Tim pakt direct de leiding bij de start van zijn 1500m-serie.

Tim pakt direct de leiding bij de start van zijn 1500m-serie.

Er stond regelmatig een harde (kille) wind in Amsterdam tijdens de nationale C-spelen, het officieuze kampioenschap voor U16. Het weekend begon met regen. Toen het droog werd, voelden we de druppels uit de Canadese populier waaien, later op de dag zorgde die wel voor schaduw. Omdat er ook Canadese Fijnstraal groeide, zorgde Kevin dat we, aan het eind van de dag, ook een Canadese gans in ons midden hadden.

Zaterdag

Joep vijfde bij speerwerpen

Joep mocht voor AtH bij speer het spits afbijten. De kwalificatielimiet voor de finale later op de dag was 41.80m. In zijn tweede poging wierp Joep de speer naar 42.26 en kwam er een Q achter zijn naam. In de finale stond Joep na 3 pogingen met 42.29 op een zesde plaats. De beste acht finalisten kregen nog drie pogingen. In zijn vierde poging verbeterde Joep zich naar 43.35 en klom hij naar de vijfde plaats. Dit was niet het resultaat waar Joep voor gekomen was, maar we houden hem aan zijn uitspraak die hij na de wedstrijd deed.

Sfeer proeven voor Kevin op 150 en 300m

Kevin maakte zijn debuut bij een wat grotere wedstrijd. Kevin is eerstejaars en mag volgend jaar ook nog meedoen. 300 meter was zijn eerste onderdeel: Kevin dook 1.11 onder zijn PR. Zijn dag was al geslaagd. Iets later liep Kevin de 150m met tegenwind, zijn PR op dit onderdeel werd niet verbeterd. Ook Kevin deed een uitspraak voor volgend seizoen, ook die hebben we opgeslagen.

Tim tiende op 1500m

Tim liep in een voor hem perfecte serie. Hij nam de leiding, kreeg twee andere lopers mee. Na 600m werd Tim gepasseerd maar de nieuwe koploper hield het tempo niet vol. De achtervolger van Tim nam de kop over, Tim sloot aan. Met nog 500m te lopen werd Tim door twee achtervolgers ingehaald. Maar dat liet Tim niet gebeuren, hij zette aan, sloot weer aan bij de koploper. Samen liepen ze sprintend naar de finish. In de laatste serie waren acht jongens sneller dan Tim wat hem uiteindelijk een mooie tiende plaats opleverde. En een flinke verbetering van zijn PR: van 4.35.17 naar 4.31.94.

Zondag

Geen finale voor Lieve op 300m

In de series van de 300m was er een tweede plaats voor Lieve. Kwalificatie voor de finale was er voor de beste van de serie en 3 tijdsnelsten. Lieve kwam met 44.72 voor de finale 0.62 sec tekort. Op de 150m kwam Lieve niet in de buurt van haar PR.

De uitslagen vind je hier.