Jordi tijdens zijn 100m op het NK Atletiek 2023 in Breda.

Jordi tijdens zijn 100m op het NK Atletiek 2023 in Breda.

Na zijn succesvolle baanseizoen 2022 had Jordi voor 2023 mooie haalbare doelen gesteld. Een hamstringblessure begin mei gooide roet in het eten. Weg voorbereiding baanseizoen. Na twee kwakkelmaanden kon hij eindelijk weer vooruit. Ware het niet dat hij een hersenschudding opliep. Gevolgd door koorts afgelopen weekend. Toch wilde hij dit weekend deelnemen aan het NK in Breda. Afgelopen vrijdag stond hij aan de start van de 100m. En niet onverdienstelijk: 11.22 is prima gezien de omstandigheden van de afgelopen maanden. De uitslag vind je hier.

Bovendien was hij nog op tijd op de training in Eindhoven om een paar keer over de lat te springen bij de onderlinge vakantiewedstrijd hoogspringen.

Plezier bij hoogspringen onderlinge wedstrijd

Niks uitzetten, gewoon aanlopen en omhoog springen. De sfeer bij het hoogspringen tijdens de onderlinge wedstrijd was het belangrijkste. We zagen verschillende technieken van Sam en Henkie, die in een onderlinge strijd beide een clubrecord bij de masters noteerden. Nieuwe PR’s voor Bo, die al 7 jaar niet meer gesprongen had, Mariam sprong 20 cm hoger, Tim zelfs 25 cm!

Merel, eerstejaars U12, over 1.30m

De beste prestatie kwam op naam van Merel, eerstejaars U12. Ze begon de avond met een PR van 1.15m. Over deze hoogte sprong ze in haar eerste poging. Ze had drie pogingen nodig om over de 1.20 te komen. Ze was blij met haar PR, toch lukte het haar om bij de les te blijven. Ook 1.25 en 1.30 haalde ze. Wat een PR-verbetering. Bovendien neemt ze het clubrecord van Sofie van Wouwe uit 2019 over. Sofie sprong toen over 1.23. Ook Sarah (+5 cm) en Aminata (+15 cm) sprongen een nieuw PR.

De uitslag vind je hier.