Timo op weg naar de winst, Dinand sprint voor plek 3

Timo op weg naar de winst, Dinand sprint voor plek 3

Dit weekend is de prachtige abdij Rolduc in Kerkrade het decor van de Abdijcross. Op zaterdag voor de pupillen en zondag de derde wedstrijd in het Lotto crosscircuit voor de senioren en junioren.

Jorg en Tim mochten op zaterdag het spits afbijten. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden was Jorg bij de start als een van de eersten weg. Na de aanloop liep hij aan kop van het veld waarna nog twee blauwe ronden volgden waarin Jorg liet zien dat hij goed zijn starttempo kon blijven vasthouden. Zijn voorsprong werd steeds groter en zo liep Jorg onbedreigd naar de overwinning. Tim liep als mini-pupil tussen de C pupillen en liet zien dat hij nooit opgeeft. Op de zware rondbaan bleef hij vechten en liep zo naar een 6e plaats.

Sanne en Claire maakten zich tijdens de huldiging van Jorg op voor hun wedstrijd. Bij de start stonden de dames geconcentreerd naast elkaar om vervolgens bij het startschot vol aan de bak te gaan. Claire werd overdonderd door het startgeweld van de andere meiden en miste hierdoor de aansluiting bij de kopgroep. In de groep daarachter had Claire het moeilijk en moest ze de strijd vooral met zichzelf aangaan. Na een aantal aanmoedigingen kon ze zich herpakken en liep ze naar een 12e plek, derde eerstejaars. Sanne startte goed en liet zich niet gek maken door de andere meiden. Ze pakte haar eigen tempo en liep met een groep richting de roze ronde, een slingerend parcours over het gras. Hier wist ze haar tempo vast te houden en liep ze samen met twee andere meiden richting de finish en finishte ze op een 18e plaats en was ze vijfde eerstejaars.

Bij de jongens A pupillen stonden Timo en Dinand aan de start. Beiden gebrand op een goed resultaat. De start was furieus en Timo pakte voor Dinand de kop. Onder aanvoering van Timo en Dinand ontstond er al snel een kopgroep van drie. Timo ging als eerste de roze ronde in op de voet gevolgd door Dinand. Timo bleef goed lopen en kwam met een kleine voorsprong aan bij de chicanes. Dinand bleef volgen maar had een achtervolger van AV Oss’78 kort achter zich lopen. Op de chicanes ontstond een mooi duel tussen deze drie. Dinand kwam iets dichter bij Timo maar bij het opkomen van de rondbaan liep Timo nog steeds op voorsprong. Dinand kwam met een uiterste krachtinspanning wel iets dichterbij maar het was niet genoeg. Timo bleef op kop en liep zo naar de overwinning. Dinand liet zich in het laatste stuk van de wedstrijd nog verrassen maar wist toch op een derde positie te finishen, vier tellen achter Timo.

[pdf-embedder url=”http://atletiekhelmond.nl/wp-content/uploads/20160116-Kerkrade-Abdijcross.pdf”]

Geef een reactie