste kleine rondje was er zelfs een blauw/zwart treintje vooraan. Bij het ingaan van de laatste vlakke lus naar de finish was het Timo die samen met Guus van Riel van Atletiek Helden om de overwinning leek te gaan strijden gevolgd door Jeroen en Dinand. Het laatste stuk naar de finish was Guus van Riel nog steeds in gevecht om de overwinning alleen had Jeroen de plaats van Timo ingenomen. Zij aan zij sprintend lukte het Jeroen net niet om als eerste de finish te passeren. Na Jeroen kwam Timo als derde over de finish wat voor hem zijn eerste podiumplaats dit crossseizoen betekende. Ook Dinand zakte niet terug en kwam achter dit geweld een paar seconden tekort voor het podium. Achter deze 2e, 3e en 4e plaats was het Thijmen die liet zien ook een prima cross in de benen te hebben, met zijn 14e plek leverde ook hij weer een prima prestatie.

De allerjongste groepen liepen samen, de af te leggen afstand was een middenronde van 1100 meter. Sofie liet er geen gras overgroeien en ging weer hard weg. Onderweg werd ze gepasseerd maar ze mocht bij de meisjes pupillen C het tweede treetje van het podium op. De onderlinge tijdverschillen tussen de meisjes op het podium waren vandaag door het zware parcours erg groot. In dezelfde leeftijdscategorie bij de jongens was het Jorg die flink gehinderd werd bij de start. Door een valpartij voor hem was hij als één van de laatsten weg. Maar Jorg liet zich niet uit het veld slaan en begon aan een indrukwekkende inhaalrace, wat aan de finish resulteerde in een hele knappe tweede plaats.  Bij de allerjongsten was het Pepijn die snel van start ging maar heuvelop voorbij werd gegaan door Tim. Op het laatste vlakke gedeelte ging het tempo van Pepijn weer omhoog en wist hij iedereen te passeren en schreef hij weer een wedstrijd op zijn naam. Tim wist goed door te zetten en mocht Pepijn vergezellen op het podium.

Vandaag lieten de AtH’ers dus zien dat ook in de regen en modder prima gepresteerd kan worden. De volgende wedstrijd op de planning is een indoorwedstrijd in Düsseldorf waar we in ieder geval droog en warm van hopelijk mooie prestaties kunnen genieten.