Luna in de Hel van Bakel

Luna in de Hel van Bakel

Plan was om het winterseizoen met de Karpencross in Eindhoven af te sluiten. Helaas was door de regen de Dommel buiten haar oevers getreden en was het parcours volgens de organisatie niet begaanbaar. Plan B kwam uit de kast: de Hel van Bakel. Deze kleinschalige “wedstrijd” is een leuk alternatief voor de jeugd met ieder jaar een mooie herinnering.

De eerste start van de dag was voor de allerkleinsten: 0 t/m 5 jaar. Terwijl Noël haar debuut maakte, greep Liselotte de kans om weer mee te doen. Beiden zijn slechts 2 jaar oud, maar bijzonder trots op hun herinneringsstandaard. De sinds deze week actieve Sarah nam meteen deel, bij de meisjes 6-7 jaar en deed dat met een prima resultaat. Soepel lopend volbracht zij haar 500 meter. Bij de even oude jongens gingen Dex en Marcus samen van start. Dex kwam als vierde van de lange afdaling. In het korte resterende stukje richting finish wist hij zich op te werken naar een tweede plaats. Marcus startte rustiger maar passeerde in het bosgedeelte zes jongens. De laatste start van de 500 meters bracht Aron en Assem, 8-9 jaar, op het parcours. Het ging meteen hard bij de start waardoor Aron een beetje achter de feiten aanliep en als vijfde over de finish kwam. Assem was te hard gestart waardoor hij het onderweg moeilijk kreeg. Maar ook voor hem wachtte een mooie herinnering aan de finish.

De jeugd van 10-12 jaar liepen 2 ronden, 1000 meter. Sofie vertrok keihard en nam meteen de leiding. Ze stond deze in de 1000 volgende meters niet meer af. Zelfs niet toen er aan het eind een jongen van achteruit dichterbij kwam. Daarachter liep Lieve, ondanks haar kapotte hak naar een keurige derde plaats. Luna, nog niet zo lang lid, liet een grote progressie zien. Bij de jongens ging Tim hard weg, hij kwam als vierde over de finish. Adam vertrok rustiger maar knokte zich enkele plaatsen naar voren.

Na een korte pauze stonden er nog vijf AtH-ers aan de start, variërend in leeftijd en dus ook in afstand. Voor Timo en Abel 1 ronde van 1400 meter. Timo nestelde zich meteen na de start voorin en kwam als eerste van zijn leeftijdscategorie over de finish. Abel keek na problemen aan de start tegen een flinke achterstand aan. In zijn achtervolging wist hij nog een heel stuk terug te komen. Voor Abel een tweede plaats. Ook een tweede plaats voor Mike die na 2 ronden mocht stoppen. Sanne koos voor de langste afstand bij de vrouwen, 3 ronden, 4200 meter boven de 1400 meter voor haar eigen leeftijdscategorie. Ook Sanne mocht na drie ronden plaats nemen op het tweede treetje van het erepodium. Met enige last van zijn rug van het bomen zagen op zaterdag begon Niels aan zijn 7000 meter. Het laatste stuk in de regen lopend kwam hij als vierde over de finish en sloot als laatste AtH-finisher het vijfde AtH-winterseizoen af. 

De uitslagen vind je hier.