Martin voltooid met moeite zijn 100 meter in Sittard.

Martin voltooid met moeite zijn 100 meter in Sittard.

Het mannenteam kreeg tijdens de tweede competitiewedstrijd in Sittard te maken met de Wet van Murphy. Dat de wedstrijd voor Jordi i.v.m. zijn herstel net iets te vroeg kwam was bekend. Maar dat Daan na zijn geslaagde polsstoktraining eerder in de week, gisteren af moest melden met een blessure, was een domper. Niels zou naast de opengevallen plaats op de 4×100, kogel en speer van Daan overnemen. Dat ging punten schelen maar alles beter dan een nul.

Het eerste onderdeel was voor Martin. Hij ging van start voor 100 meters. Helaas trof hij Murphy in zijn baan, het werden er slechts 60. Na 60 meter schoot er iets verkeerd in zijn rug en kon Martin niet meer starten op de 200 en estafette. Kort daarna kwam het bericht dat Mike niet van start ging op ver, hoog en de 400 horden. Dat betekende zes nullen op elf onderdelen. Waarop Niels, net weer een beetje op de been na een lange blessureperiode, het niet meer zag zitten om te kogelstoten en speerwerpen.

Maar er was ook een lichtpuntje. Kevin liep een PR op de 400m, 0.39 sneller dan zijn oude tijd. Een hele tijd later was het volgende onderdeel: de 1500m van Abel en Kevin. Samen gingen ze op weg, richting 4.15. Kevin besloot zich te sparen voor de IFAM van komende zaterdag. Abel moest alleen door, deed dat prima. Eindtijd 4.16.

De actiefste AtH-er vandaag was Sofie. Ze had de taak op zich genomen iedereen op het juiste moment af te melden. Ook Adam was als jurylid een groot deel van de dag in touw.Hopelijk is het team de derde en laatste wedstrijd wel compleet. Of zou Murphy een lange adem hebben?

De uitslag vind je hier.