Helmond – De gemeente Helmond is een atletiekclub rijker: AtH (Atletiek Helmond). De nieuwe club richt zich op de wedstrijdatletiek, waarbij alle atletiekonderdelen beoefend worden. De Atletiekunie erkent de nieuwe vereniging met het toekennen van een lidmaatschap van de atletiekbond. Voornamelijk jeugdige wedstrijdatleten bereiden zich in kleine groepen voor op regionale, nationale en internationale atletiekwedstrijden.

Trainingen

Alle atleten die zich samen willen voorbereiden op atletiekwedstrijden zijn welkom. De nieuwe Helmondse vereniging kent naast twee groepen met pupillen van 7 tot en met 11 jaar en een juniorengroep ook een groep senioren en masters (40+). De trainingen op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gegeven in kleine groepen. Een plezierige sportbeleving en persoonlijke aandacht voor de ontwikkeling van de atleet staat in alle groepen centraal.

Werkwijze

Kenmerkend voor de aanpak van de nieuwe atletiekclub is dat de trainingen plaatsvinden in niveaugroepen in plaats van de gebruikelijke leeftijdsgroepen. Hierdoor wordt getraind met gelijkwaardige atleten en kunnen de basistechnieken van alle atletiekonderdelen goed worden aangeleerd. Een gedegen voorbereiding zorgt ervoor dat atleten zelfstandig aan wedstrijden deelnemen.

Meer informatie over AtH (Atletiek Helmond) is te vinden op www.atletiekhelmond.nl. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een maand gratis meetrainen om te kijken of Atletiek Helmond aan hun verwachtingen voldoet.

Geef een reactie