Lieve en Sofie op de 150m

Lieve en Sofie op de 150m

De CD-competitiewedstrijd in Helmond verliep niet helemaal vlekkeloos. Geen startlijsten bij de estafettes waardoor de scheidsrechter op ieder wisselpunt de baanindeling door moest komen geven. Hierdoor lieten de starts erg lang op zich wachten. Op deze estafettes werden duidelijk foute wissels (ook die van AtH) niet gezien. De windmeter bij verspringen ontbrak waardoor de prestaties niet opgenomen worden in de landelijke ranglijst. Er was geen microfonist maar gelukkig werkte het weer mee. De AtH-jeugd trok zich van dit alles weinig aan. De sfeer in het jongens- en meisjesteam was prima, er werd enorm met elkaar meegeleefd. Het meisjesteam (2 C en 3 D-junioren) was deze keer compleet en verraste met een tweede plaats. Sanne mocht de wedstrijd in de discusring openen. In haar zesde en laatste poging wierp ze 16.98, een nieuw PR en een verbetering van haar eigen clubrecord. Ze kon meteen door naar de 4×80 waar 2 van de 3 AtH-wissels vals waren maar niet gezien (?) werden door de juryleden. Na de 2e plaats van Sanne bij discus wist D-juniore Anouk het verspringen bij de C-meisjes te winnen. Tegelijkertijd wierp Sofie met de zwaardere C-speer bijna haar D-PR. Ondanks dat Marta een horde raakte met haar knie verbeterde ze haar PR met bijna 2 seconden. Voor Lieve, eerstejaars D was dit een nieuw onderdeel. Tijdens een kleine pauze in het programma van de AtH-ers werden verschillende poke bowls (van een anonieme sponsor) naar binnen gewerkt.

Meteen na het startschot van de 1500 meter nam Anouk gedecideerd de leiding. In een hele mooie loopstijl liep ze steeds verder weg van de andere meisjes. Op de finishlijn bedroeg haar voorsprong meer dan 30 seconden en liep ze solo naar 5.09.21. Daarachter leek Sanne geen aansluiting te krijgen bij twee andere meisjes. Maar doorzetter Sanne liep het gaatje dicht en sloot netjes aan. Op het laatste stuk lukte het haar net niet de derde loopster in te halen, Sanne finishte net boven haar PR. Na haar grote PR-verbetering op de horden lukte het Marta bij hoog niet om over haar PR te springen. Lieve en Sofie troffen elkaar in de serie op de 150 meter. Ze waren aan elkaar gewaagd, zij aan zij liepen ze op het rechte stuk richting finish. Lieve had de langste adem en liep tijdens haar debuut op deze afstand een nieuw clubrecord. Het verschil met het oude clubrecord van Marta Sampers bedraagt slechts 0.01 sec. Daarachter liep Sofie naar een nieuw PR. Nadat ook Anouk voor het eerst met de 3 kg kogel de nodige punten had binnen gehaald, bleek dat de meisjes op een zeer verdienstelijke tweede plaats geëindigd waren.

Ook het jongensteam bestond uit een zeer jonge ploeg. Eerstejaars C-junior Abel zag zich omringd met D-junioren. De wissels op de estafette waren niet helemaal zoals het moet, maar de kop was eraf. Tijdens zijn debuut op de korte horden kwam Niels op een vervelende manier met zijn knie tegen een horde. Hij bleef op de been en kon zijn race afmaken en punten bijschrijven. Daarvoor liep Abel die in een eerdere hordenrace een valpartij maakte en nu een stuk sneller was. Joep nam het eerste technische onderdeel voor zijn rekening. Hij mocht met de speer het veld op. Weliswaar een zwaardere dan in zijn leeftijdscategorie maar Joep liet zien ook met dit gewicht geen moeite te hebben. Dat had Jorg vandaag wel in de verspringbak. Hij was met zijn 4.69 niet tevreden. Nadat hij het zand uit zijn spikes had geschud kon hij samen met Abel en Tim naar de startlijn van de 1500m. Net als Anouk nam Abel meteen de leiding, Rikkers van GVAC probeerde bij Abel aan te sluiten. Hij bleef op een metertje hangen maar na 1000 meter kon Abel toch afstand nemen. Zijn beloning een PR-verbetering van 12 seconden. Daarachter liep Jorg de hele wedstrijd alleen in een niemandsland op de derde plaats. Bij zijn debuut op deze afstand bleef hij wel onder de 5 minuten. De derde AtH-er in de wedstrijd was Tim, die af leek te stevenen op een nieuw PR. Na 800 meter iets begon te verliezen maar zich weer kon herpakken en met een goed laatste stuk met een PR-verbetering van 5 seconden naar huis kon. Adam kon bij ver niet in de buurt van zijn beste prestatie komen. Na de zwaardere speer kreeg Joep ook met de zwaardere kogel te maken. Dit ging niet zo gemakkelijk als bij speer. Na zijn goede optreden op de 1500m stond voor Abel zijn minst favoriete  onderdeel op het programma. Voor het team wilde hij wel hoogspringen maar voor zichzelf…. Na 1.35 werd het voor Abel lastig. Jorg gaf goed partij op de 150 meter. Hij was 0.73 seconde sneller dan voorheen en neemt het clubrecord van Abel Kovacs-Borbas over, Jorg was 0.60 sec. sneller dan Abel. Niels liet een keurige tijd noteren tijdens zijn debuut op deze afstand, ook Adam liep deze afstand voor het eerst. Tim mocht namens AtH de wedstrijd sluiten met speer. Ook hij moest, net als Joep met een zwaarder gewicht werpen, maar liet een mooie afstand opmeten. De jongens werden net als vorige keer vijfde in de poule. Naast Cor die als jurylid aanwezig was en de jeugd trakteerde in de kantine, leverden we ook het jongste jurylid vandaag. Maar Aron was niet het minst gedreven jurylid. Hij rolde alle kogels netjes terug al zat zijn grote juryhesje af en toe in de weg. Ook hij werd door Cor flink beloond. Cor en Aron bedankt dat jullie deel uitmaakte van het team vandaag!

De uitslagen vind je hier.