Joep speerwerpen

Joep speerwerpen

In Amsterdam verbeterde Joep zijn eigen clubrecord met de speer tijdens de D-spelen. Deze worden gezien als de officieuze Nederlandse Kampioenschappen. In een spannende wedstrijd waarin de acht finalisten zich bijna iedere worp verbeterden, bleef Joep niet achter. Zijn drie finaleworpen waren allemaal verder dan zijn oude clubrecord. Zijn derde en beste poging, 37.05 was goed voor een vierde plaats. En 2 meter en 7 centimeter verder dan zijn oude PR. Eerder op de middag werd hij 11e bij discus: 21.76.

Utrecht, 26 augustus

Een week eerder scherpte Jordi in Utrecht zijn clubrecord op de 400m met 0.14 sec. aan; 52.05. Mike en Sofie zaten beiden ook in het startblok voor de 400m. Maar het ziekzijn een week eerder had geen goed gedaan. Op de dubbele afstand verbeterde C-junior Jorg zijn PR met meer dan een seconde; 1.30. Abel, op jacht naar het clubrecord, kwam tekort op het laatste stuk om zijn missie te laten slagen.

Papendrecht, 27 augustus

Keurige tijden weer voor Martin op de 100 en 200m in Papendrecht: 12.56 en 25.95.

Amsterdam, 28 augustus

Ook bij de C-spelen in Amsterdam lukte het Abel niet om het clubrecord te verbeteren. Na een paar drukke vakantieweken ontbrak de energie.

Reusel, 2 september

Op de nieuwe kunststofbaan in Reusel bleef Martin zijn goede tijdenlijn voortzetten op de 100m. Bij de VU18 kwam Sanne met de kogel niet in de buurt van haar PR. Tim (JD) kwam met de zwaardere C-kogel dichtbij zijn PR. De ook al zwaardere speer liet hij meer dan 6 meter verder landen dan eerder dit seizoen. Jorg (C) bleef op de 100m net binnen de 13 seconden. In de verspringbak landde hij op slechts 4 cm van zijn PR. C-juniore Anouk had een vervelende serie: de eerste vier lopers 13 tot 20 seconden sneller dan Anouk. Dan is het moeilijk lopen.

De uitslagen vind je hier: Utrecht, Papendrecht, Amsterdam, Reusel, Amsterdam.