Henkie van Eemeren

Hallo,

Mijn naam is Henkie van Eemeren en ben geboren in 1956. Ik woon samen met mijn oudste zoon en heb verder nog een dochter en een zoon die bij hun moeder en haar nieuwe man wonen.

Vanaf mijn twaalfde jaar heb ik aan atletiek gedaan bij H.A.C.. Daar heb ik vooral bij de jeugd de meeste disciplines van de atletiek beoefend; m.n. hordenlopen was een passie.
Na mijn middelbare school ben ik ook gaan zwemmen, een beetje wedstrijd maar vooral waterpolo. Atletiek kwam toen wat op de achtergrond maar ik ben altijd blijven lopen en wat oefenen voor de jaarlijkse tienkamp.
Vanaf mijn 25ste ben ik me weer meer op het lopen gaan richten. Na zes marathons wilde ik het wat rustiger aan doen en ben toen op een tweedehands racefiets met een vriend gaan toeren. Aan het eind van de zomer stond ik aan de start van mijn eerste kwart triatlon. Twee jaar later was ik in voorbereiding voor de hele triatlon. Helaas kreeg ik last van Haglundse exostoses (zie wikipedia), waar ik nooit meer vanaf ben gekomen, en heb ik die triatlon af moeten zeggen. Daarna steeds meer gaan fietsen en steeds minder gaan lopen.
In 2014 ben ik geholpen aan A.M.L. waardoor ik mijn conditie zowat volledig kwijt was en tot op heden ook maar weer zeer beperkt terug heb.

Ik hoop dat ik met mijn ervaring in de sport zoals hiervoor geschetst en ondanks mijn beperkingen een positieve bijdrage kan leveren aan AtH.
IK heb er in ieder geval zin in!