Niels Jacobs

Hey, ik ben Niels Jacobs, 32 en woon in Helmond. Doordeweeks ben ik werkzaam als verkeerskundige en in mijn vrije tijd vooral bezig met atletiek en fotografie. Zelf doe ik sinds 1996 aan atletiek, altijd alle atletiekonderdelen gedaan, maar de laatste jaren concentreer ik mezelf vooral op de MiLa-onderdelen. Daarnaast heb ik 3 jaar jeugdtraining gegeven en ben ik bij atletiekwedstrijden inzetbaar als starter, scheidsrechter en tijdwaarnemer.

Atletiek is voor mij een prachtige sport waarbij voor alle disciplines geldt dat de atleet het uiterste uit zichzelf haalt op het juiste moment. Daarom is de atletieksport leuk om te beoefenen, te bekijken en te fotograferen. En zo kan ik mijn grootste hobby’s combineren.

Bij Atletiek Helmond houd ik mij vooral bezig met het geven van trainingen aan de jeugd, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen en alle atletiekonderdelen aanleren. Ik ben er van overtuigd dat álle kinderen in staat zijn zichzelf eenvoudig te verbeteren, wat voor hen erg motiverend werkt. Als atletiektrainer kun je hierbij helpen door de juiste individuele handreikingen te doen. Zo kun je kinderen blijven stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Want: “Je mag ontevreden zijn over het resultaat, maar je moet niet ontevreden zijn over wat je er aan hebt gedaan”.