Mini Zevenheuvelenloop 2018

Mini Zevenheuvelenloop 2018

Wie wil er nou niet naar een clinic gegeven door Bram Som, oud Europees kampioen 800m en Susan Krumins, zilver 10.000m EK Berlijn 2018? Maar dan moet je wel een podiumplaats bemachtigen bij de mini-7Heuvelenloop in Nijmegen.

Lieve beet op zaterdagavond in een snijdende kou voor AtH het spits af. Meteen na het startschot voor haar 800m nam ze de leiding, bij het keerpunt op 200m had ze al een kleine voorsprong. Die voorsprong breidde ze soepel lopend uit tot maar liefst 18 seconden. De ticket voor de clinic had ze letterlijke en figuurlijk in haar (jas-)zak. Goed voorbeeld doet goed volgen: Sofie was de volgende die de Groesbeekseweg op mocht. Ook zij nam meteen de leiding maar het achtervolgende meisje bleef op gevaarlijke afstand. In de laatste 200m rekende Sofie definitief af met haar achtervolgster en liet de voorsprong oplopen tot 3 seconden. Jorg en Anouk gingen tegelijk van start waarbij ook Jorg meteen na het startschot de leiding nam en drie jongens meekreeg. Kort daarachter liep Anouk met meteen al een grote voorsprong op het tweede meisje. Het werd stuivertje wisselen in het kopgroepje wat na 400m uitgedund was tot drie. Met nog 200m te gaan ging het tempo omhoog en moest Jorg afhaken maar had 4 seconden voorsprong op zijn achtervolger. Dus ook voor Jorg een mooie 3e plaats, beker en een ticket voor de clinic. Achter Jorg en net voor de vierde jongen kwam Anouk als winnares bij de meisjes over de finish. Anouk had een voorsprong van maar liefst 15 seconden. Woensdagmiddag 12 december is de agenda van Anouk, Jorg, Lieve en Sofie bezet. Als extra verrassing reikte Susan zelf de prijzen uit.

Om 19.00 uur klonk er weer een startschot op de Groesbeekseweg, ”de 7Heuvelennacht” werd weggeschoten met onder de 6700 deelnemers drie AtH-ers. Voor alle drie was het de eerste keer dat ze aan deze loop van 7 km deelnamen en zat het parcours dan ook vol verrassingen. Bij Niels ging het gemakkelijk waarbij vooral de laatste kilometer hard ging. Zijn streeftijd was 24.30, tevreden was hij met zijn 24.09, zeker omdat het op een ontspannen manier ging. Kort nadat Niels over de finish was, hoorde hij de speaker een opmerking over een “kleine man” maken en dacht: “dat zal toch niet…” Ja, het was Timo die slechts drie minuten na Niels over de finish kwam (27.02). En dat ondanks dat hij door een niet goed zittende sok een flinke blaar kapot gelopen had en daar nog een paar kilometer mee moest lopen. Ook al liggen Mike zijn krachten op de kortere afstanden toch liet hij zien dat hij ook een 7 kilometer prima aankan. In een hele mooie 30.35 finishte hij.

In ieder geval 7 tevreden atleten kijken terug op een zeer sfeervolle 7Heuvelennacht. Voor de jongste vier komt er nog een vervolg in december. Maar eerst gaan we met z’n allen Susan naar een podiumplaats schreeuwen bij het EK cross in Tilburg. De toegangskaartjes liggen al klaar op de nachtkastjes.