Sofie 2e bij Nationale C-indoor

Terwijl veel AtH-ers de sneeuw in de Heldense Bossen trotseerden, was Sofie onderweg naar de indoorhal in Apeldoorn. Daar vond de Nationale CD-indoor plaats, waar Sofie zich op de 800m wilde meten met de beste C-junioren van Nederland. Met haar pr van 2:27 stond Sofie op voorhand als 5e gekwalificeerd en omdat ze deze winter een goede progressie laat zien werd stiekem al een beetje gehoopt op meer. Direct na het startschot trok de favoriete op deze 800m de groep uit elkaar, waarbij Sofie alert op de 3e plaats aansloot. Terwijl de koploopster haar voorsprong vergrootte, zakte het tempo daarachter halverwege de wedstrijd in. Sofie wist genoeg en nam de 2e plek over, waarbij ze nog in dezelfde ronde een podiumplek veilig stelde. De vierde en laatste ronde op de indoorbaan werd een onbedreigde ronde, toen de koppositie onbereikbaar bleek en het gat achter Sofie groeide en groeide. Ze eiste zo de zilveren medaille op in een schitterende 2:22,83.