Nina en Merel van start in Asten

De zesde wedstrijd uit de Limbra-crosscompetitie vond plaats in de Polderse bossen in Asten. De deelnemers aan de korte cross kregen te maken met een regenbui. Daarna werd het droog en was het prima weer. Mike (mannen) en Abel (JU18) kregen een gevarieerde ronde voorgeschoteld die ze twee keer moesten afleggen, 4000 meter. Voor baanatleet Mike was de cross iets te lang. De eerste 3 kilometer kon Mike goed mee en bleef hij zicht houden op een podiumplaats. Het laatste kwart van de wedstrijd ging het te hard voor hem. Een mooie vijfde plaats voor Mike. Abel liep een goede eerste ronde en was voorin het mannenveld te vinden. In de tweede ronde moest Abel terrein prijsgeven. Ondanks dat hij de ziekte van Pfeiffer onder de leden heeft won hij met bijna 50 seconden voorsprong de wedstrijd in zijn eigen leeftijdscategorie. Sanne, MU18, zorgde voor een verrassing na een kleine en een grote ronde, 3000m. Ze volgde het advies wat ze van tevoren kreeg goed op. Tijdens de wedstrijd voelde Sanne dat het goed ging en kon weglopen bij haar concurrente en won de wedstrijd.

De jongens C, JU16, liepen tegelijk met Sanne. Na de start zagen we het beeld wat we al vaker gezien hebben dit seizoen. Jorg in achtervolging op de koploper. Vanwege het opgooiende zand was Jorg het dit keer eerder beu. Al vrij snel nam hij de leiding over, Jorg kon onbedreigd als winnaar naar de finish lopen. Tim was iets te overmoedig na de start, probeerde aan te sluiten bij de koplopers. Hiervoor betaalde hij later in de wedstrijd de tol. Maar als eerstejaars doet Tim goed voorin mee. Adam liep een goede wedstrijd. Hij zat kort achter jongens waar hij vorige keer nog bijna een halve minuut achter liep. De even oude meisjes liepen 2000 meter, verdeeld over twee ronden. Sofie, Anouk en Lieve waren alle drie voorin te vinden. Kort na de start ging Sofie zij aan zij aan de leiding. Na enkele honderden meters nam ze alleen de leiding en trok het veld uit elkaar. Pechvogel Anouk, voor de zoveelste keer geveld geweest door ziektes, probeerde mee te gaan. Vandaag lukte dat nog niet, maar Anouk is al vaker na een vervelende periode terug gekomen. Wel liep ze onbedreigd naar een derde plaats. Ondertussen liep Sofie 23 seconden weg van de rest en won met grote overmacht ook deze cross. Kort hierachter was Lieve aan het strijden om een vierde plaats. Bij het ingaan van het laatste pad, richting finish, zette Lieve nog een keer aan en eiste de vierde plaats op. Resultaat in deze categorie 1, 3 en 4. Bij de JU14 moest Aron in het begin alle zeilen bijzetten. Hij keek na 200 meter gelopen te hebben tegen een behoorlijke achterstand aan. Het lukte om naar een plaats binnen de top tien te lopen, als achtste kwam hij over de finishlijn. Thomas was met twee andere jongens constant stuivertje aan het wisselen. Ze kwamen dan ook binnen een paar seconden over de finish. Thomas net bij de eerste helft.

Pupillen

Voor de pupillen twee rondjes, A en B-pupillen 1200m, de jongsten 1000m. Bij de oudste jongens ging Dex erg hard van start. Ook al werd hij ingehaald, hij gaf niet op, probeerde aansluiting te houden. Hij bleef voorin meedoen en bleef vechten voor een goede klassering. Die kwam er, een vierde plaats voor Dex. Bij de meisjes was het geen verrassing dat Sophie als eerste het startpad richting bos verliet. De voorsprong op de tweede loopster bedroeg aan de finish maar liefst 15 seconden. Sophie heeft de maximale score in het tussenklassement, alle zes de wedstrijden gewonnen. Merel was te langzaam gestart en moest van ver komen. Aan het einde van de eerste ronde kwam ze verder naar voren en kwam een podiumplaats in beeld. In de tweede ronde stoomde ze door en stelde een derde plaats veilig. Daarachter liep Nina een hele goede wedstrijd. Ook Nina werkte zich steeds verder naar voren en kwam op plaats tien te lopen. Met vijf meisjes binnen 3 seconden kwamen ze over de finish waarvan Nina de snelste was, een keurige achtste plaats. Ook Daphne zorgde voor een verrassing, ook zij liep haar beste cross ooit. Ze won van meisjes waar ze in eerdere crossen achter liep, finishte ruim binnen de eerste helft van het deelnemersveld. Sarah had duidelijk een mindere dag, in andere wedstrijden komt Sarah gedurende de wedstrijd steeds verder naar voren, dat gebeurde vandaag niet. Hierdoor bleef ze in het zicht van clubgenote Imke die net een meisje van Weert tussen haar en Sarah moest laten gaan. Voor Annabella was het haar tweede cross, waarbij ze drie meisjes die net voor haar liepen niet meer in kon halen op het laatste stuk.

Ook voor Jamez (B) was het zijn tweede cross. Op het einde was het bijzonder spannend. Jamez ging met twee anderen in dezelfde seconde over de finish. Na zijn debuut in de vorige cross had Daan het vandaag moeilijk. Door steken in zijn maag moest hij af en toe wandelen. Ook Lente leek het moeilijk te hebben maar kon de cross toch uitlopen. Bij de C-pupillen noteerde Rick weer een keurige klassering: een vijfde plaats. Selin kon bij de meisjes de zesde plaats net veilig stellen. Er kwamen twee meisjes vlak na haar over de finish. Bij de allerjongsten bleef Elias goed doorlopen en verdiende daarmee een houten medaille. Het debuut van Storm verliep anders dan  gedacht. Charlotte liep vandaag bij de jongste meisjes naar haar vierde overwinning. Haar voorsprong op de streep bedroeg 10 seconden.

Met nog vier crossen voor de boeg begint het klassement, waarvoor zeven wedstrijden tellen, vorm te krijgen. De uitslagen vind je hier.