Adam sluit de Limbra af in Milheeze

De Commanderijecross in Milheeze was voor het eerst in de Limbrageschiedenis het decor van de laatste wedstrijd in deze competitie. Na de afgelasting van de cross van vorige week zondag in Haelen waren de regels voor het klassement iets aangepast. In plaats van 7 tellen er 6 wedstrijden voor de einduitslag. Na Ciara vorige week zondag, raasde vandaag Dennis over Nederland. Gelukkig ging de cross in Milheeze gewoon door. In het bos viel het mee met de wind. Op het startveld, grenzend aan de strandplas, had Dennis echter vrij spel. En daar liet hij zich gelden.

Mike (JB) en Ruud (M45) gingen zoals gewoonlijk samen van start voor 2 ronden: 4470 meter. Na zijn mooie prestatie van gisteren was Mike na de start weer voorin te vinden. Later bleek dat hij iets te enthousiast van start was gegaan en viel hij iets terug. Aan het einde van de tweede ronde had hij toch nog over en zette een versnelling in. Op een vierde plek, met nog 200 meter te gaan, leek het gat met de derde positie niet meer dicht te lopen. Toch presteerde Mike het om als derde te finishen. In het eindklassement werd Mike tweede en lijkt goed overwinterd te hebben. Ruud was rustiger begonnen en was volop aan het kletsen bij het verlaten van het winderige startterrein. Tijdens de wedstrijd schoof hij door naar voren om als zevende te eindigen, Ruud werd achtste in het eindklassement.

Bij de jongens C was het eindklassement, voor de start al voor Timo. Vandaag ging het om bijna 3000 meter; een kleine en een grote ronde. Na de start vormde zich al snel een klein kopgroepje met Timo op plaats twee. Bij de eerste doorkomst had Timo de leiding al overgenomen met een aantal meters voorsprong. Deze voorsprong werd in de grote ronde verder uitgebouwd. Met een ruime voorsprong was de vierde Limbra-overwinning binnen. De meisjes C, waaronder Sanne, liepen een grote ronde van 2220 meter. Het starten gaat Sanne de laatste wedstrijden beter af. Ook vandaag zat ze er goed bij. In de bossen kreeg Sanne het zwaar en moest terrein prijsgeven. Als zesde finishte een niet helemaal tevreden Sanne. Maar ze moet wel tevreden zijn met haar keurige vierde plaats in het eindklassement. Dezelfde ronde en afstand voor Abel en Jorg bij de D-junioren. Abel nam meteen na het startschot de leiding, waarbij Hutjens van het Venloop Running Team probeerde aan te sluiten. Dat lukte meteen in het begin al niet, daarentegen sloot Jorg bij Hutjens aan. Ondertussen werd de voorsprong van Abel groter en kon hij freewheelend naar de finish. Met de maximale score (2400 punten) won hij het eindklassement. Ook al was Hutjens te sterk voor Jorg, toch zette Jorg weer een prima prestatie neer. Een derde plaats voor Jorg en op het eindpodium rechts van Abel.

De linten van de grote ronde werden verhangen. Vanaf nu kleine ronden van 730 meter. De D-meisjes en A-pupillen 2 maal rond en de jongste pupillen-categorieën 1 maal. Bij de meisjes D was de favoriete voor de eindoverwinning, Anouk de grote afwezige aan de start. Met 5 gewonnen wedstrijden kon haar de eindoverwinning bijna niet meer ontgaan. Maar na een flinke griep in januari, kreeg ze afgelopen week weer koorts. Daarom werd besloten dat ze niet zou starten. Sofie schoof daardoor in het eindklassement door naar de derde plaats. Bij het verlaten van het startterrein was al duidelijk dat Sofie vierde ging worden. Met haar achtervolgsters was er al een gat geslagen en voor haar ging het iets te hard. Een mooie houten medaille voor Sofie en derde in het eindklassement. Op het podium werd ze niet alleen geflankeerd door Ketje…..

Bij de A-pupillen jongens doken Joep en Kevin zij aan zij het bos in. Op korte afstand volgde Tim met daar achter Adam. Joep kwam los van zijn clubgenoot en liep naar een keurige 11e plek. Kevin zag zijn andere clubgenoot Tim voorbij komen maar verloor hem niet uit het oog. Het werd spannend tussen deze twee. Net voor de finish ging Kevin Tim voorbij. Zoals altijd wint Adam terrein in het tweede gedeelte van de wedstrijd. Drie plaatsen na Tim finishte Adam. In het eindklassement vinden we Tim op een 11e, Adam 16e en Kevin op een 20e plaats. Joep en Assem liepen minder wedstrijden. Bij de even oude meisjes probeerde Lieve aan te sluiten bij de podiumloopsters. Het ging vandaag net iets te hard voor Lieve, ze kreeg het gaatje niet dichtgelopen. Voor haar vierde plaats kreeg ze een echte houten AtH-medaille. Ook voor het eindklassement kreeg ze de vierde prijs uitgereikt. Voor Luna was het haar vijfde wedstrijd. Ze liet zien dat ze met sprongen vooruit is gegaan. Nadat ze het startveld voor de eerste keer had verlaten, ging ze in de achtervolging. Ze werkte zich op naar een keurige tiende plaats. Voor het eindklassement heeft ze net als Chiara een wedstrijd te weinig gelopen.

Voor Aron bij de B-pupillen is een klein rondje van 730 meter normaal gesproken te kort. In het eindklassement stond hij tweede, om daarin eerste te worden moest hij vandaag winnen. Het lukte hem vandaag om sneller te starten dan in eerdere wedstrijden. Het werd een spannende wedstrijd waarbij de koplopers elkaar geen meter voorsprong gunden. Tot aan de finish bleef het spannend: tussen de nummers 1 en 3 zitten 2 seconden. Aron werd vandaag én in het eindklassement tweede.

C-pupil Marcus geniet van iedere wedstrijd die hij meedoet maar het gaat ook iedere keer beter. Hij was dan ook blij met zijn 13e plaats en met zijn grote eindherinnering. Marcus werd 11e in het eindklassement. Bij de meisjes C-pupillen kwam bij Nina, nadat ze zich niet helemaal lekker voelde eind december, de klad in haar klasseringen. Ook vandaag kon ze niet laten zien wat ze in haar mars heeft. Maar haar resultaten van de eerste zes wedstrijden waren goed voor een derde plaats in het eindklassement. Bij de jongens pupillen mini stond vooraf al vast dat Dex tweede ging worden in het klassement. Maar daar trok Dex zich niks van aan, vandaag wilde hij zich ook vooraan mengen in de strijd. Vanaf de start was hij dan ook vooraan het veld te vinden, om uiteindelijk als derde te finishen. Dus ook Dex mocht vandaag met twee prijzen naar huis. Kick vinden we met 4 wedstrijden op een achtste plaats in het eindklassement.

De uitslagen en eindstanden in het Limbra-klassement vind je hier.