Sofie van start in Soest

Sofie van start in Soest

Als crossliefhebber ben je op Oudjaarsdag vanzelfsprekend in het duingebied van Soest te vinden. In en rond het losse zand van de “Lange Duinen” vindt dan een van de zwaarste en mooiste crossen van Nederland plaats: de Sylvestercross. Deze maakt deel uit van het nationale crosscircuit, dus tegenstand verzekerd. Het kenmerk van deze cross is het losse duinzand waarin gestart en (bergop) gefinisht wordt. De regen had het duinzand misschien iets minder los gemaakt maar de (heuvelachtige) bospaden daarentegen waren flink modderig. Tijdens de wedstrijd onderhield Pluvius deze paden zodat ze niet op konden drogen. Kortom de 40e was een zware editie.

Helaas kreeg Sofie (U16) anderhalve week geleden koorts en werd ziek. Net weer hersteld begon ze aan de zware klus. Ze ging goed van start en liep rond de vijfde positie. Helaas kun je zo’n zware cross niet op 95% lopen maar moet je 100% fit zijn om een goede positie in de wacht te slepen. Maar Sofie gaf niet op en kwam als tiende over de finish. Na afloop, als toeschouwster, had een boom langs het parcours voor haar nog iets in petto…

Een dag eerder, waren we te gast in de indoorhal van Gent waar de organisatie meer dan 1000 deelnemers kreeg te verwerken. Eerste AtH-er die in actie kwam was Martin (M40) op de 60m. Hij wilde graag onder de 8 secondengrens. Dat lukte net niet: 8.02 is wel een verbetering van zijn eigen clubrecord. Jorg (JC) nam meteen na het startschot van de 800m de leiding, hij kreeg twee achtervolgers mee. Toen het tempo in de tweede ronde zakte verzuimden zijn achtervolgers om het over te nemen. Bij de rondebel kwam de aanval van de tweede loper. Uiteindelijk was Jorg de sterkste en liep een prima 2.14.29. Zeker gezien zijn gesnotter en niet fit zijn afgelopen week. Mike wachtte dezelfde afstand. Hij opende in een goede 29, bleef goed doorlopen tot de derde ronde. In die ronde verloor Mike te veel en liet hij een nieuw PR liggen. De laatste 200m waren weer goed: 2.07.81. Ondanks dat Martin een tijd moest wachten benaderde hij zijn tijd op de 200m van Dortmund: 26.19.

De uitslagen vind je hier en hier.