Jorg wordt 2e in Lommel

Jorg wordt 2e in Lommel

Lommel (B)

In Lommel organiseerde de lokale atletiekclub DALO een veldloop. Een echte Belgische veldloop: een groot sterk deelnemersveld, veel publiek, strijd tot op de laatste meter en naturaprijzen voor iedere deelnemer. Aron, Anouk, Sofie, Adam, Jorg, Abel en Timo gingen de uitdaging in Lommel aan. Aron, zo jong als hij is, hoefde maar 250 meter te lopen. Maar met tientallen deelnemers die hard op de finish afstormden, had hij zijn prijsje zeker verdiend. Anouk en Sofie liepen in een wedstrijd zonder andere leeftijdscategorieën. Voor de spanning in de wedstrijd maakte dat echter niet uit, want er werd hard gestart. Omdat zich vooraan al 3 meisjes afsplitste, had Anouk moeite om aan te sluiten. Ze kwam als 6e door in het bos, maar met een sterk eindschot en indrukwekkende sprint kon ze daar nog een 4e plaats van maken. Sofie had zo’n snelle start ook niet verwacht, dus ook zij moest flink aan de bak. Lange tijd had ze Anouk nog in het vizier, ze kwam op plaats 10 door. De versnelling van Anouk lag buiten het bereik van Sofie, maar ze finishte toch op een mooie 11e plaats.

Adam had in het grote deelnemersveld (van alleen C-pupillen jongens) niet verwacht dat er zo hard gestart werd. De 850 meter lange cross was gelukkig toch lang genoeg voor hem om zich een weg naar voren te knokken. Hij gaf in het bos verschillende jongens het nakijken en kwam als zesde het bos uit. Maar dat had hem veel kracht gekost waardoor hij in de eindsprint geen potten meer kon breken. Twintig meter voor de eindstreep werd hij nog door drie jongens gepasseerd en finishte op een keurige negende plaats. Jorg liep in Lommel één van zijn sterkste wedstrijden van het seizoen. Niet alleen vanwege het resultaat, maar vooral vanwege de manier waarop hij liep. Vanaf de start was hij alert en lette hij op de andere deelnemers. Zo kon hij een goede startpositie kiezen, alle gaatjes die vielen meteen dicht lopen en op het goede moment de eindsprint inzetten. Dit leverde hem een verdiende 2e plaats op. Abel vroeg zich van tevoren af of de Belgische jongens heel hard zouden lopen. Het antwoord na het startschot was ja, maar Abel gaf zich niet gewonnen en sloot goed aan bij de kopgroep. Hoewel, de snelste deelnemer nam de benen en drie anderen (waaronder Abel) streden verder om de overige podiumplaatsen. In de laatste ronde versnelde Abel op tijd waardoor hij in derde positie kwam te lopen. Op het lange rechte stuk naar de finish hoefde hij deze plaats, ondanks de aanvallen niet meer af te staan zodat ook hij het podium op mocht.

Enige junior van AtH was Timo. Ook hij liep alleen tegen leeftijdsgenoten en die boden hem genoeg tegenstand. De latere winnaar domineerde de wedstrijd vanaf het begin, maar Timo liep ook een sterke wedstrijd. Net als broer Jorg, wist hij 1,5 ronde lang ieder gaatje goed dicht te lopen. In de slotronde moest hij echter een gaatje laten ten opzichte van de podiumkandidaten. Dat gat groeide al snel tot zo’n 20 meter, maar gelukkig bleef hij strijdbaar en dus kregen de jongens voor hem het aardig benauwd in de eindsprint. Zelfs zo benauwd, dat Timo op de finishlijn slechts een halve meter tekort kwam voor een podiumplaats. Een sterk optreden dus met als resultaat een mooie 4e plaats. En na al deze wedstrijden met sterke optredens door onze AtH-ers, konden ze binnen in de warme zaal hun prijs ophalen en daarmee de Belgische veldloopsfeer achter zich laten.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Eindhoven

Thijs, Jeroen Bo trokken vandaag als vertegenwoordigers van AtH naar de Karpencross in Eindhoven. Deze wedstrijd, nummer 8 in het programma van de Kempische Cross Competitie, vond plaats op en rond het Eef Kamerbeek atletiekcomplex in Eindhoven. Als eerste van het AtH-drietal was Thijs aan de beurt in zijn wedstrijd over 2.800 meter. Deze wedstrijd kende een sterke bezetting waardoor het voor Thijs, die enigszins verkouden aan de start verscheen, duidelijk was dat hij van begin af aan alert en vol aan de bak zou moeten. En dat deed hij ook. Direct na het startschot zocht Thijs de voorhoede van het deelnemersveld op en positioneerde zich op deze manier goed voor de eerste hindernis in het parcours: een smalle S-bocht en doorgang naar het gedeelte buiten het atletiekcomplex. In de kop van de wedstrijd werd het tempo er al meteen goed opgelegd door Ids van Korven en Guus Winkelman. Laatstgenoemde is geen onbekende voor Thijs, want in menig wedstrijd van de Limbra knokten beide heren voor de overwinning. Thijs liet zich door het hoge tempo niet gek maken en handhaafde zich goed in de kopgroep. In de eerste ronde was het venijnige heuveltje vlak voor de opgang naar het atletiekcomplex nog geen scherprechter voor de kopgroep en zo begon de kop van het veld aan de grote ronde. Het hoge tempo van Ids van Korven en de zware ondergrond zorgden ervoor dat de kopgroep vervolgens uiteen viel. Ids ontsnapte uit de groep en Guus Winkelman nestelde zich stevig op de tweede positie. Thijs wist zich goed te handhaven op de vijfde positie en bleef uitzicht houden op een hogere positie. Toen de jongens voor de tweede maal over de heuvel kwamen, was duidelijk dat er in de uitslag geen verandering meer zou komen. Ids wist op overtuigende wijze te winnen, Guus werd verdienstelijk tweede en ondanks zijn verkoudheid liep Thijs een verdienstelijke wedstrijd en wist hij zijn vijfde positie in de uitslag te handhaven.

Na de binnenkomst van Thijs mocht Jeroen aan de bak voor zijn kleine en middel ronde over een afstand van 1.900 meter. Jeroen begon gefocust aan zijn wedstrijd en zat er bij de start goed bij. Ook hij wist de eerste hindernis in het parcours te beslechten in de voorhoede van het deelnemersveld. Toen enkele jongens besloten om het tempo wat op te voeren richting de heuvel liet Jeroen zich niet gek maken. Hij liep zijn eigen tempo door, haalde enkele andere deelnemers in en kwam goed over de heuvel. In de afdaling liet hij andere deelnemers en de toeschouwers zien wat er onder ‘laat je vallen’ wordt verstaan. Bij de passage van het atletiekcomplex wist Jeroen zijn tempo goed vast te houden en zo begon hij aan de zware middelronde met het uitzicht op een goede uitslag. Bij de terugkeer richting de finish op het atletiekcomplex bleek dat Jeroen zijn race goed had ingedeeld. Hij had zich stevig op de vijfde positie genesteld. In de afdaling van de heuvel en richting de finish probeerde Jeroen de loper voor hem nog te verschalken, maar die beschikte ook nog over een eindschot waardoor er in de uitslag van Jeroen geen verandering meer kwam: een mooie en verdiende vijfde plek. Met zijn optreden van vandaag liet Jeroen, na zijn goede wedstrijd in Haelen vorige week, zien dat hij weer helemaal terug is!

Door het sterke lopen van Thijs en Jeroen wist Bo wat haar te doen stond: stevig aan de bak gaan, maar wel met het koppie erbij blijven lopen. De laatste ronde was namelijk steeds de scherprechter in alle voorgaande wedstrijden. Na het startschot gaf Bo haar visitekaartje aan de concurrentie af en toonde dat er vandaag met haar rekening gehouden moest worden. Als derde van het veld passeerde ze de eerste hindernis en gecontroleerd lopend begon ze aan het eerste rondje buiten het atletiekcomplex. Vlak voor de eerste passage van de heuvel zakte het tempo in de kopgroep iets terug waardoor nummer 4, Veerle van Erp, de aansluiting met de kop wist te vinden. Met zijn vieren draaiden de meiden gelijktijdig het atletiekcomplex op. Met het uitzicht op de zware middelronde liep Bo gecontroleerd naar de tweede plek, maar vlak voordat ze de middelronde in gingen, werd Bo van haar koers afgedwongen door de koploopster en moest de verharding op. Dat was voor Bo het sein dat het mooi geweest was. Met een vinnige versnelling liep ze naar de kop van de wedstrijd en in een mum van tijd had ze 5-10 meter voorsprong te pakken. Ze was vastbesloten om die voorsprong niet meer uit handen te geven. Met haar lichte looppas wist Bo op de zware ondergrond haar voorsprong vervolgens verder uit te bouwen. In een stevig en strak tempo passeerde ze de heuvel en met de finish in zicht liet ze zich richting atletiekbaan naar beneden vallen. Nadat Bo als eerste de streep gepasseerd was, volgde Veerle van Erp pas 15 seconden later als tweede.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Gemert

Bij de Commanderije bosloop in Gemert maakte Jean-Paul na maanden zijn rentree aan de start van een cross. Op een los parcours kon hij de eerste ronde goed mee maar moest in de tweede ronde wat terrein prijsgeven. Aan de finish werd aan hem, door Dinand, de houten medaille uitgereikt voor zijn vierde plaats. Dinand stond even later zelf aan de start voor zijn wedstrijd over vier rondjes. Hoewel hij lekker liep kwam hij op het laatste gedeelte te kort om zijn vierde plek veilig te stellen.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Uitslagen:

Lommel

Eindhoven

Gemert

Geef een reactie