Adam op weg naar de winst in Deurne

Ondanks dat de Zandboscross in hetzelfde weekend plaatsvond als de Warandeloop, stonden de AtH’ers op deze zondag gewoon weer te trappelen om van start te gaan. Het Zandbos in Deurne was het strijdtoneel van deze 4e Limbra-cross. Daan en Jean-Paul waren de eerste die het gevarieerde parcours op gingen. Daan heeft na drie crossen zijn zinnen gezet op het Limbra-klassement en mede omdat de crossen steeds beter gaan startte hij ditmaal verder van voren. Ondanks de snellere start volgde opnieuw een inhaalrace, dus na 4950 meter was het resultaat er ook naar: Daan wist beslag te leggen op de 4e plaats (= houten medaille). Jean-Paul startte wat voorzichtiger en hoopte vooral dat zijn kuiten hem niet in de steek lieten. Dit gebeurde niet, maar de tweede ronde werd toch een zware. Hij finishte als 14e.

Het echte AtH-geweld volgde zoals gebruikelijk bij de jeugd. En dat is maar goed, want wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Thijs van Lith had vandaag bij de C-junioren een eenvoudige wedstrijd. Met zijn sterke optreden tijdens de Warandeloop nog in de benen was het prettig dat er weinig tegenstand aan de start stond. Na 3 kilometers, die Thijs ontspannen lopend aflegde, behaalde hij een hele ruime overwinning. Mike had bij de start goed opgelet en liep in het startrondje in het kielzog van Thijs weg van de grote groep. Met slechts twee volgers was hij daarna in een felle strijd verwikkeld met als inzet de 2e plaats. Blijven volgen en de laatste halve kilometer nog versnellen bleek de goede aanpak: met een tweede plaats werd Mike zijn sterke optreden beloond.

Bij de D-junioren zien we bij de crossen meer blauwe shirtjes, die zich na de start proberen goed voorin te nestelen. Timo is hier het meest bedreven in, hij zat al snel op positie 3 in de wedstrijd. Ook Dinand kwam goed mee op positie zes en Jeroen startte op de 10e plaats. Rion begon vanuit het midden. Vooraan waren de eerste 2 lopers inmiddels gevlogen en was Timo druk bezig zijn 3e plek te verdedigen. Er volgde heel wat aanvallen, maar toen Timo op het laatst nog een lange versnelling plaatste was het bekeken waardoor hij naar de prijsuitreiking mocht. Dinand liep een prima wedstrijd, ondanks dat hij tijdens de wedstrijd een paar plekken verloor. Hij kon zijn tempo goed vasthouden en bleek ook in de eindsprint nog bij machte om zijn 10e plek te verdedigen. Jeroen zat hier niet ver achter, maar miste wel de power van een goede eindsprint. Met kleine onderlinge verschillen viel hij net buiten de top 10. In de schaduw van de lopers voor hem, begint Rion steeds betere crossen te draaien. Met wat doorbijten lukt het hem om grote groepen achter zich te laten. Met een groep van 9 lopers in zijn kielzog, liep Rion naar een keurige 22e plaats. Bij de D-meisjes Bo liep van kop af aan weg. Hoewel, het gat dat ontstond werd nergens groter dan een meter of 10. Bo had duidelijk de Warandeloop nog in de benen. Terwijl de nummers 2 en 3 hun kans roken bleef Bo toch koelbloedig genoeg om de beslissing te forceren. Ze maakte een gaatje dat uitgroeide in een overwinning met drie seconden voorsprong.

Bij de A-pupillen ging Claire fel van start. Ze startte enthousiast op plek 3, maar wel op de hielen gezeten door een grote groep. Jammer dat in deze 1500 meter-lange cross het even tegenzat, waardoor deze groep uiteindelijk voorbij kwam. Ondanks de kleine verschillen lukte het Claire niet om nog wat terug te doen, dus moest ze genoegen nemen met positie 12. Echter, gezien de onderlinge verschillen kan het zomaar anders uitpakken… Sanne startte in hetzelfde deelnemersveld ook goed en zoals we van Sanne gewend zijn komt ze vooral in de slotronde goed opzetten. Zo haalde ze langzaam nog wat tegenstandsters terug. Een heel sterk optreden van Sanne wat in de uitslagen ook tot zijn recht komt; Sanne was opgeklommen naar de 17e plaats. Bij de jongens zijn de ogen van de AtH-supporters uiteraard gericht op Abel. En hij stelde vandaag niet teleur. Abel ging als eerste de steile heuvel op, maar in de tweede ronde werd hij toch voorbij gestreefd. Maar in de lange lus op weg naar de finish zette Abel nog eens aan en voor we het wisten lag hij 5 meter los. En die 5 meter werden 10 meter, 15 meter… Oftewel, ook Abel pakte de winst. Een knappe overwinning en dat als eerstejaars A-pupil.

Vanaf de B-pupillen liepen de kinderen één ronde. Bij de meisjes pupillen B stond de kersverse winnares van de Warandeloop aan de start, dus ook vandaag was zij de favoriet. Het was ook niet dat Anouk iets had geleden van haar sterke optreden op zaterdag. Zonder echte tegenstand kon Anouk ook in Deurne eenvoudig beslag leggen op de winst. Sofie was ziek geweest en het was dus even de vraag of ze nog iets onder de leden had. Ze startte echter net zo fanatiek als anders, kort achter Anouk probeerde ze het verschil te maken ten opzichte van haar tegenstandsters. Het lukte niet om een gaatje te slaan, maar ze wist goed door te trekken waardoor ze haar kleine voorsprong behield tot op de streep. Hierdoor werd Sofie voor de derde cross op rij 2e. Bij de jongens pupillen B maakt Jorg de laatste tijd een hele sterke indruk. Daarom staat hij intussen aan de start als de gedoodverfde favoriet. Hoewel er nu een jongen heel snel startte liet Jorg zich niet gek maken. Hij sloot meteen aan en wachtte rustig af tot hij de koppositie kon overnemen. En hoe… Halverwege de ronde had Jorg al zeker 25 meter voorsprong te pakken. Ook deze cross werd dus een makkelijke prooi voor Jorg waarmee hij ook de 4e Limbra-cross op zijn naam wist te schrijven. Opnieuw een overtuigende wedstrijd in een succesvol weekend!

De laatste start omvatte zowel de C-pupillen als de mini-pupillen waarbij de jongens en de meisjes in dezelfde wedstrijd liepen. Gelukkig had de organisatie wel gebruik gemaakt van gekleurde stickers voor iedere categorie, zodat het langs de kant goed te volgen was. Terwijl er een meisje een groot gat sloeg, waren onze jongens in een eigen strijd verwikkeld. Na de heuvels kwam Adam hier het beste uit, gevolgd door Tim, Pepijn en nog twee andere jongens. Adam wist echter genoeg voorsprong te pakken, zodat hij de leidende positie kon vasthouden tot aan de finish. Tim en Pepijn hadden op dat moment meer tegenstand. Tim moest daarbij terrein prijs geven, Pepijn kon wel aanpikken toen er een jongetje langszij kwam. Pepijn liep dus in positie drie op de finish af, Tim rook nog even een kans en naderde tot op 1 seconden maar greep net naast het podium waar Pepijn nog net wel op kwam. Joep startte kort achter dit drietal, hij liep in zijn tweede cross van het seizoen een sterke wedstrijd. Hij miste net de aansluiting bij de andere jongens, maar bleef goed door strijden en finishte op een keurige 6e plaats. Wat een hoop AtH voorin! Alsof dat nog niet genoeg was liep Lieve in haar tweede cross ook een hele goede wedstrijd. Ze kon zich goed optrekken aan het tempo van de jongens. Na de heuvel wist ze op te schuiven van plaats 5 naar plaats 3 en toen ze hoorde dat het 2e meisje in de wedstrijd net voor haar liep, kon ze nogmaals versnellen. Deze versnelling was genoeg om de 2e plaats te pakken en niet meer los te laten. Een mooi resultaat in je tweede cross ooit, Lieve! Hoe jong ook, Aron had al wat meer ervaring en stal een dag eerder nog de show bij de Warandeloop met zijn vertederende glimlach. Die lach zagen we ook vandaag in het Zandbos weer terug, maar tegelijkertijd weet hij prima hoe hij zijn cross moet indelen. En dus stevende hij vol goede moed op de finish af. Hij legde de 1100 meter af in 5 minuut 26, goed voor een mooie 3e plek bij de mini-pupillen.

En met de podiumplaats van Aron erbij kwam het totaal van vandaag op 12 podiumplaatsen (6x goud, 3x zilver en 3x brons). Nog niet eerder behaalde AtH zoveel podiumplaatsen in één cross. Vandaag hebben atleten en supporters genoten van geweldige succesen, hopelijk gaan we dat nog vaker zien in dit seizoen. De uitslagen van vandaag vind je hier.