Mike springt 1.45 in Dortmund

Siegerehrung: 6 AtH’ers halen 11 Urkunden

In Nieuws by RedacteurLeave a Comment

Met 80.000 toeschouwers was het druk op het Sportpark Signal Iduna in Dortmund. Gelukkig kwamen ze niet allemaal de Helmut Körnighalle binnen. Terwijl buiten de metro’s met voetbalsupporters af en aan reden, vingen binnen de technische onderdelen van het Hallensportfest aan. Op alle onderdelen werden de beste zes prestaties met een Urkunde beloond.

Maebh startte met hoog en bleef samen met drie anderen over. Alle vier sprongen ze 1.05m, na beoordeling van het aantal foutsprongen eindigde Maebh op een derde plaats en was de eerste Urkunde binnen. Aan de zijkant van de hal waren Ian en Mike samen bezig zo ver mogelijk te springen. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden in Duitsland werd er vandaag bij de D-junioren vanaf de afzetbalk en niet vanuit een afzetvak gesprongen. Toch vloog Mike met 4.26 verder over de vier meter dan eerder in Düsseldorf. Bij de eerstejaars D-junioren kwam voor Ian de 4 metergrens wel heel erg dichtbij, slechts 2 cm kwam hij tekort maar omdat zijn 3.98m een zesde plaats betekende mocht hij een Urkunde gaan halen.

Het eerste startschot voor AtH vandaag was voor Thijs op de 60m. Net voor de start zagen we Thijs nog snel even naar de tribune sprinten. Later bleek dat het boek “Johan en twee startnummers” een tweede hoofdstuk had gekregen. Thijs sprintte ondanks de commotie naar 8.52 sec. De startblokken werden 10m verzet voor de meisjes Pupillen A. Maebh was nog maar net van de hoogspringmat af en moest meteen het startblok in. Het weerhield haar niet om haar PR met 0.05 sec te verbeteren. Door haar zesde plek mocht ze haar tweede Urkunde gaan halen. Achter de beschermnetten waren de sterke mannen aan het kogelstoten. Voor Rion betekende dit, door een hogere leeftijdscategorie, een zwaardere kogel. Rion liet zien dat hij sterker is geworden. Met de 3 kg kogel stootte hij in de buurt van zijn 2 kg PR. Na de 50m sprint had Maebh slechts 10 minuten rust voor haar verspringen begon. Daarbij ging het met 37cm onder haar PR wat minder maar met twee Urkundes vandaag was het voor Maebh een prima dag.

De rondbaan werd vrijgemaakt voor de 800 meters. Voor Rion begon deze met een valpartij, waardoor zijn tijd natuurlijk nog een stuk verbeterd kan worden. Mike was in de snelste serie ingedeeld maar kon goed meekomen in een groepje. Toen het tempo zakte nam hij de kop over maar het gat met de eerste vier was te groot waardoor hij kwam te “zwemmen”. Maar ook nu liet hij weer zien wedstrijdinzicht te hebben gekregen en met zijn tijd van 2.33.50 mag hij tevreden zijn. De volgende 800m bracht Jeroen aan de start, die hard vertrok en een kleine voorsprong kreeg. Een achtervolger wist hem te achterhalen en nam de leiding over. Maar Jeroen bleef volgen en kwam langszij waardoor ze zij aan zij het laatste rechte stuk opgingen. Het verschil aan de finish bedroeg slechts 0.29 sec. Voor Jeroen een 2e plaats met een PR en een Urkunde. Kort nadat we bekomen waren van de spanning rondom de race van Jeroen konden we terug naar het sprintgedeelte in de hal. Daar sprintte Ian door zijn serie-overwinning naar een derde plaats in het totaalveld en naar weer een Urkunde. Rion kwam in het tweede gedeelte van de sprint nog opzetten maar bleef net als Ian iets boven zijn outdoor-PR. Met de 800m nog in de benen begon Jeroen aan het verspringen waar hij zijn PR met 20cm verbeterde.

Op het middenterrein begon het hoogspringen voor D-junioren. De aanvangshoogte van 1.20m zorgde al direct voor veel foutsprongen. Maar Ian en Mike gingen zonder foutsprongen door. Ian behaalde met zijn 1.30m, door minder foutsprongen dan de concurrentie, een tweede plaats bij de eerstejaars D-junioren en zijn derde Urkunde. Mike had na zijn geslaagde poging op 1.40m al een zekere podiumplaats maar hij sprong ook nog zeer gemakkelijk over 1.45m. In zijn 2e poging lukte het de 147 cm tellende Mike net niet om over de 1.50m te springen. Totaal verrast en superblij won Mike het hoogspringen met bijbehorende Urkunde. Tijdens het hoogspringen was Thijs weggeschoten voor zijn 800m. Omdat Thijs in de snelste serie mocht starten moest hij genoegen nemen met een ongelukkige startpositie. Thijs liet zich niet van de wijs brengen en loste dit meteen na de start keurig op en liet verder een tactisch goede wedstrijd zien. Met zijn 2.19.05 verbeterde hij zijn PR met drie seconden en werd tweede in de wedstrijd en was er weer een Urkunde binnen.

De horden werden op de baan gezet wat voor AtH het laatste onderdeel inluidde. Omdat Mike nog bezig was met hoogspringen mocht hij later starten. Ook Rion wilde de horden wel proberen en liep naar een zesde plaats met bijbehorende Urkunde. Omdat Mike langer bezig was geweest met hoog waren de hordenseries al gelopen. Van de organisatie mocht hij alsnog lopen maar dan moest hij wel alleen starten, dat was voor Mike geen probleem. Hij liep met 11.93 naar een tweede plaats en kreeg zijn derde Urkunde wat het totaal voor AtH op elf Urkunden bracht.

Na deze sportieve middag loodste onze “Duitse” gids ons door het Dortmundse verkeer en centrum naar prima eetgelegenheden waar duidelijk werd hoe Daan aan zijn voorletters gekomen is. Nadat bij iedereen de verbruikte energie weer aangevuld was, werd op de terugreis nog een clubrecord Dortmund-Helmond neergezet. Volgende week wacht de laatste indooruitdaging van dit seizoen in het Belgische Gent.

Andere wedstrijden 

Tijdens de Kidsrun, side-event bij het NK senioren in Apeldoorn, liepen Timo, 2.02.50, en Sanne, 2.38.24, allebei een PR op de 600m. Aan het eind van het winterseizoen verkoos Dinand een cross boven een indoorwedstrijd. Bij de Lunettencross in Vught kwam hij als vierde JPA over de finish.

 

Uitslagen Dortmund

Jongens Junioren C1

60m   13. Thijs van Lith   8.52

800m   2. Thijs van Lith   2.19.05

Jongens Junioren D2

800m   5. Mike van Wouwe   2.33.50

60mh   2. Mike van Wouwe   11.93

hoog   1. Mike van Wouwe   1.45

ver   7. Mike van Wouwe   4.26

kogel   17. Rion van Eerd   6.52

Jongens Junioren D1

60m   3. Ian van Dijk   9.30

22. Rion van Eerd   10.67

800m   24. Rion van Eerd   3.19.43

60mh   6. Rion van Eerd   14.80

hoog   2. Ian van Dijk   1.30

ver   6. Ian van Dijk   3.98

Jongens Pupillen A2

800m   2. Jeroen van Lith   2.44.66

ver   13. Jeroen van Lith   3.43

Meisjes Pupillen A1

50m   6. Maebh van Dijk   8.48

hoog   3. Maebh van Dijk   1.05

ver   11. Maebh van Dijk   3.28