Esmee en Dex op weg naar het podium

Twee grote ronden voor Ruud bij de mannen korte cross: 4800m. Ruud had het na zijn ziek-zijn vandaag niet gemakkelijk: maar hij was er weer bij.

1 kleine en 1 grote ronde, 3100 meter voor Mike bij de B-junioren. Mike sloot, achter de twee koplopers, aan bij het achtervolgende groepje. Bij de doorkomst na de kleine ronde liep hij er nog bij maar na de heuvelpassage in de grote ronde ontstonden er verschillen. Mike had een kleine achterstand op de derde en vierde loper. Het gat werd groter in het laatste gedeelte van de wedstrijd waarin Mike nog een keer gepasseerd werd. Zijn aanvallende lopen werd beloond met een aanzienlijk snellere tijd dan vorig jaar; het ging vandaag 50 seconden sneller.

De C-junioren jongens liepen dezelfde afstand als de B-junioren. Timo nam meteen na het startschot de leiding, kwam als eerste na het kleine rondje door. In de grote ronde nam van Rens uit Venray de leiding over totdat de heuvel opdoemde, hierop was Timo duidelijk beter waardoor hij als eerste beneden aankwam. Even aanzetten gaf hem een aantal meters voorsprong maar van Rens gaf nog niet op. Omdat Timo niet echt doortrok kwam hij weer dichterbij. Timo moest aan het begin van de laatste lus nogmaals aanzetten om de Zandboscross op zijn naam te kunnen zetten. Het parcours werd verlegd: 2100m, 3 kleine rondjes voor de C-meisjes. Na een paar honderd meter schoof Sanne door naar de vierde positie: het gat met de eerste drie was behoorlijk. Toch gaf Sanne niet op waardoor de achterstand op nummer 3 minder werd en het gat met de achtervolgers groeide. De houten medaille was dan ook dik verdiend! Ook de jongens D liepen deze afstand. Abel ging vandaag harder weg dan bij de eerdere Limbracrossen. Bij het verlaten van het startpad had hij al een gaatje geslagen wat langzaamaan groter werd. Onbedreigd liep hij naar zijn vierde Limbra-overwinning van dit seizoen. Ook Jorg was goed weg bij de start, liep samen met twee anderen in de achtervolging op Abel. Maar Jorg had al snel genoeg van zijn medelopers en schudde ze vrij in het begin al van zich af. Hierdoor was bij de eerste doorkomst niet alleen het eerste shirtje maar ook het tweede blauw. Achter Abel eiste Jorg gemakkelijk de tweede plaats op. Voor de D-meisjes stond er een rondje minder op het programma waarmee de te lopen afstand slechts 1400 meter was. Dit is maar 200! meter meer dan de mini-pupillen, het verschil had wel wat groter mogen zijn. Zowel Anouk als Sofie meldden zich vooraan het veld. Anouk sloot aan bij de koploopster die ze in de laatste lus van het eerste rondje naar de tweede plaats verwees. De voorsprong werd in het tweede rondje groter wat voor Anouk de vierde Limbra-overwinning van dit seizoen betekende. Daarachter kon Sofie het gaatje met de derde plaats net niet dichtlopen. In de tweede ronde werd het gat groter maar ook achter Sofie was een groot gat, net als Sanne kreeg ze de echte houten medaille.

Voor de A-pupillen jongens en meisjes dezelfde afstand, waar Tim bij de start ongelukkig viel en meteen tegen een achterstand aankeek. Het was aan Tim zijn gezicht te zien dat hij hier niet blij mee was. Maar gaandeweg de twee rondjes passeerde hij een groot aantal jongens en wist zich van plaats 38 naar plaats 25 op te werken. Adam ging verrassend hard van start wat tijdens de wedstrijd iets te hard bleek te zijn. Het was hard werken om een positie bij de eerste helft te veroveren maar het lukte. Kevin had geleerd van zijn eerdere crossen, zijn iets rustiger starten bracht hem een betere klassering. Hij kwam in de tweede ronde dichtbij zijn clubgenoot Adam en kon richting finish zijn sprintsnelheid nog eens testen. Bij de oudste meisjes-pupillen zet Lieve haar stijgende lijn voort. Na een ronde kwam ze alleen lopend door op een vijfde plaats die ze in een paar honderd meter had omgezet in een vierde plaats. Bovendien was de derde plaats niet zo heel ver weg. Chiara had een niet zo beste start maar wist zich flink naar voren te werken in het eerste rondje. In het tweede rondje kreeg Chiara het moeilijker en moest ze terrein prijsgeven. Desondanks was ze, net als Lieve, een stuk sneller dan vorig jaar: maar liefst 45 seconden, voor Lieve stond de klok bijna een halve minuut eerder stil.

Het rondelint werd verhangen, voor de BC- en mini-pupillen lagen 2 rondjes van 600m te wachten. Bij de jongens Pupillen B was Aron al meteen na de start vooraan te vinden. Voorbij het verzamelpunt en supportersvak van AtH nam hij de leiding over en kreeg een kleine voorsprong. Net voor de doorkomst op de finish kwam zijn achtervolger langszij waarop Aron het tempo omhoog gooide. Dat was genoeg om na 2 ronden als winnaar de finish te passeren. Bij de even oude meisjes leek Lieke ingehouden te lopen maar genoot ze wel volop van alle aanmoedigingen. De laatste 200 meter ging bij Lieke het tempo flink omhoog waardoor ze nog verscheidene meisjes wist te passeren. Bij de jongens pupillen C vond Marcus in de eerste ronde aansluiting bij Koetsier van de thuisclub. In de tweede ronde passeerde hij deze en wist ver van hem weg te lopen. Bij de meisjes maakte Nina er een bijzonder spannende wedstrijd van. Ze ging na de start aan de leiding maar na een ronde kwam ze op een (onbedreigde) derde plaats door. Met nog 200m te gaan, liep ze nog steeds op plaats drie en leek dat haar eindklassering. Met een enorme eindsprint ging ze de beide koploopsters voorbij en haalde ze haar eerste overwinning binnen. De laatste start van de dag was voor de allerjongsten: de mini-pupillen. Bij de jongens sloot Dex aan bij de tweede loper en bleef die volgen. Aan het eind van de tweede ronde ging Dex voorbij en bleef dat tot aan de finishlijn volhouden: een keurige tweede plaats. In dezelfde wedstrijd verraste Esmee zichzelf met een podiumplaats. Ondanks dat ze iets te hard weg ging en twee meisjes voorbij zag komen, gaf ze niet op. Met 15 seconden voorsprong op nummer vier kwam ze als derde over de finish. Daardoor mocht ze, net als veel clubgenoten eerder vandaag, samen met Ketje het podium op.