Marc debuteerde op de 200m (archieffoto).

Marc debuteerde op de 200m (archieffoto).

Voor een aantal zit het baanseizoen er op. Niet voor Martin, M40. Hij stond tijdens het baanseizoen aan de kant met een vervelende blessure. Met een paar trainingen in de benen, begon het seizoen voor Martin in de zomervakantie met het WK masters in Gotenburg. 12.47 en 25.70 waren zijn tijden op de 100 en 200m. Meer kon Martin ook nog niet verwachten.

Marc en Martin in Papendrecht

Dit weekend in Papendrecht wilde hij vooruitgang zien. Helaas ging de ET kapot en moesten de 100 meterlopers uiteindelijk een half uur wachten. Wachten in onzekerheid en in een brandend zonnetje. Martin liep 12.14, weer dichtbij de 12 secondengrens. Voor Martin te kort na de 100m, startte de 200, waar Martin minder tevreden over zal zijn. Wel tevreden was Marc, M45 met zijn debuut op deze afstand. Hij wilde graag onder de 30 seconden, het werd 29.90. Dat is nu het clubrecord bij de M45, Martin gaat in november over naar deze categorie. Nog blijer was Marc met zijn speerworp van 36.85 (streven was 35 meter). Hij verbeterde zijn clubrecord met 2 meter 96.

Clubrecord en PR’s U12

In hun laatste paar maanden bij de pupillen willen Daphne, Sarah en Sophie hun PR’s nog aanscherpen. Vandaag bestond de meerkamp uit 60m sprint, hoog en kogel. Het eerste onderdeel 60m werd gewonnen door Sophie met Sarah als tweede. Sarah bleef slechts 0.01 sec boven haar PR, Daphne 0.19 sec. Bij hoog bleef Daphne een paar cm onder haar PR. Sarah sprong 7 cm hoger: 1.27. Sophie sprong ook nog over de volgende hoogte: 1.32. Vier cm hoger dan haar PR en twee cm hoger dan het clubrecord van Merel Looijmans. Merel sprong vorig seizoen 1.30. Ook hier werden Sophie en Sarah eerste en tweede. Met de kogel liet Daphne een nieuw PR opmeten: 12 cm verder. Sarah kwam er dichtbij, Sophie bleef er ver vandaan. Niettemin won Sophie de meerkamp, Sarah werd tweede en Daphne vijfde. Op de 1000m was Sarah verreweg de snelste van allemaal, Daphne werd vierde.

Twee PR’s voor Elias bij U9

Elias, U9 begon zijn meerkamp met een PR op de 40m sprint: 0.25 sec sneller. Ook op het tweede onderdeel ver verbeterde hij zijn PR. Elias sprong 7 cm verder. Met de vortex kwam hij dichtbij zijn PR, de vortex van Elias ging 10 meter verder dan van de rest. Nadat hij de meerkamp al gewonnen had, sloot hij ook de 600m winnend af.

Ook twee PR’s voor Noël, U8

In de jongste categorie begon Noël haar meerkamp met een sprint die dichtbij haar PR kwam. Bij ver sprong ze een nieuw PR: 12 cm verder dan voorheen. De vortex kwam dichtbij haar beste afstand. De 600m leverde het tweede PR op, maar liefst 9 seconden liep ze sneller.

Juniorenwedstrijd in Gemert

Minke, U16 liep in Gemert naar haar seizoensbeste tijd op de 800m. Met de kogel bleef ze slechts 4 cm van haar beste afstand.

De uitslagen vind je hier, hier en hier.