Imke tijdens de cross in Helden

We hadden winterweer bij de Verloscross in Helden, alweer de zevende Limbracross van dit seizoen. Er waren wat vragen omtrent de naam Verloscross. We waren in ieder geval verlost van “ons” houten huisje. Daarvoor in de plaats hadden we een skybox teruggekregen. Af en toe vielen er kleine sneeuwvlokjes. De mannen korte cross liepen drie ronden over een heuvelachtig parcours, 4600 meter. Mike bevond zich onder de deelnemers, samen met Abel (JB) die aan deze groep waren toegevoegd. Zowel Abel als Mike waren vooraan in het deelnemersveld te vinden. Abel liep bij de eerste doorkomst op plaats 5 (eerste B-junior) met Mike kort daarachter. Abel liep het gat met de vierde loper dicht en trok Mike mee. Op een knappe 4e plaats in het mannenveld finishte Abel. Natuurlijk won hij in zijn leeftijdscategorie, voorsprong op nummer 2 was 43 seconden. Mike bleef Abel op enige afstand volgen, kwam als 5e over de finish en werd dus 4e in zijn categorie.

Bij de meisjes junioren B stonden er dit keer meer meisjes aan de start dan in de vorige wedstrijden. Ondanks dat werd Sanne gemakkelijk tweede na 1 kleine en 2 grote ronden. Tegelijk met Sanne gingen de C-junioren jongens van start. Jorg bevond zich ook onder de deelnemers al had hij liever aan de Abdijcross in Kerkrade meegedaan. Maar daar stonden slechts 2 tegenstanders aan de start. Afgelopen week sprak Jorg de verlossende woorden: “ik doe toch maar in Helden mee”. En dus zagen we het gebruikelijke tafereel: Jorg op kop en die niet meer afstaan. Ook deze cross schreef Jorg op zijn naam, ook het algemeen klassement heeft Jorg al gewonnen. Tim probeerde aan te sluiten bij de achtervolgers van Jorg, dat lukte deze keer nog niet. In de laatste ronde kwam Tim nog te kort maar doet als eerstejaars vooraan aardig mee.

Anouk en Lieve kregen bij de meisjes 2 kleine rondjes en 1 grote ronde voorgeschoteld. Een groepje van vier scheidde zich duidelijk af van de rest. Twee meisjes van ATV Venray liepen zij aan zij aan de leiding, daarachter Anouk gevolgd door Lieve. Anouk kon harder maar bleef op die positie lopen zodat Lieve aansluiting kon blijven houden bij de Venray-atletes. Bij het ingaan van de grote ronde kwam de aanval van Anouk, die Lieve al verwachtte. Terwijl Anouk wegliep reageerde Lieve attent door meteen weer aan te sluiten bij de meisjes uit Venray. Anouk won de wedstrijd. De drie achtervolgsters kwamen samen het bos uit om aan het laatste stuk te beginnen. Net voor de laatste bocht plaatste Lieve de aanval en werd keurig tweede achter Anouk.

Aron en Thomas, jongens D, liepen dezelfde afstand als de C-meisjes. Aron was na de start te ver achterin te vinden. Het werd weer een hele inhaalrace. Toch lukte het hem zich naar voren te werken. Hij kwam als zesde over de finishlijn, het verschil met plaats 4 was slechts 2 seconden. Thomas liep daarachter in een groepje waar hij keurig bij bleef. Op het laatste stuk viel het groepje ver uiteen en moest Thomas knokken voor zijn 17e plaats. D-meisje Roos liep slechts 1 ronde van 1282 meter. Ook Roos had een aantal meisjes om haar heen en liet vandaag meisjes achter zich die in eerdere wedstrijden voor haar liepen.

Pupillen

De jongens A-pupillen maakten het vandaag bijzonder spannend. Al snel in de wedstrijd vormde zich een kopgroepje van vier lopers; Dex, Raven en twee lopers van Scopias. Dex had de leiding, ook nog toen ze het bos uitkwamen. Maar zijn drie achtervolgers zetten de aanval in op het laatste bospad voor de bocht naar het finishpad. Raven ging als eerste de bocht om. Op het laatste rechte stuk zette Dex nog eens aan en ging Raven voorbij. De twee van Scopias volgden Dex, eentje ging ook Dex voorbij. Dex zette nog eens aan en won de wedstrijd. Raven leek op 20 meter voor de finish vierde te worden. Ook hij zette nog eens en aan en finishte als tweede. Wat een strijd leverden deze jongens. Bij de even oude meisjes was het vooraan een stuk minder spannend. Sophie nam zoals altijd meteen de leiding en stond deze net als in de voorgaande crossen niet meer af. Met haar 7e overwinning in dit circuit heeft ze de maximale score al gehaald en daarmee de winst van het klassement. Sarah liep een hele goede wedstrijd en een heel goed laatste stuk waardoor ze de tiende plaats slechts met 1 seconde miste. Merel zag Sarah de hele wedstrijd net voor zich lopen, ze finishte dan ook kort na Sarah. Ook Nina, Imke en Anne-Sophie liepen bij het verlaten van het bos nog dicht bij elkaar. Toch veranderde dat nog op het laatste stuk. Op de finish bedroeg het verschil 14 seconden tussen Nina en Anne-Sophie. Imke finishte slechts 4 seconden na Nina. Alle drie de meisjes lieten vandaag meisjes achter zich die ze eerder voor moesten laten. Na Anne-Sophie kwam Daphne het bos uit en leek het verschil met de meisjes voor haar te groot om nog plaatsen te winnen. Maar daar dacht Daphne anders over. Met een strak gezicht verhoogde ze het tempo en ging aan het passeren. Emme kwam samen met een ander meisje uit het bos. Door de luide aanmoedigingen versnelde Emme maar haar tegenstandster gaf zich niet zo maar gewonnen. Emme zette stug door en won deze tweestrijd.

De C- en mini-pupillen liepen twee kleine rondjes. Voor het publiek was er, door het ontbreken van stickers of een andere markering, geen touw aan vast te knopen. Voor de organisatie ook niet bleek achteraf. Na een hele lange tijd was de uitslag bekend. Er zou naar een filmpje gekeken moeten worden omdat de kinderen te dicht op elkaar gefinisht waren. Volgens de uitslagen zitten er seconden tussen. Misschien kunnen stickers of een gekleurde stift in de toekomst eerder voor verlossing zorgen. Rick liep bij de C-pupillen weer naar een hele mooie vierde plaats en verdiende daarmee weer een houten medaille. Kai had het vandaag wat moeilijker maar ook hij verdiende punten voor zijn klassement. Elias kwam in dezelfde tijd als Kai over de eindstreep en legde daarmee beslag op de vijfde plaats in zijn leeftijdscategorie en heeft zicht op een podiumplaats in het klassement. Voor Storm was de afstand nog te ver. Bij de allerjongste meisjes was Charlotte weer de sterkste. Ze haalde vandaag haar vijfde overwinning, in vijf wedstrijden, binnen.

Tijdens de wedstrijd verloste Marc ons, onder grote hilariteit, met een welgemikte sneeuwbal van stankoverlast. De uitslagen vind je hier.

Terwijl de jeugd kou en sneeuw in de Heldense Bossen trotseerden, zocht master Martin de indoorhal van Sittard op. Martin hikte tegen een grens aan, ditmaal op de 60m. En daar kan Martin niet tegen. Vandaag dook hij voor het eerst onder de 8.00 seconden: 7.91. Martin kennende heeft hij alweer een nieuwe grens in het vizier. De uitslag vind je hier.