Aquajoggen

Aquajoggen

In de reeks van onderlinge wedstrijden wordt ter plekke naar de weersomstandigheden gekeken.

Dat betekende op 21 mei verspringen.

Hier zette Mike (U20) een mooie stijgende sprongenreeks neer met als laatste en verste poging 5m92. Een verbetering van zijn eigen clubrecord met 23 cm bij de Jongens U20, maar ook het clubrecord van Dirk Aarts uit 2018 bij de mannen verbeterde hij met 7 cm. Maar nu Mike de 6 meter geroken heeft kan hij niet wachten tot er weer wedstrijden zijn. Bij de Jongens U18 ook een dik PR voor Timo, die een beetje schrok van zijn prestatie: 4.67 is +31 cm. Bij de meisjes C meerdere ongeldige pogingen voor Sanne maar wel een PR (7 cm) voor Marta.

Nadat D-junior Jorg eerder al 4.92 had gesprongen, heeft hij alleen maar oog voor de 5 meter. Het meetlint liet het vandaag afweten bij 4.84. Zat het Joep vorige keer wat tegen, vanavond liet hij zien wat hij kan: voor het eerst over de 4 meter, 4.04; 33 cm verder dan zijn oude PR. Ook Adam sprong 14 cm verder dan ooit eerder. Helaas waren er 4 ongeldige pogingen voor Niels. Bij de meisjes namen zowel Lieve als Anouk afscheid van hun oude PR. Lieve verbeterde zich met 34 cm naar 4.26. Anouk sprong 28 cm verder dan voorheen. Haar 4.53 is 17 cm verder dan het clubrecord van Lara Willems uit 2016. De A-pupillen jongens bleven allemaal onder hun PR. De meisjes in deze categorie deden het beter: Mariam +12, Victoria en Hermela beiden +34 cm.

Bij de jongste pupillen een nieuwe prestatie voor Keet (B), Bram (C) en Damin (mini). Nina en Dex wisten zich niet te verbeteren. Kick (C) daarentegen wel, hij sprong voor het eerst over de 3 meter: 3.24. Sarah en Aminata (C) houden elkaar iedere wedstrijd in evenwicht, vandaag 2.84 om 2.82 (28 en 19 cm verder dan de oude PR’s).

De uitslagen vind je hier.

28 mei 400m

400 meter in banen, niet alleen voor de junioren maar ook voor de pupillen. Keurig vanuit de startblokken in de eigen baan blijven, flink aangemoedigd door je clubgenoten is een rondje voor de jongste jeugd goed te overzien. De meeste pupillen maakten hun debuut op deze afstand. Van de “herhalers” lieten enkelen grote verbeteringen zien: Sofia 12 seconden sneller, Kick 20, Aminata 25 en Dex maar liefst 34 seconden.

De junioren Chiara, Marta en Niels maakten voor het eerst kennis met dit verzurende onderdeel. De D-meisjes Lieve en Sofie waren in fel onderling gevecht waarbij Sofie anderhalve seconde van haar PR afhaalde en Lieve bijna 9,5 sec. sneller was dan vorig jaar. Iets voor Lieve en Sofie kwam Anouk in een nieuw PR over de finish: 1.08.11 (-4.75). Bij de jongens waren Adam en Tim allebei 7 seconden sneller dan vorig jaar, Joep maar liefst 13,5. Jorg ging van 1.05.10 naar 1.00.94. Ook hier kijkt Jorg weer tegen een grens aan.

Ruim anderhalve seconde was Sanne (C) sneller dan vorig jaar, Abel (C) bijna 6 seconden, jammer dat Abel voor de finishlijn al stopte. Timo (U18) en Mike (U20) kwamen allebei dichtbij hun PR. Zeker voor Mike een mooie seizoensopener.

Tijdens deze onderlinge wedstrijd was er goed nieuws van de “persconferentie”: jeugdwedstrijden t/m 17 jaar mogen vanaf 5 juni weer georganiseerd worden. Snel schakelen binnen de vereniging zorgt er voor dat we naast de voorgenomen wedstrijd van 24-7 al eerder, op zondag 20 juni, een Jeugdtrackmeeting organiseren.

De uitslagen vind je hier.

4 juni aquajoggen

Mits de weersomstandigheden het toelieten, stond hoogspringen op het programma. Nou niet bepaald het favoriete onderdeel van Jorg. Hoe hij het gedaan heeft weten we niet, bij aankomst op de baan vielen er een paar regendruppeltjes. Die druppeltjes werden groter en talrijker, tot een enorme hoosbui/wolkbreuk toe. Gelukkig kun je in Eindhoven op het kunststof onder de tribune nog vooruit met de training, maar niet als een van de trainers de sokken en schoenen uitdoet en de rondbaan opstapt. Spontaan kwam de aanwezige jeugd ook het veld op en waren er volop spontane initiatieven. Tijdens het verspringen leken ze in een zwembad te landen. Aquajogde Anouk solo naar een mooie tijd op de 800m, haar tijd biedt perspectief op een droge atletiekbaan. Gaf Joep zwemles aan zijn clubgenoten op de verspringaanloop. Werden er onderlinge sprintwedstrijdjes gehouden, de stagiaire nat gegooid, ontdekte Marcus een bubbelbad naast de verspringaanloop, kortom ze hadden de tijd van hun leven.

Dat ze zeiknat waren maakte niemand iets uit maar dat de haren niet meer goed zaten…