Adam in de achtervolging bij zijn broer Aron, een ronde later waren de rollen omgekeerd.

Adam in de achtervolging bij zijn broer Aron, een ronde later waren de rollen omgekeerd.

U16 en U14 sluiten af met PR’s in Oss

De jongens U16, aangevuld met Aron U14, hadden voor het eerst alle onderdelen bezet. Adam, Aron, Kevin en Tim trapten af met de 4x100m estafette. Nadat Joep de kogel richting de 10m had gestoten, moesten Adam en Aron weer uit de stoel. Samen met Tim naar de start van de 800m. In de eerste serie kon Adam zijn broer Aron voorblijven. Maar die laatste verbeterde wel zijn PR met ruim zes seconden. In de serie daarna verbeterde ook Tim zijn PR met ruim een seconde naar 2.10.98. Tijdens de 800 meters zag het inwerpen bij discus van Joep er goed uit. In de wedstrijd verbeterde hij zijn clubrecord met 1 meter en 8 cm naar 29.40. Om alle onderdelen bezet te krijgen offerde Joep zich op om de 300m horden te lopen. Met een schaafplek als resultaat. Kevin kwam er tijdens zijn debuut zonder kleerscheuren vanaf. Hoog ging bij Tim niet helemaal naar wens. Op de 100m haalde Adam geen PR, Kevin tot zijn grote verrassing wel. Terwijl Aron nog naar een PR sprong bij ver, waren Abel, Adam, Joep en Kevin een wedstrijd langs de lijn begonnen. Helaas is de uitslag niet bekend.

Uitgedund meisjesteam, wel veel PR’s

Met al een paar afmeldingen op zak, kwamen er op het laatste moment nog meer bij. Hierdoor konden Annabella, Lotte en Nina zelf de onderdelen kiezen. Dat pakte voor deze drie goed uit. Lotte opende met een PR op de 60m horden. Op hetzelfde tijdstip deed Nina dat met de kogel. Annabella overtrof zich bij hoog. Ze sprong 15 cm boven haar PR. Lotte noteerde haar 2e PR bij ver, 32 cm verder. In een onderlinge wedstrijd had Nina vorig jaar al eens discus geworpen. Vandaag deed ze er 3.13 meter bij. Alle drie hadden ze gekozen voor de 60m sprint. Lotte bleef slechts 0.01 sec. boven haar PR, Nina 0.04, Annabella liep 0.10 harder. Ook voor Annabella, net als Lotte en Nina, twee PR’s vandaag. Terwijl de rest op of rondom de baan verstoken bleef van muziek, hadden wij een live-concert van Aron op de achtergrond. Tussen zijn onderdelen door was hij druk aan het repeteren voor zijn andere hobby. Zijn repertoire varieerde van aria’s tot Europapa en alles daar tussen in.

De uitslagen vind je hier.

Wet van Murphy bij mannenteam

Ondanks dat Jordi en Martin in de lappenmand zitten, werd vorige wedstrijd toch een tweede plaats gehaald. Helaas sloeg de Wet van Murphy toe. Mike kreeg een lichte blessure en Abel hield een gipsen pols over aan zijn val bij het NK. Daardoor vielen er open plekken in het team en werd door een aantal gekozen voor een alternatief onderdeel. Marc begon met een evenaring bij hoog. Marcel maakte zijn wedstrijddebuut op de 100m enne…. hij was niet nerveus. Jorg koos voor de drie kortste looponderdelen. Op de 100m opende hij dicht bij zijn PR. Het vlotte niet met de kogel voor Daan, tot…. weer de laatste poging, slechts 17 cm onder zijn PR. Heel veel anders liep het bij ver. Daan kwam totaal niet uit en liet een pupillenafstand opmeten. Een jurylid kwam hem na afloop een hart onder de riem steken met: “Jij kunt veel verder (dat wist Daan ook wel), in de lucht deed je het goed”. Jorg klokte weer een prima tijd op de 400m. Wat wilde Marc graag het clubrecord bij de masters van Koen uit de boeken lopen. Het kwam uit zijn tenen: 1.13.54; 0.20 sec. sneller dan Koen. We weten niet wie van de twee het langste bij heeft moeten komen. Marc zijn dag kon na de 400m niet meer stuk. Nog niet helemaal bekomen slingerde Marc de 7,25 kg slingerkogel naar een acceptabele afstand. Daan begon samen met Kevin aan zijn grootste avontuur van vandaag, de 5000m. Kevin nestelde zich in de kopgroep. Na bijna 2600m ging het fout. Kevin voelde iets in zijn kuit en moest stoppen. Daan ging in het begin iets te hard maar trapte op tijd op de rem. Hierdoor haalde hij zijn doel. Na zijn debuut op de 100m startte Marcel ook op de dubbele afstand. Natuurlijk gaat Marcel op 13 juli bij de eigen Trackmeeting zijn eerste PR’s aanvallen en verbeteren. “Ouwe rot in het vak” Jorg verbeterde zijn clubrecord op de 200m met 0.18 naar 24.20.

De uitslagen vind je hier.

Abel, Attila, Cor, Jeroen, Joris, Karin, Rianne en Sofie bedankt voor het jureren bij een of meerdere wedstrijden.

Kawtar Nederlands Kampioene wheelen

Bij de open Para Nederlandse Kampioenschappen in Vught prolongeerde Kawtar haar Nederlandse titels. Net als vorig jaar werd ze kampioene op de 100m en 200m.

De uitslagen vind je hier.