Sofie en Anouk in Gent

Sofie en Anouk in Gent

Op de wedstrijdplanning stond de negende cross van het Limbracross-seizoen. Storm Ciara bracht daar verandering in. Vanwege Ciara (niet te verwarren met Chiara) besloot de organisatie de wedstrijd af te gelasten. Omdat de wedstrijden bij onze zuiderburen wel gewoon doorgingen, besloten enkele AtH-ers aan een indoorwedstrijd in Gent deel te nemen.

D-junior Abel opende, in een serie zonder enige tegenstand, met een nette 21.24 op de 150m. Die tegenstand kwam later wel op de 1000m. Abel opende in een hoog tempo en kreeg drie Belgische jongens op korte afstand met zich mee. Na 600 meter kwamen de jongens dichterbij en werd Abel kort daarna opgenomen in het groepje. De laatste 200 meter moest hij iets toegeven maar er rolde een heel mooi nieuw PR uit: 3.07.99. Met deze tijd komt hij derde in de nationale ranglijst.

De beide D-junioren Anouk en Sofie openden met de 60m sprint waarbij zowel Anouk (-0.03) als Sofie (-0.24) een indoor-PR noteerden. Na een korte pauze stond hoog op het programma waarbij Sofie haar beste prestatie binnen evenaarde en Anouk er 10 cm overheen ging. Met haar 1 meter 20 neemt Anouk het indoorclubrecord van Maebh van Dijk uit 2017 over. Ook voor Anouk en Sofie was de 1000m het laatste onderdeel. Beiden liepen in de eerste serie waar flink gestart werd waardoor ze samen achteraan kwamen te lopen. Anouk herpakte zich het eerste en schoof door naar voren, kort daarop volgde Sofie haar voorbeeld. Anouk lijkt nog niet helemaal hersteld te zijn van haar flinke griep, ze kon geen aansluiting krijgen. Sofie op haar beurt was op Anouk gefixeerd en sloot daarbij aan. In de laatste ronde moest ze Anouk toch weer los laten. Op het laatste rechte stuk werd het bijzonder spannend waarbij Sofie net iets eerder over de streep kwam dan Anouk. Voor allebei een nieuw indoor-PR waarbij Sofie’s tijd een nieuw clubrecord betekent. Het oude stond op naam van Sanne Michiels uit 2016.

Een week eerder namen Sofie (MD) en Mike (JB) deel aan de Aalsterse indoormeeting in dezelfde indoorhal in Gent. Voor Sofie begon de dag al vroeg met 60m horden waarop ze een nieuw PR liet noteren: 12.71. Door de grote drukte was het aantal pogingen bij ver teruggebracht naar twee. Sofie miste de snelheid in de aanloop om een nieuw PR te springen. Op de 60m sprint kwam er een nieuw indoor-PR op de klokken: 9.72. Na 6 uur wachten kon Mike eindelijk de blauwe Mondo-baan op voor zijn 60m horden. Maar het lange wachten had Mike geen goed gedaan, er kwam geen tijd onder de tien seconden. Omdat ze er toch was ging Sofie bij de MC nog een keer het startblok in voor een 200m. Behalve dat ze het een hele leuke afstand vond, noteerde ze ook een hele mooie tijd: 31.34. Na een goede warming-up kreeg Mike een herkansing op de 60m vlak. Hij greep die met beide handen aan en dook voor het eerst onder de 8 seconden. Zijn 7.91 betekent behalve een PR ook een verbetering van het clubrecord van Thijs van Lith uit 2017. Hierna duurde het nog anderhalf uur voor hij aan zijn laatste onderdeel kon beginnen. Deze 200m sloot hij af met een evenaring van zijn indoor-PR. Het lange wachten op deze dag was zeker niet bevorderlijk voor de prestaties.

De uitslagen vind je hier en hier.