Adam tijdens het Brabants Kampioenschap Cross in Dongen

Het Brabants Kampioenschap cross was dit jaar gekoppeld aan de Atledo cross in Dongen. Zeker de kleine ronde was behoorlijk zwaar: start en finish in los zand, daar tussenin heuvels. De grote ronde had een extra lus met harde vlakke bospaden. Er gingen vier zilveren medailles mee naar Helmond.

De wedstrijd werd geopend door Storm die als mini-pupil bij de C-pupillen meeliep. Ondanks het zware parcours deed hij het beter dan in de vorige crossen. Hij liet vandaag meerdere jongens achter zich. Meteen na Storm gingen de B-pupillen van start. Lente werd meteen bij de start in het losse zand op achterstand gezet. Dat maakte ze niet meer goed in de heuvels. Bij de A-pupillen meisjes liet Sophie zich een beetje wegduwen bij de start. Meteen werd de aanval op de koppositie ingezet, toen ze weer in beeld kwam bij de supporters had ze die overgenomen. Maar de latere winnares plaatste een aanval waarop Sophie een klein gaatje moest laten. Dat werd groter in het volgende deel van de ronde. Na de finish kreeg Sophie de zilveren medaille omgehangen. Daarachter liep Merel een goede wedstrijd. Ze liep rond de achtste plaats. Na een flinke eindsprint sleepte ze er een knappe vijfde plaats uit. Dezelfde afstand voor Raven bij de jongens; 51 deelnemers aan de start. Het was meteen na de start alle zeilen bijzetten om vooraan mee te doen. Raven liep rond de 13e tot 15e plaats. Op het laatste rechte pad kwam er nog een eindsprint waardoor hij nog enkele jongens voorbij liep. Raven sleepte er een top-tien notering uit.

Na een voor ons korte pauze volgde een start met zes categorieën tegelijk: jongens C, meisjes C, meisjes B, meisjes A en korte cross vrouwen en mannen. Hier had de organisatie wel een extra startschot mogen geven. Ook geen categorie-aanduiding op de startnummers dus eigenlijk niet te volgen. Korte cross en meisjes C liepen 2 rondjes, de anderen 3. Mike was snel weg voor de korte afstand. Er waren slechts drie concurrenten, Mike rekende met alle drie af. Hij was de snelste op de korte cross, deze wedstrijd geldt niet als Brabants Kampioenschap. Bij de meisjes C trof Sofie een oude bekende van de Warandeloop. Toen was Sofie een seconde sneller, vandaag op het zware parcours waren de rollen omgekeerd. De posities waren al vrij snel na de start verdeeld. Onbedreigd liep Sofie naar de tweede plaats en was de tweede zilveren medaille van vandaag binnen. Niet alleen voor de toeschouwers was het moeilijk te volgen, ook Lieve wist tijdens de wedstrijd totaal niet op welke positie ze liep. Op de finishlijn bleek dat ze deze als 10e passeerde. Sanne voegde na 3 ronden bij de B-junioren een zilveren medaille toe aan de twee van Sofie en Sophie. Ook dit was moeilijk te volgen, Sanne liep op een derde plaats bij de meisjes. Omdat er een A-meisje tussen liep mocht ook Sanne rechts van de winnares op het podium. De jongens C liepen in dezelfde wedstrijd dezelfde afstand als Sanne, 3 ronden: 3030m. Jorg was voorin te vinden, hij liep lange tijd op plaats 4. In de derde ronde zag hij een achtervolger voorbij komen en werd hij naar de vijfde plaats verwezen. Daarachter was Tim aan het strijden voor een top-tien klassering. Daar viel hij net buiten maar wel bleef hij zijn clubgenoot Niels ruim voor. Ze kwamen na elkaar over de finish. Daarachter liep Adam een goede wedstrijd. In de Limbrawedstrijden loopt hij regelmatig achter Sanne vandaag was hij sneller.

Lang tijd om over alles na te denken was er niet. Er stond nog een estafette van 4 x 450 meter op het programma. Deze was gewoon voor de fun en ging nergens om. Er waren drie teams ingeschreven: de strijders, de strijdsters en de kleine strijders. In totaal gingen 11 teams van start. Er was weinig van te merken dat iedereen al een wedstrijd in de benen had. Iedereen deed de naam van het team eer aan: er werd gestreden voor iedere meter.

Abel (JB) moest deze estafette aan zich voorbij laten gaan. Hij ging na de estafettes van start voor 3670 meter, verdeeld over twee grote ronden. Ook bij Abel stonden verschillende categorieën aan de start. Langs de kant kwamen we er achter dat in de kopgroep met Abel, 1 A-junior liep en nog een B-junior. Abel bleef goed bij de B-junior totdat het stuk losse zand bij het ingaan van de laatste ronde weer kwam. Met zijn lange pas kwam Abel niet zo makkelijk door het losse zand en moest zijn concurrent laten gaan. Onbedreigd liep ook Abel naar een zilveren medaille en doorbrak hiermee de girl-power van de AtH-meisjes van vandaag.

De uitslagen vind je hier.

———-

Gisteren nam Martin (master 40) in Apeldoorn deel aan het NK indoor voor masters. In de series liep hij op de 60m weer onder de 8 seconden: 7.98. Hij kwalificeerde zich met deze tijd voor de finale later op de dag. In deze finale was de start wat minder, zijn tijd 8.08 was goed voor een 7e plaats.