Joep werpt de speer bijna 35 meter in Valkenswaard.

Joep werpt de speer bijna 35 meter in Valkenswaard.

Op een zonovergoten baan in Valkenswaard vond de tweede competitiewedstrijd U16-U14 plaats.

Jongens U16

Door de afmelding van Adam schoof Tim van kogel naar de estafette. Helaas wisselde het team buiten het vak waardoor er na afloop overgelopen moest worden. Uiteindelijk was de tijd iets sneller dan in de vorige wedstrijd. Net als in de eerste wedstrijd sprong Jorg over 1.55 bij hoog. Tja, die ene centimeter.

Joep en Tim stonden op de baan en keken tegen 10 horden aan. Voor beiden nou niet het favoriete onderdeel. Allebei hadden ze als motto: iemand moet het doen, overeind blijven en de finish halen. Dat lukte Tim prima in zijn debuutrace. Joep wist zelfs zijn tijd van vorige keer met bijna een seconde te verbeteren. Het volgende PR was voor Kevin, U14, die zich met de zwaardere U16 speer precies twee meter verbeterde. Dat lukte Guus niet bij ver, 3 van de 4 pogingen waren ongeldig. Met de 4 kg kogel was er een nieuw PR voor Joep. Zij het een klein PR, 2cm. Tussen de pogingen door kon Joep zijn clubgenoten aanmoedigen die aan hun 1500m begonnen waren en een aantal keren voorbij kwamen. De koploper was te sterk voor iedereen. Daarachter koos Jorg om het tempo van de tweede loper te volgen. Na 800m ging Jorg voorbij. Rondetijden wezen op een tijd onder het van te voren gekozen schema. Alleen lopend kon Jorg het tempo volhouden. Een schitterende tijd voor Jorg: 4.24.64; 34 seconden onder zijn PR en 7.10 seconden harder dan het clubrecord van Abel Kovacs-Borbas uit 2022. Daarachter liep Tim in een groep, ook hij bleef onder zijn schema en doel lopen. Doorbijter Tim zette alles op alles om onder het schema te blijven. Dat lukte: 4.56.20; bijna 34 seconden sneller dan zijn oude PR. Met deze lange aanloop sprong Jorg nog 5.20 in de verspringbak, dat was de verste sprong van allemaal.

Op de 150 m liepen Guus, Kevin en Thomas in dezelfde serie. Alle drie verbeterden ze hun beste tijden. Kevin met 0.65, Guus 2.40 en Thomas 4.38. Thomas had met deze 150m blijkbaar een goede warming-up voor hoog gehad. Weer een nieuw PR met 5 cm. Joep mocht de laatste prestatie neerzetten. Hij liet de speer dichtbij zijn PR neerkomen.

De jongens werden als team 5e in de poule. Landelijk zijn ze enkele plaatsen gezakt naar 61.

Meisjes U16

De meisjes hadden een prima opening met Anouk. Ze won het verspringen waarbij ze haar eigen clubrecord met 4 cm verbeterde. Elise, Lieve, Lise en Roos kregen een hele tijd na hun gelopen estafette te horen dat hun serie over moest. De ET had de tijden niet opgeslagen. Lise maakte haar debuut bij speer. Op de 80m horden liep Lieve 0.30 sec. onder haar PR. Sofie deed daar een schepje bovenop: 1.29 sneller. Met 14.51 verbetert ze het clubrecord van Lara Willems uit 2017 met 0.25 sec. Het lukte Elise dit keer niet om een PR te springen bij hoog. Roos daarentegen deed goede zaken in de verspringbak, ze pluste 15 cm.

Twee series op de 1500m, Sofie in de eerste en Anouk in de tweede serie. Nog nooit had Sofie een 1500m gelopen, toch hoefde ze niet naar een tempo te zoeken. Meteen na de start was het verschil met de rest al gemaakt. Solo ver voor iedereen uitlopend, gestuurd door rondetijden, denderde de Sofietrein door: 4.47.42. Wat een debuut! Bijna 21 seconden sneller dan het clubrecord van Anouk Langstraat uit 2021. Dezelfde Anouk startte in de serie na Sofie. Vanwege fysieke problemen heeft Anouk de laatste jaren minder getraind en wordt het vanaf nu weer rustig opgebouwd. In de tweede serie nam Anouk de koppositie en kreeg een loopster mee. Er werd even van positie gewisseld, gezien de tegenwind vond Anouk dat prima. Bij het uitkomen van de bocht was de wind weg en Anouk ook. Ook Anouk won de serie in een voor nu keurige tijd.

Elise nam met de discus revanche op hoog. Bijna een meter verder dan haar PR kwam de discus neer. Roos maakte haar debuut op de 150m. Lise liep op deze korte afstand bijna 3 seconden harder dan vorig jaar. Sofie liep op deze 150 meter haar derde clubrecord van vandaag. Ze verbeterde haar eigen tijd van vorig jaar met bijna 3 seconden en was 1.11 sneller dan Lara Willems in 2017. Lara verliest vandaag twee clubrecords aan Sofie.

De laatste technische onderdelen waren voor Lieve, hoog, en Anouk, kogel. Lieve evenaarde haar PR bij hoog, Anouk kwam in de buurt. Voordat iedereen naar huis ging moest de estafetteserie nog overgelopen worden. Elise, Lieve, Lise en Roos waren iets sneller dan in de vorige competitiewedstrijd. Het meisjesteam werd derde in de poule en stijgt landelijk naar de 48e plaats.

Iedereen haalde vandaag een of meer PR’s in Valkenswaard. Opgeteld waren het er 20, waarvan 5 een clubrecord betekende. De uitslagen vind je hier.

Kawtar verbetert zich tijdens Internationale wedstrijd

Tijdens een internationale wheelerwedstrijd in het Belgische Oordegem verbeterde Kawtar haar PR en clubrecord op de 200m: 36.27. Ze was daarmee 0.35 sneller dan vorig jaar. Op de 100m kwam ze zowel in de series als in de finale met haar 19.43 en 19.53 dicht bij haar PR. De uitslag vind je hier.

Ook Sarah verbetert zich in Someren

In Someren was Sarah op zondag de enige AtH-deelneemster aan de Athletics Champs. Sarah verbeterde zich op hoog, kogel en vortex. De uitslag vind je hier.