Timo aan de leiding na de start

De sneeuw die daags voor de Jaspercross viel, gevolgd door de dooi op de wedstrijddag zorgde voor bospaden met een losse bovenlaag. De verwachte modder bleef uit, maar in de middenronde (1000m) waren nog hele stukken bedekt met ijs.

De mannen van de korte cross liepen 2 grote ronden van 2000m waarbij Daan gebrand was op een goed resultaat voor zijn tussenklassement. Zoals altijd bouwt Daan zijn race geleidelijk op, ook nu was zijn tweede ronde sneller dan zijn eerste. Met zijn 7e plaats liet hij al zijn directe tegenstanders voor het klassement achter zich. In dezelfde wedstrijd liepen de Jongens A waarbij het deelnemersaantal niet erg groot is. Voor Jeffrey was het vandaag, na zijn debuut in Roermond, zijn tweede cross waarbij zijn indeling veel beter was dan in Roermond. Het resultaat was een tweede plaats waarvoor hij beloond werd met een vlaai.

Thijs werd samen met de andere C-jongens weggeschoten voor 3 ronden van 1000m waarbij Thijs meteen de kop nam gevolgd door Guus Winkelman van het Jasper Sport. In de tweede ronde nam Winkelman de kop over van Thijs die gemakkelijk bleef volgen. In de laatste ronde nam Thijs resoluut de kop weer over en kwam met een flinke voorsprong als eerste over de finishlijn. Bij de junioren jongens D, 2 ronden van 1000m, was Timo meteen na de start vooraan te vinden in een kopgroep. Bij het ingaan van de tweede ronde werd de groep uit elkaar getrokken door de latere winnaar Falco Aarts van Atletiek Maastricht. Timo ging als enige mee met Aarts waardoor hij weggetrokken werd van de groep achtervolgers. Timo moest Aarts uiteindelijk laten gaan maar stelde wel gemakkelijk zijn tweede plaats veilig. Achter het achtervolgende groepje liepen Jeroen en Dinand vlakbij elkaar maar een niet helemaal fitte Dinand moest Jeroen al snel laten gaan. Jeroen liet vandaag, net als in Soest, zijn oude strijdvuur weer zien wat resulteerde in een beter resultaat dan in de eerdere Limbracrossen. Ook Thijmen lijkt de draad van vorig cross-seizoen weer opgepakt te hebben. Toen Dinand Jeroen moest laten gaan kwam hij in het zicht van Thijmen. Rion, die in de tweede ronde van achter uit op kwam zetten hielp Thijmen aan een hoger tempo. Rion wilde Thijmen passeren maar Thijmen plaatste een versnelling waarvoor Rion moest passen. Thijmen kon zijn hogere tempo volhouden en was aan een inhaalrace bezig waarbij ook clubgenoot Dinand werd gepasseerd. Rion moest op de laatste honderd meter nog flink aan de bak om zijn plaats te verdedigen.

Een kleine ronde van 600m gevolgd door een middenronde was het parcours voor Bo vandaag. Meteen na de start nam ze de leiding waarbij ze in de kleine ronde enkele meisjes meekreeg. Na het kleine rondje had ze een kleine voorsprong die ze soepel lopend verder kon uitbouwen in de middenronde. Met een flinke voorsprong passeerde ze winnend de finishlijn.

De A- en B-pupillen liepen twee ronden van 600m waarbij Abel het spits mocht afbijten. Dat ging niet met een al te beste start, hij werd volledig in de tang genomen door twee jongens waardoor hij als tiende doorkwam na 200 meter. Manoeuvrerend tussen de andere jongens ging hij ze links en rechts voorbij om aan te pikken bij de koploper. Halverwege het tweede rondje kwam zijn aanval op de koppositie, waarbij hij meteen een voorsprong nam die genoeg bleek voor de overwinning. Bij de meisjes ging Claire iets te fanatiek van start. Ze kon het hoge aanvangstempo niet volhouden, maar kon nog wel aanzetten om op het laatste rechte eind nog een aanval van achteruit af te slaan. Sanne zagen we in de eerste ronde achterin een groep meisjes lopen waarvan ze in het tweede rondje wegliep, waarna ze op jacht ging naar de rest. Ook hiervan kon ze nog enkele meisjes inhalen, een 13e plek is een prima resultaat voor Sanne.

De jongens en meisjes B-pupillen gingen samen van start. Jorg kwam los van de rest het bos in, Anouk en Sofie liepen in een groep. Anouk ging op jacht naar haar clubgenoot en trok Sofie mee, waardoor een blauw/zwart treintje de wedstrijd aanvoerde. Bij het ingaan van de tweede ronde kwam de achtervolgende groep terug en leken de AtH-ers opgeslokt te gaan worden door de groep. Net voordat dat ging gebeuren trok Jorg het weer open en nam zijn beide clubgenoten weer op sleeptouw. Ondanks de sprintaanvallen op het laatste eind konden Jorg en Anouk hun overwinning gaan vieren en haalde Sofie een prima tweede plaats.

De strijd bij de allerjongsten ging over 2 rondjes van 500 meter. Net als zijn broer Abel had Adam niet zo’n goede start en ging ook hij slalommend in de achtervolging naar clubgenoot Tim die bij de jongens het veld aanvoerde. Op de eerste heuvel ging Adam ook Tim voorbij om na nog een rondje winnend de finish te passeren. Achter Adam bleef Tim goed doorgaan en passeerde als tweede de eindstreep. Pepijn vergezelde Tim in het eerste gedeelte van de wedstrijd maar kon het tempo van Tim niet volhouden en moest enkele jongens voorbij laten gaan. Tegelijk met de jongens liepen ook de C-pupillen meisjes hun wedstrijd. In het eerste rondje was Lieve op een vierde plaats te vinden. Bij het ingaan van de tweede ronde was ze al naar een podiumplaats gelopen, maar kreeg ze ook zicht op de tweede plaats. Met nog 300 meter te gaan versnelde ze en haalde het meisje dat voor haar liep in, wat haar een mooie tweede plaats opleverde. Op het laatste stuk voor de finish was het voor Lieve nog een uitdaging om de voor haar lopende Tim nog in te halen wat haar nog lukte. De superjonge Aron liep weer genietend van alle aanmoedigingen mee bij de mini-pupillen. Zijn vijfde positie in de wedstrijd was al vroeg bepaald, daar kreeg de concurrentie geen verandering meer in.

Omdat Tim niet in de gaten had dat Ketje de vlaai van Jeffrey aan het bewaken was, kon deze onaangebroken mee naar Helmond. Net als de elf podiumplaatsen en andere goede resultaten die in de zesde Limbracross van dit seizoen behaald zijn. De uitslagen vind je hier.