Sofie wint de 800m en 1500m op het Brabants Kampioenschap in Best.

Sofie wint de 800m en 1500m op het Brabants Kampioenschap in Best.

In Best vonden de Brabantse Kampioenschappen voor U16 & U14 plaats. Met drie eerste plaatsen, een derde en een vierde plaats was het een succesvolle wedstrijd.

Sofie goud op 800 en 1500 meter

Sofie had voor de zware Mila-dubbel gekozen en niet zonder succes. Ze was op zowel de 800 als de 1500m veel te sterk voor de concurrentie. Opdracht was rustig meelopen en op het laatste stuk het verschil maken. Op de 800m ontstond meteen een kopgroepje van drie waarin Sofie zich rustig hield. Na 450 meter kon Sofie niet meer wachten en versnelde. Zonder diep te hoeven gaan en de wedstrijd relaxt uitlopend was de eerste titel binnen. Een paar uur later herhaalde het scenario zich. Achteraan lopend op de 1500m reageerde Sofie alert toen er een gaatje viel. Ze schoof door naar de tweede positie. Met nog 300m te gaan kwam de versnelling van Sofie, ook hier had de concurrentie geen antwoord op. Het tweede goud was binnen.

Goud voor Jorg op 800m

Op de startlijst van de 800m stond een serieuze concurrent voor Jorg, van der Zanden uit Vught. Samen namen ze de kop waarbij Jorg van der Zanden het werk liet doen. Wetende dat hij een sneller laatste stuk heeft kon Jorg gewoon wachten met het plaatsen van de versnelling. Maar het tempo voelde langzaam aan waardoor Jorg zijn geduld op de proef werd gesteld. Hij nam de kop na 400 meter al over waarop van der Zanden aansloot. Toen de serieuze versnelling van Jorg kwam moest van der Zanden passen. Jorg liep gemakkelijk naar de overwinning en het kampioenschap.

Brons voor Joep bij speerwerpen

Joep (nog eerstejaars) stond met 40.68 als derde geplaatst op de startlijst bij speerwerpen. Zijn eerste worp ging meteen over de 40 meter. In zijn derde poging landde de speer na 41.53m. Een nieuw PR voor Joep en op dat moment een derde plaats in de wedstrijd. De beste 8 deelnemers kregen nog 3 finale-pogingen. In de vijfde poging ging de speer van Joep weer verder: 43.25! Een hele mooie afstand wat beloond werd met de bronzen medaille. Ook eerstejaars Tim nam deel aan het speerwerpen. Ook hij liet een keurige worp van 31.00 meter zien. De 31 meter was niet genoeg voor een finaleplaats. Tim werd 10e. Eerder op de dag nam Joep deel aan het discuswerpen maar dat ging niet helemaal naar wens.

Anouk springt naar vierde plaats bij ver

Met 4.57 verzekerde Anouk zich van een finaleplaats bij verspringen. Jammer dat de derde poging net ongeldig was. In die derde poging liet ze haar beste en verste sprong zien. In de finale verbeterde ze zich naar 4.68 wat een vierde plaats opleverde, slechts 8 cm van het brons én zilver.

Volgende uitdaging zijn de nationale C-spelen die volgend weekend plaatsvinden. Misschien kan Jorg dan beter de open veiligheidsspeld uit zijn spike halen dat loopt wat makkelijker.

De uitslagen vind je hier.

Laatste onderlinge vakantiewedstrijd

Tijdens de laatste onderlinge vakantiewedstrijd haalde Elias (U8) uit met de vortex. Het kleine manneke liet een afstand van 24 meter 15 opmeten.