Surprise junioren 2018

Surprise junioren 2018

Op woensdagavond werd bij de surprise-avond van de junioren de spanning opgebouwd. Terwijl de ingepakte surprises stonden te wachten om van eigenaar te wisselen werd er rustig en gezellig gekletst bij het voorafgaande etentje. Daarna steeg het aantal decibellen in d’n Til want het werd toch wel spannend: wie had wie? Met gebruik van verschillende materialen waren de meest uiteenlopende creaties gefabriceerd. Regelmatig viel er dan ook een “oh” te horen maar of de vraag “Wat moet je nu met een masker” ondertussen beantwoord is?

Bij terugkomst van de zaterdagse bostraining lagen de cadeautjes al in een kring op de pupillen te wachten. Toch werd het doodstil toen Jorg een Sinterklaasverhaal voor begon te lezen, vol spanning werd er geluisterd. Daarna werd er meegezongen met de liedjes die Adam op zijn gitaar speelde. Maar het hoogste aantal decibellen werd gemeten toen het ruilspel werd gespeeld waarbij Mark eventjes “de weg” kwijt was.

Aan het eind van de middag namen Joël, Jorg en Sofie deel aan een indoorwedstrijd in de Galazohal in het Belgische Heusden. De organisatie begon goed met de technische onderdelen. Voor Sofie betekende dat een evenaring van haar 1.05 op hoog, Joël sprong voor het eerst en evenaarde meteen de clubrecordhoogte van 1.10m. Op de 60m horden liep Sofie met 14.06 een nieuw PR. Joël was anderhalve seconde sneller dan zijn buitentijd van afgelopen seizoen. Zijn 13.32 was goed voor een derde plaats. Jorg was met 12.55 de snelste van allemaal, verbeterde zijn outdoor-PR met 0.15 én het indoor clubrecord van Abel uit 2016 met 0.42 sec. En toen ging het organisatorisch mis….

De sprintseries (60m) namen heel veel tijd in beslag waardoor het programma gigantisch uit begon te lopen. Meer dan een uur moesten de AtH-ers wachten achter de startblokken voordat ze eruit mochten vertrekken. Sofie noteerde een 10.79 en Joël liep bij zijn debuut naar 10.24. Ondanks het lange wachten presteerde Jorg het toch om de klok op de 8.95 stil te laten staan. Dit was een verbetering van zijn eigen indoorclubrecord met 0.09. Terwijl de hal leger begon te raken moest er nog vergesprongen worden. Bij Sofie “liep” het niet. Joël verbeterde zijn outdoor-PR met 37 cm naar 3.09. De lange dag had ook bij Jorg zijn tol geëist, hij liet geen mooi verzorgde sprongen zien en bleef daardoor op 3.77 steken.

Omdat het al zo laat was en we Johan niet met een lege maag thuis aan wilde laten komen werd er onderweg nog gestopt. De uitslagen vind je hier.