Claire op weg naar een houten medaille in Deurne

De nacht voor de Zandboscross had het flink geregend waardoor de paden in het Deurnese Zandbos flink modderig waren. Vooral de afdaling van de heuvel in de grote ronde was een buikschuiver geworden. De mannen korte cross liepen 4745 m verdeeld over 2 grote ronden. Ondanks dat de benen van Niels voor de start zwaar aanvoelden, lieten ze hem tijdens de wedstrijd niet in de steek. Hij was tevreden met zijn 6e plaats. Daan bouwt zijn wedstrijd altijd goed op en kon ook nu weer in de tweede ronde goed doorgaan, het leverde hem na de wedstrijd wel flink wat kramp op. Ondanks dat het parcours dit jaar zwaarder was dan vorig jaar was Ruud toch een stuk sneller bij de finish. Attila had het vandaag zwaarder dan in de eerdere crossen. Mike kreeg bij de B-junioren 1 klein rondje en 1 grote ronde voorgeschoteld, samen 3095 meter. De opbouw van zijn race was heel erg goed, niet te gek beginnen maar wel het contact met de anderen houden. In het laatste slingergedeelte richting finish kon hij nog een tandje bijzetten en nog een plek doorschuiven om als zevende over de finish te komen. Na de lange cross had het niet meer geregend waardoor het parcours een stuk droger was geworden, de grote plassen water waren opgedroogd. Voor Timo (JC) was hetzelfde parcours uitgezet als voor de B-junioren. Samen met Tromp van Cifla vormde hij de kop van het deelnemersveld met bijna een minuut voorsprong op de rest. In de grote ronde plaatste Timo een aanval en kreeg een aantal meters voorsprong. Maar Tromp gaf zich niet gewonnen en wist Timo net voor de finish nog voorbij te gaan.

De linten van het parcours werden verzet, de D-junioren jongens liepen 3 ronden van 700 meter, de meisjes D en A-pupillen 2. Abel was, bij de D-junioren aarzelend van start gegaan maar had zich in het eerste rondje naar voren gewerkt. Op een tweede plaats volgde hij op geringe afstand van de leider. In het tweede rondje kreeg hij het zwaarder en zakte naar de derde plaats. Deze plaats wist hij vast te houden en mocht als derde het podium op. Bij de meisjes D vormde zich een groep van 3 meisjes die afstand namen van de rest van het veld. Daarachter liepen weer 3 meisjes samen voor plek 4 , 5 en 6. Claire leek op plek 5 af te stormen maar verraste door met een flinke eindsprint door te stomen naar de vierde plaats. Sanne had moeite met de start waardoor ze een beetje ingesloten raakte op het smallere pad. Verderop kon ze nog wel drie plaatsen winnen om als achtste te eindigen.

Bij de jongens pupillen A ging Jorg met twee jongens van GAC Hilversum mee aan de leiding. De jongens drukten Jorg regelmatig naar buiten maar Jorg bleef volgen. Voor sprinter Jorg is de afstand van 1445 net iets te lang, ook vandaag moest hij op het eind capituleren en zag bovendien nog een achtervolger voorbij komen. Weer een vierde plaats en houten medaille voor Jorg. Pepijn ging veel te hard van start wat hem in het verdere verloop parten speelde. Tim liep halverwege het veld met kort daarachter Joep en Adam. Zowel Joep als Adam gingen goed door en liepen samen Tim voorbij nadat ze eerst Pepijn achterop zagen raken. Joep kwam net iets eerder over de finish dan Adam, 15 en 16. Tim had de schade beperkt weten te houden en finishte als 19e. Pepijn zette op het eind nog eens flink aan en won nog een paar plaatsen, de 25e plaats was voor hem. Bij de meisjes nam Anouk meteen na het startschot de leiding en kreeg alleen, zij het op een aantal meters, van den Hurk van de organiserende vereniging mee. In de tweede ronde kwam er een tussenversnelling van Anouk en was het gat gemaakt waardoor haar de overwinning niet meer kon ontgaan. Sofie ging na de start even met een groepje achtervolgende meisjes mee. Maar miste de aansluiting toen na 300m het groepje uit elkaar begon te vallen. Daardoor kwam clubgenote Lieve achterop lopen. Even leek het dat Lieve aan zou sluiten bij Sofie maar dat lukte net niet. Sofie finishte op een zesde en Lieve op een achtste plaats. Chiara wisselt iedere wedstrijd met haar concurrente Wijnen van AV Weert. Vandaag was Chiara duidelijk sneller. Bij de jongens pupillen C, 2 ronden van 600m is de eindvolgorde iedere wedstrijd dezelfde. Ook vandaag weer: na drie jongens van AV Weert volgt Aron. Tijdens de wedstrijd moet Aron even op gang komen waarna hij zich dan van achter naar voren werkt, in Deurne werd dat plaats 5. Sofia genoot bij de meisjes van alle aanmoedigingen die ze van haar clubgenoten kreeg en wist ook deze cross weer tot een goed einde te brengen.