Groepsfoto Limbracompetitie 2018/2019

In het natuurgebied “Leudal” vond traditioneel de laatste cross van de Limbracompetitie plaats. De competitie bestaat uit 9 wedstrijden waarvan de beste 7 klasseringen tellen voor het eindklassement. In tegenstelling tot vorig jaar was het vandaag lenteachtig en goed toeven in de zon. Na de start volgde voor iedereen een rondje over een grasveld waarna, zeker bij de jeugd, een heuvelachtig slingerend parcours de scherprechter was.

In de meeste categorieën was de eindstand van het circuit al bekend maar voor een enkeling kon deze nog wel veranderen. Bij de mannen korte cross was Niels voor de start al zeker van zijn derde plaats in het klassement. Vandaag sloot hij na de start van de 4630 meter aan bij de kopgroep van vijf. Na het kleine en de grote ronde was de kopgroep uit elkaar gevallen en kwam Niels door in een derde positie. In de laatste ronde kon hij zijn achterstand op de tweede loper omzetten in een voorsprong van acht seconden. Zoals altijd begon Daan iets behoudender en had Mike (JB) besloten om aan te sluiten bij Daan en met hem naar voren door te schuiven. Daan nam Mike op sleeptouw en ondanks dat hij Mike aanmoedigde om bij te blijven, moest hij Daan aan het eind van de tweede ronde laten gaan. Daan liep vandaag zijn 7e wedstrijd waarmee hij in het eindklassement opklom naar plaats 6 en Attila voorbij ging die op een 7e plaats 86 deelnemers wist voor te blijven. Voor Ruud was er vandaag geen categorie mannen 45 maar in het klassement vinden we Ruud op een 7e plaats in deze categorie met nog 76 lopers achter hem.

Ondanks dat Mike als zevende over de finish kwam had dat geen enkele invloed meer op zijn 5e plaats in het klassement maar wat Mike betreft mag het baanseizoen beginnen.

De C-junioren liepen 4 kleine rondjes waarbij Timo in het eerste rondje aan kon klampen bij de twee koplopers. Maar het tempo lag iets te hoog voor Timo waardoor hij alleen op een derde plek kwam te lopen. De onderlinge verschillen vooraan waren groot en werden tijdens de laatste 2 ronden groter. Timo hoefde niet veel moeite te doen om zijn derde plek vast te houden, dat hij de winnaar was van het klassement stond voor de wedstrijd al vast. De D-jongens werden weggeschoten voor drie ronden. Abel ging voortvarend van start en bemoeide zich met de kop van de wedstrijd. Het was stuivertje wisselen aan de kop waarbij ook Abel het kopwerk niet schuwde. Na anderhalve ronde kwam er een versnelling waarop Abel niet kon reageren. Als zesde kwam hij over de eindstreep maar ook hij was voor de start al zeker van de derde plaats in het klassement. Ook Claire was bij de meisjes D verzekerd van een derde eindplaats maar leverde vandaag een mooie strijd op de 1730 meter. Na de eerste ronde liep ze op een vijfde plaats maar tijdens de laatste ronde kwam ze dichter bij de vierde loopster. In de laatste heuvelslingerbocht liep ze nog iets meer in en met een uiterste krachtsinspanning op het laatste rechte stuk passeerde ze net voor de finish haar directe concurrente. Als beloning kreeg ze haar laatste houten medaille van dit seizoen. Door een langdurige vervelende ontsteking aan haar voet liep het cross-seizoen voor Sanne anders dan ze vooraf gedacht had. Ze miste een aantal crossen maar lijkt op de weg terug.

Bij de jongens A-pupillen koos Jorg voor een andere tactiek dan normaal.  Omdat hij bij de start helemaal ingesloten raakte, werd het hem moeilijk gemaakt deze tactiek te volgen. Hierdoor liep hij wat achter de feiten aan en kon hij vooraan het spelletje niet meespelen. Zijn derde plaats in het algemeen klassement had Jorg voor de start al op zak. In de grote groep van 56 deelnemers liep Adam weer een hele goede constante wedstrijd. Volhardend bleef hij zijn tempo lopen en werd niet afgeleid door zijn clubgenoot Pepijn, die met nog 400 meter te gaan hard sprintend achterop kwam gelopen. 100 meter verder bleek dat Pepijn iets te vroeg was begonnen met zijn lange eindsprint en zag zijn clubgenoot Adam weer van hem weglopen. Tim had het vandaag zwaar op het heuvelachtige parcours, in tegenstelling tot andere crossen moest hij in de laatste ronde terrein prijsgeven. Bij de meisjes A-pupillen was het voor Anouk vandaag niet moeilijk om de winst in het klassement binnen te halen. Ze hoefde slechts als tiende te finishen om ook daadwerkelijk op het hoogste podium te mogen plaatsnemen. Maar meteen na het startschot liet Anouk er geen gras over groeien en sloeg al meteen een gaatje met de concurrentie. Haar leidende positie in de wedstrijd kwam geen moment in gevaar. Het gaatje van het begin groeide uit naar een voorsprong van 9 seconden en zoals vooraf verwacht won Anouk het klassement. Voor Sofie was het vandaag bijzonder spannend. Ze had 15 punten voorsprong op Lieke Jans van Achilles Top. Ze moest dus direct achter Jans, dan werd het eindverschil 5 punten in het voordeel van Sofie. Meteen na de start schoof Sofie door naar de vijfde plaats om achter Jans te gaan lopen maar ze kon net niet aansluiten. De grootte van de achterstand wisselde, de nummer 6 leek ver genoeg weg. Maar in de laatste ronde kwam Sofie’s achtervolgster dichterbij en leek haar op het laatste rechte stuk in te halen. Maar Sofie zette ook nog een keer aan en onder luide aanmoedigingen kwam ze net achter Lieke Jans binnen waardoor ze vijfde in het eindklassement bleef. Omdat bij de pupillen vijf prijzen worden uitgereikt voor het eindklassement mocht Sofie naar het podium. Lieve voelde zich al een paar dagen niet helemaal fit maar wilde toch graag alle Limbracrossen meelopen maar merkte vandaag dat het toch niet helemaal ging. Lieve neemt als tweede eerstejaars een zevende eindplaats in. Daarachter begint Chiara beter te lopen dan in het begin van het seizoen en kon ze een mooie strijd leveren met andere meisjes. Voor B-pupil Kevin was het een beetje een verwarrende wedstrijd. Hij start graag hard maar omdat er 1730 meters (2 rondjes) op het programma stonden was het advies om rustiger te beginnen. Net na de start werd omgeroepen dat de B-pupillen 1 rondje van 880 meter gingen lopen. Na bijna 300 meter werd Kevin duidelijk gemaakt dat hij slechts 1 rondje hoefde. Zijn reactie: “Oh” en weg was hij. Kevin was niet de enige die het gemist had, meerdere kinderen en ouders hadden de boodschap niet meegekregen. Het had iets beter gecommuniceerd kunnen worden….. Met zijn 11e positie van vandaag komt hij op een 9e plaats in het klassement. Voor de jarige Aron kon het nog veranderen in het klassement. Hij was slecht weg bij de start maar kwam in het tweede gedeelte van het rondje naar voren en liep voor de vierde keer dit seizoen naar een houten medaille (4e plaats). Zijn derde plaats in het eindklassement kwam niet in gevaar. Net als bij haar zus Chiara is er vooruitgang in het lopen bij Sofia waardoor ook zij strijd kan leveren met anderen. Langs de kant is het genieten van de prachtige Italiaanse aanmoedigingen die zij meekrijgen. Bij de mini-pupillen weerde Nina, pas lid, zich kranig. In de grote groep C- en minipupillen bleef ze 14 jongens en meisjes voor.

Aan de drie podiumplaatsen van vandaag werden nog acht ereplaatsen in het eindklassement toegevoegd. Maar het meest opvallende is dat naast de eigen prestaties anderen ook enthousiast worden aangemoedigd of zoals Anouk het noemde: “wij hebben de beste fans”.