Jorg in het losse zand van Soest

Jorg in het losse zand van Soest

Als crossliefhebber ben je op Oudjaarsdag te vinden bij een van de mooiste en zwaarste crossen van Nederland. De Sylvestercross in Soest maakt dan ook al jaren deel uit van het nationale crosscircuit, dus is sterke tegenstand verzekerd. Het grootste kenmerk is het losse duinzand van de “Lange Duinen” waar start en finish (bergop) plaatsvinden. De bospaden waren dit jaar goed te belopen zodat er snelheid gemaakt kon worden. Bij aankomst hing er nog een koude mist die later op de dag door een volop schijnende zon verdreven werd. Zonder een “ingesneeuwde” Abel en een door koorts “gevelde” Anouk begonnen Jorg, Sofie en Timo aan de zware wedstrijd. Alle CD-junioren liepen 1 grote ronde van 2000 meter.

Jorg mocht zich het eerst melden aan de drukke en smalle startlijn. Maar Jorg liet zich niet wegduwen en gebruikte zijn sprintsnelheid goed om uit het gedrang te komen. Kort achter nummer 10 kwam Jorg het bos uit om aan het lange pad richting duinzand te beginnen. Jorg had niet meer de kracht om aan te zetten en de top tien binnen te lopen. In het losse zand kwamen nog drie achtervolgers voorbij. Een 14e plaats als eerstejaars in een veld van 76 deelnemers is een mooie afsluiting van 2019. Meteen na Jorg werd Sofie weggeschoten. Sofie had iets meer moeite om uit de drukte te komen maar liet ook op de bospaden iets teveel liggen. Altijd tot het laatst blijven knokken, leverde haar deze keer geen plaats winst meer op maar kwam wel nog heel dicht bij de meisjes die een stukje voor haar liepen. Sofie werd 21e van de 72 deelneemsters. Meteen daarna was de start van Timo bij de jongens C met ook hier de gebruikelijke drukte aan de start. 67 deelnemers die allemaal tegelijk weg willen vanaf een smalle startlijn. Na de bosronde kwam Timo als 20e het laatste harde pad richting duinzand op. Hij kon niet meer aanzetten om de twee voor hem lopende jongens te passeren.

Na afloop van de eigen wedstrijden werd in de volle zon nog genoten van de wedstrijden bij de senioren waarbij Karin schrok van een wel hele grote spin… De uitslagen vind je hier.