Timo onbedreigd op weg naar de winst in Oirschot

Op de laatste zondag van het jaar vindt in Oirschot de traditionele Auwjoarscross plaats. Om afwisseling buiten het Limbracircuit te zoeken, togen een aantal AtH-ers naar het atletiekterrein van AV Oirschot. Start en finish waren op het veld, de ronde werd volgemaakt door slingerpaadjes in het aangrenzende stukje bos. B-junior Mike ging op herhaling, net als vorig jaar startte hij bij de mannen korte cross, 2120 meter. Bij de eerste doorkomst liep Mike op een derde plaats maar werd kort daarna naar een vierde plaats verwezen. In de bosronde zag hij nog een loper voorbij komen. Eenmaal terug op het veld toonde hij karakter, liep naar zijn directe concurrent en passeerde hem op het lange laatste rechte stuk. Een vierde plaats voor Mike, bovendien was hij 44 seconden sneller dan vorig jaar!

Sanne (MC) en Timo (JC) gingen tegelijk met de AB-junioren van start. Voor Timo lagen er drie ronden te wachten (3180m), voor Sanne twee (2120m). Meteen na de start nam Timo de leiding bij de C-junioren op 10 meter gevolgd door een Belgische jongen. In de tweede ronde werd de voorsprong groter, na drie ronden bedroeg op de finish de voorsprong 27 seconden. In dezelfde wedstrijd was ook Sanne goed gestart. Ze kwam als vierde het veld op om aan de tweede ronde te beginnen. Tijdens de veldronde schoof ze door naar de derde plaats en nam afstand van de vierde loopster. Deze afstand kon ze in het bosgedeelte vasthouden. Terug op het veld versnelde haar achtervolgster nog maar werd Sanne’s podiumplek niet meer bedreigd. De beide D-junioren Sofie en Jorg gingen ook tegelijk van start voor 2 kleine rondjes, samen 1520 meter. Jorg liet er geen gras over groeien en nam meteen de leiding. Soepel lopend had hij na de eerste ronde al een flinke voorsprong opgebouwd. In de tweede ronde wist hij deze voorsprong te behouden en schreef net als zijn broer Timo de Auwjoarscross op zijn naam. De voorsprong van 1 seconde die in de uitslag staat was wel iets groter. Sofie had iets meer moeite met de start en het kiezen van een goede positie. Terugkomend uit het bos liep ze op een vierde positie, kort achter het derde meisje. Op het veld werd deze al gepasseerd en ging ze op jacht naar de tweede plaats. Aan het begin van de slingerpaadjes was het tweede meisje ook achterhaald en was Sofie zeker van een tweede plaats. Omdat een paar jongens haar op het laatste stuk nog in wilde halen, zette Sofie nog eens aan. Hierdoor kwam ze nog dicht bij de winnares.

Nadat alle prijzen op het podium uitgereikt waren en de startnummers omgeruild voor oliebollen kon Tim bij de Jongens A-pupillen eindelijk van start. Het laatste startschot van de dag voor 1 ronde van 1060 meter. Op een elfde plaats ging Tim het veld af om als tiende het veld weer op te komen. Alles op alles zettend kwam hij achterop nummer 9, Reek, te lopen en ging daarmee een lange eindsprint aan. Tim moest passen maar ook zijn tegenstander nam het tempo terug waarop Tim zijn kans weer rook. Hij zette weer aan maar weer gaf zijn tegenstander niet op. Tim moest zijn meerdere in Reek erkennen. Omdat hij zo hard gestreden had en het net voor de streep opgaf werd hij nog net gepasseerd. Maar wat een strijd was het op het eind. Ook hij mocht zijn startnummer omruilen tegen een oliebol.