Groepsfoto Weert 2017

Groepsfoto Weert 2017

De klok een uur terug en vallende bladeren betekent in de atletiek dat het winterseizoen en dus ook het cross-seizoen van start gaat. Traditioneel vindt een van de eerste crossen plaats in Weert welke deel uit maakt van de Limbracompetitie. Deze bestaat uit negen wedstrijden in Zuid-Oost Brabant en
Noord-Limburg.

Bij de mannen korte cross vonden we vandaag de eerste AtH-ers aan de start die samen aan de drie ronden begonnen. Voor Niels was het twee jaar geleden dat hij aan een cross deelnam. Na een goede start viel hij wat terug, maar maakte in de tweede ronde weer wat afstand goed. Plan was om tijdens de derde ronde het tempo op te voeren maar door een flinke enkelverzwikking ging dat plan niet door. Ruud had zich dit jaar goed voorbereid wat resulteerde in een snellere eindtijd dan vorig jaar. Hij was ruim een minuut sneller en dat lag niet alleen aan zijn finishstuk. Bij de Junioren C ging Mike iets te voortvarend van start, ook al had hij bij de eerste doorkomst de schade nog beperkt weten te houden. Wel was toen al duidelijk dat het een zware laatste ronde zou worden, desondanks kon hij nog bij de eerste helft eindigen.

Voor de D-junioren Cas, Eljah, Thijmen en Timo was een afstand van 2215 meter uitgezet verdeeld over een klein rondje en een middenronde. Cas en Eljah maakten hun crossdebuut en was geadviseerd om rustig te beginnen en opbouwend te lopen. Na het kleine rondje begonnen beide jongens aan een inhaalrace waarbij Eljah het tempo flink opschroefde, daarachter deed Cas breed lachend hetzelfde. Het was verrassend dat zowel Eljah als Cas Thijmen in de middenronde passeerden. Redelijk fris kwam Eljah uit de lus met de heuvel om onbedreigd naar de finish te lopen. Kort daarna kwam Cas uit de lus met twee jongens net voor zich. Onder luide aanmoedigingen werden deze gepasseerd. Thijmen zag zijn twee clubgenoten voorbij komen in de middenronde nadat hij een goede start had en de kleine ronde goed doorgekomen was. Normaal gesproken moet Thijmen het tempo vol kunnen houden maar vandaag lukte het niet. Timo was net achter de koplopers van het 49 jongens tellende deelnemersveld te vinden. Hij liet een te groot gat vallen op de leiders van de wedstrijd, wat hij in de tweede ronde niet meer dicht gelopen kreeg. In zijn achtervolging haalde hij er nog wel een tweede plaats uit. Voor Claire en Sanne klonk het startschot voor een middenronde over 1495 meter wat voor Claire een ongelukkige valpartij betekende. Vlak na elkaar begonnen de meisjes in de achterhoede aan hun ronde. Samen hadden ze zich flink naar voren gewerkt maar Claire bleef de hete adem van Sanne in haar nek voelen. Samen gingen ze ook de eindsprint aan waarbij Claire aan het langste eind trok.

De A en B-pupillen liepen allemaal twee kleine rondjes. Dat hield bij de jongens A in dat er 58 jongens over het parcours liepen. Meteen na de start liet Abel zien waar hij voor gekomen was, zoals altijd was dat maar een ding: winnen. Hij had al vrij vroeg in de wedstrijd een klein gaatje wat langzaam groter werd. Maar in de tweede ronde kwam de concurrentie van achteruit opzetten en begon iets in te lopen maar het gat was te groot waardoor de overwinning Abel niet meer kon ontgaan. Ook Jorg, overgekomen van de B-pupillen, ging fel van start en had zich op een vijfde positie genesteld. Met een felle eindsprint kwam hij nog heel dicht bij de vierde plaats.

Een van de mooiste wedstrijden van vandaag was die van de meisjes A-pupillen, in deze categorie was het een echte strijd om iedere plek. Al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep met Anouk op gepaste afstand met daar vlak achter Sofie. Bij de eerste doorkomst was Anouk een paar plaatsen opgeschoven en kreeg zicht op de kopgroep van drie. Ook daarachter lag het tempo hoog en liepen de meisjes in een lang lint. Sofie vocht voor wat ze waard was en kwam als eerstejaars als 8e van de 36 deelneemsters over de eindstreep. Vooraan was de kopgroep uit elkaar gevallen en rook Anouk haar kansen en greep die ook. Ze zette flink aan en nam in het losse zand, in het zicht van de finish, de derde plaats over. Ook Anouk is eerstejaars A-pupil.

Ook twee rondjes voor de B-pupillen jongens en meisjes waarbij Pepijn en Joep van de AtH-ers de beste start hadden. Adam en Tim liepen aan de staart van het veld. Pepijn trok goed door en liep op een derde plek, ook Joep hield goed stand. Tim verbruikte in de eerste ronde flink wat energie om jongens in te halen, en kwam daardoor achter Pepijn te lopen op een vierde plaats. Toen hij aanzette om Pepijn te passeren, gooide ook Pepijn het tempo omhoog en kon de aanval van zijn clubgenoot afweren. Hierdoor brak Tim en zag hij zes jongens waaronder Joep voorbij komen. Achter de als derde gefinishte Pepijn verraste Joep met een zevende plaats. Adam kon na zijn start niet helemaal in zijn ritme komen maar kreeg in het laatste stuk zijn clubgenoot Tim nog in het vizier. In dezelfde wedstrijd liepen de meisjes Lieve en Madelief. Na een half rondje raakte Lieve betrokken bij een struikelpartij en toen leek het vuur er bij haar een beetje uit te zijn. Op dezelfde plaats in de tweede ronde trok ze wat bij en met een verpletterende eindsprint liep ze naar een vierde plaats, slechts twee seconden van het podium verwijderd. Madelief was niet helemaal fit maar wilde  wel graag aan haar allereerste cross meedoen. Tot aan de finish was ze in een flinke strijd verwikkeld met Rian Janssen van Scopias die Madelief in het laatste rechte stuk naar de finish voorbij ging. Maar ze gaf zich niet gewonnen en heroverde haar positie, maar Madelief maakte helaas de laatste bocht naar de finish te groot waardoor Janssen onderdoor kwam.

De C- en mini-pupillen liepen een iets grotere ronde van 800 meter. Storm kwam goed uit het startgebied en liep in een gestaag tempo over het parcours. Zijn clubgenootjes Jari en Aron (beiden mini-pupil) begonnen in elkaars buurt aan de ronde. Bij Jari ging het tempo omhoog waardoor hij Storm kon passeren maar die nam daar geen genoegen mee en zette zelf ook nog eens flink aan. Storm kwam na 4 minuten als zesde C-pupil over de finish, 5 seconden daarna passeerde Jari als tweede mini-pupil de finishlijn. Jari liep weg bij Aron maar die gaf niet op, het kleine manneke bleef onverminderd doorlopen en hoefde slechts drie seconden op Jari en slechts twee seconden op de derde plaats toe te geven. Bij de meisjes mini-pupillen was Annabel de aller- allerjongste en kleinste, maar haar plezier was er niet minder om. Onder luid applaus liep ze de laatste meters en ook voor haar was er een herinneringsmedaille. Maar of die naar meer smaakt liet ze nog niet helemaal merken.

Met de nog aanwezige kinderen werd op het bekende klimrek, zo veel mogelijk op dezelfde posities, weer de traditionele “Weerter” groepsfoto gemaakt. De kop is eraf…..

De uitslagen vind je hier.