Sanne tijdens de Vlakwatercross in Venray

Het was een groot contrast tussen de warme indoorhal in Gent gisteren en de koude bossen bij de Vlakwatercross in Venray. Zoals bij alle Limbracrossen gingen Mike en Abel tegelijk van start. Mike bij de mannen korte cross en Abel bij de Junioren B: 4020 meter. Abel voelde zich niet helemaal fit maar besloot toch te starten. Mike kon aanpikken bij Abel. Toen de maag van Abel op begon te spelen, ging Mike alleen door. Hij liep een hele goede tweede ronde en kan terugkijken op een mooie vijfde plaats. Ondanks zijn fysieke probleem won Abel ook deze Limbracross gemakkelijk en daarmee het klassement. Mike is afhankelijk van deelname van twee anderen maar lijkt net buiten het podium te vallen.

Meer deelneemsters deze keer bij de meisjes B. Sanne begint beter te draaien. Ze liep op de tweede plaats met een behoorlijke achterstand op de koploopster. In de tweede ronde liep ze zo veel in, dat met nog 400 meter te gaan de eerste plaats in beeld te komen. Het gat was daarvoor net iets te groot. Weer een tweede plaats voor Sanne, dat wordt ook haar plaats in het eindklassement. Tegelijk liepen de Jongens C. Niels en Tim waren vooraan te vinden maar Niels had het vandaag moeilijk. Dat voelde Tim, die zijn clubgenoot hard passeerde. Terwijl Tim doorstoomde zakte Niels terug naar een zesde plaats. Tim kreeg voor zijn vierde plek weer een houten medaille. Adam moest vandaag een paar jongens voor laten waarvan hij de vorige keren won. Adam staat in het klassement net buiten de top tien. Ondanks zijn afwezigheid heeft Jorg het klassement gewonnen, Niels heeft een wedstrijd minder gelopen en moet nog een keer flink aan de bak om een podiumplaats veilig te stellen. Tim valt net buiten het podium maar staat als eerstejaars er wel bovenaan bij.

Een kleine en een grote ronde voor de C-meisjes. Sofie liet er geen gras over groeien. Ze nam meteen de leiding en had na 400 meter al zoveel voorsprong dat de overwinning haar eigenlijk al niet meer kon ontgaan. Ze bouwde haar voorsprong verder uit. Aan het begin van het slingerpad richting finish kon ze zelfs gas terug nemen. Anouk en Lieve liepen in een groepje van 5 meisjes. Het was duidelijk dat Anouk zich aan het inhouden was. In de grote ronde sloeg Anouk haar slag en liep makkelijk weg bij de rest. Lieve kreeg het daar wat moeilijker, ze leek zesde te gaan worden. In de eindsprint knokte ze zich naar een vijfde plaats. In het klassement wordt het spannend. Sofie en Anouk kunnen allebei het klassement winnen, Anouk heeft een wedstrijd minder gelopen. Sowieso heeft de winnares van het klassement een blauw shirtje aan. Lieve gaat de strijd aan voor een vierde plaats.

Aron bij de D-jongens liep dezelfde afstand als de C-meisjes. Als eerstejaars loopt Aron iedere wedstrijd bij de eerste tien. Ook vandaag liep hij op een stabiele negende plaats. Door al aan het begin van het slingerpad naar de finish het tempo te verhogen kon hij nog een concurrent passeren, finishte als achtste. Hij finishte op hele korte afstand van plaats 6 en 7. In het klassement staat Aron op een zevende plaats waarvoor hij nog wel moet knokken om die te behouden. Roos, MD, liep een grote ronde waarin ze zich van de 20e naar de 17e plaats wist op te werken. In het klassement staat Roos 20e maar ze heeft een wedstrijd minder gelopen en kan nog een aantal plaatsen stijgen.

De pupillen liepen meerdere kleine rondjes, A-pupillen 3 (1500m) en de jongeren 2 (1000m). Bij de Jongens Pupillen A is het iedere week spannend. Ook vandaag. Dex kwam als eerste het startpad af gevolgd door een groepje waarin Raven en Yori zich bevonden. Het bleef hard gaan, Yori viel na twee ronden terug, finishte als 16e. Dex bleef sleuren en kwam met Derijk van Scopias los te liggen. Van de achtervolgers finishte Raven als zesde. Vooraan bleef het spannend. Derijk plaatste aanvallen maar Dex sloeg ze allemaal af. Ook vandaag was Dex de snelste. In het klassement komt Dex sowieso op het podium. De komende wedstrijden gaan bepalen op welk treetje. Omdat bij de pupillen de eerste vijf in het klassement op het podium komen is het bijna zeker dat Raven, die een wedstrijd minder gelopen heeft, Dex zal gaan vergezellen.

Bij de meisjes ging Sophie weer keihard weg. Gelukkig konden we haar tijdens de wedstrijd wat temperen. Daardoor kon er een meisje aansluiten. In de derde ronde kreeg Sophie het sein dat ze mocht gaan. En dat deed ze, ze sloeg meteen een gat. Op weg naar de finish dacht Sophie dat ze al gewonnen had. Tot haar grote verrassing kwam de achtervolgster terug. Nog een keer aanzetten leverde haar de achtste overwinning van deze competitie op. Merel, Sarah en Nina gingen in de eerste ronde een beetje gelijk op. Merel liep in de volgende ronden weg bij haar clubgenoten en finishte als zesde. Nina zag Sarah voorbij komen en kon net niet bij haar aansluiten, 15 en 18e. Na haar nieuwe PR gisteren op de 1000m liep Daphne vandaag ook weer een hele goede cross. Ze passeerde de finishlijn als 20e. Anne-Sophie en Imke waren stuivertje aan het wisselen. Uiteindelijk werd Anne-Sophie 26 en Imke 28. Daarachter kwam Emme. Helaas had ze deze keer niemand net voor zich waarmee ze op het laatst de strijd nog aan kon gaan. Sophie heeft het klassement al gewonnen. Merel moet in de komende wedstrijden flink aan de bak om een podiumplaats te halen en te behouden. Sarah en Nina staan 12e en 14e in het klassement en kunnen nog wat stijgen of dalen. Natuurlijk willen ze zo hoog mogelijk eindigen. Daphne staat 20e maar loopt de laatste wedstrijden beter, dus kan gaan strepen in de laatste wedstrijden. Anne-Sophie, Emme en Imke hebben nog maar 5 wedstrijden gelopen en kunnen nog meisjes gaan passeren.

Bij de B-pupillen kon Daan na een korte ziekenhuisopname van start voor zijn vierde cross. Lente had het vandaag zwaarder dan in eerdere crossen. In het klassement vinden we Lente op een zesde plaats, met een wedstrijd minder gelopen. Normaal gesproken moet ze een podiumplaats kunnen halen in het klassement. Ook Mick (C-pupil) zagen we bij de B-pupillen de bocht omkomen. Hij was een groep te vroeg gestart. Na driekwart ronde kon hij uit de wedstrijd worden gehaald en opnieuw naar de start gebracht worden. Bij de nieuwe start C-pupillen en mini’s was hij weer vooraan te vinden. In de tweede ronde moest hij wat terrein prijsgeven, een vijfde plaats voor Mick. Iets daarachter liep Rick, die vandaag zijn dag niet had. Kai streed met clubgenoot Elias (mini). Aan het eind was hij iets sneller. Kai 18, Elias werd 6e in zijn leeftijdscategorie. Voor Storm was de afstand iets te lang. Selin streed bij de C-pupillen om iedere plek. In het algemeen klassement haalt ze zeer waarschijnlijk het podium net niet. Net als in haar vorige wedstrijden won Charlotte ook deze cross gemakkelijk bij de mini-pupillen. In het algemeen klassement staat ze op dit moment 2e met een wedstrijd minder gelopen. Als ze nog een keer de finishlijn passeert op welke plaats dan ook, heeft ze het klassement gewonnen. Bij de jongste jongens staat Elias derde in het klassement, naar het lijkt zal dat ook de eindstand zijn. C-pupil Rick heeft 2 wedstrijden minder gelopen en kan nog een plaats op het eindpodium halen. Ook Kai heeft 2 wedstrijden minder gelopen maar is afhankelijker van anderen om te stijgen.

Dank aan de organisatie die voor stickers op de startnummers zorgde zodat de verschillende leeftijdscategorieën uit elkaar gehouden konden worden, zowel bij de junioren als de pupillen.

De uitslagen vind je hier.

=====

C-junior Jorg had gekozen om aan de Mastboscross mee te doen. Deze cross maakt deel uit van het nationaal crosscircuit. Sterke tegenstand verzekert dus. Na de start volgde voor Jorg een inhaalrace. Hij kon aansluiten bij de kop van de wedstrijd. De inhaalrace had teveel kracht vereist waardoor Jorg weer wat terugviel. Jorg finishte als 11e. De uitslag vind je hier.