Ondanks de motregen, die de hele wedstrijd bleef vallen, had onze jongste jeugd bijzonder veel zin in de meerkamponderdelen in Rijen. Merijn scoorde met zijn 4e plaats, slechts 7 punten achter nummer drie, met 2 persoonlijke records het hoogst.

De jongens Pupillen A openden de wedstrijd met de 60m sprint waarbij Dinand, Jeroen, Merijn en Timo verspreid over de series waren ingedeeld. Merijn won overtuigend de eerste serie en verbrak zijn één maand oude PR met maar liefst 0.62 sec. Zijn 9.86 leverde hem een derde plaats op de sprint op, waarbij zijn clubgenoot en vriend Timo 0.01 sneller was en tweede werd. Bij het verspringen lukte het Merijn en Dinand om exact dezelfde afstand te springen. Jeroen liet bij het balwerpen de bal meer dan 6,5 meter verder landen dan vorig jaar, na 23 meter en 78 centimeter raakte de bal het gras. Ook Merijn en Dinand wierpen ruim boven de 20m.

Door zijn goede prestaties haalde Merijn bijna het podium, met dank aan Stefan gingen zijn handen de lucht in. Jeroen kwam ondanks zijn mindere sprint op plaats vijf, Dinand scoorde samen met nog 6 andere jongens tussen de 1000 en 1100 punten en eindigde op plaats 11. Bij Timo lukte het balwerpen niet waardoor hij wat zakte naar plaats 14.

Omdat deze wedstrijd deel uit maakt van een circuit, de eerste wedstrijd was in Waalwijk, wordt er na vandaag een tussenklassement opgemaakt. Alle vier de jongens komen daarbij in de top tien te staan, Jeroen stijgt van plaats 5 naar 2, Dinand van 7 naar 4. Timo neemt na vandaag een 9e plek in, hij stond 18e en Merijn stijgt dankzij zijn goede prestaties vandaag van plaats 21 naar 10.

Terwijl de jongens in de startblokken zaten, sprong Bo aan de andere kant van het veld een nieuw PR in de zandbak. Ze liet een nette constante sprongenreeks opmeten zonder echte uitschieter. Door haar beste sprinttijd te benaderen en daarna bij het balwerpen haar jarenoude PR te verbeteren stijgt ze in het tussenklassement op de meerkamp van plaats 5 naar de tweede plaats.

Door Claire werd de meerkamp geopend met kogelstoten wat niet helemaal meezat. In de startblokken bij de sprint maakte Claire een startbeweging waarvan ze zelf een beetje schrok, de starter liet doorgaan, waardoor ze iets haperde bij de start. Bij hoog haalde ze weer een aantal geldige sprongen, waardoor ze in het tussenklassement stijgt van een negende naar een achtste plek.

Bij de jongste jongens C en mini pupillen, waren er 17 deelnemers waarvan 8 minipupillen. Nadat hij vorige week al iedereen verraste door over de 85cm te springen bij hoog, ging hij vandaag weer over de 80cm. Het kogelstoten ging wat minder maar werpen zit ook niet zin zijn bloed. Sprinten des te meer: Jorg leverde op de 40m sprint een prima prestatie door zijn snelste tijd met 0.17 sec te verbeteren waarmee hij zesde werd. In zijn eigen leeftijdscategorie (mini’s) was hij zelfs veruit de snelste en kwam als enige binnen de 8 seconden over de finish. Ook Jorg maakt een sprong in het meerkamp-tussenklassement, hij komt na 2 wedstrijden in de top tien terecht, van 19 naar 10.

Bij het openingsonderdeel van Sofie werd voor haar de lat deze week iets minder hoog gelegd dan vorige week, maar de daarna volgende sprintafstand werd in een nieuwe recordtijd door haar gelopen, waarna ze voor het eerst kennis mocht gaan maken met kogelstoten. Voor Sofie was het vandaag haar eerste wedstrijd in dit circuit waardoor ze op een 28e plaats komt.

De organiserende club Spiridon had er voor gekozen om af te sluiten met estafettewedstrijden, waarvoor 9 series nodig waren om alle ingeschreven teams aan bod te laten komen. Met twee teams waren we goed vertegenwoordigd en zo als altijd wordt er bij een estafette flink gestreden en flink aangemoedigd.

Nadat alle spullen verzameld waren, de kinderen de lange broeken weer aanhadden, Ketje met de regenjas nog aan in de auto gezet was, de spandoeken opgerold waren gingen we weer richting Helmond waar de spandoeken hangen te drogen voor de volgende wedstrijd.

Uitslagen


2015-05-16 12.40.12

 

Geef een reactie