Groepsfoto Limbra 2016/2017

Groepsfoto Limbra 2016/2017

In het Limburgse natuurgebied “Leudal” vond de laatste cross van de Limbracompetitie 2016-2017 plaats. Bij deze Leudalcross kon in enkele categorieën de stand nog behoorlijk op zijn kop worden gezet.

Ook al was bij de mannen korte cross een tweede plaats in het eindklassement voor Daan een zekerheidje, dat weerhield hem niet vandaag nog een keer een goede prestatie neer te zetten. Met een goed opgebouwde race liep hij in het tweede gedeelte van de wedstrijd in op Kay Peeters die op een derde plaats liep. Pas in de laatste lus richting finish verloor hij weer wat terrein en kreeg hij de “bekende” houten medaille omgehangen. Later mocht hij nog wel het podium op voor zijn tweede plaats in het eindklassement. Tegelijk met Daan liep Jeffrey bij de Junioren A, hij had geleerd van zijn eerdere crossen waardoor zijn start iets rustiger was. Gaandeweg kwam hij verder naar voren en kon de laatste 300 meter nog een flinke versnelling laten zien. Zijn beloning was twee derde plaatsen, een voor vandaag en de tweede van het eindklassement.

Kort na de start bij de Jongens C ontstond een kopgroepje van 3 jongens waarvan Thijs deel uitmaakte. Na het kleine rondje, bij het ingaan van de grote ronde was Thijs nog over met Guus Winkelman die het veld aanvoerde. In de grote ronde heeft Thijs de kop overgenomen en zijn voorsprong uitgebouwd richting finish waardoor hij ook deze cross op zijn naam schreef. Zijn eerste plaats in het eindklassement kwam geen moment in gevaar. Mike had in het begin goede aansluiting gevonden bij de achtervolgers maar moest ze al snel laten gaan, hij kwam in de grote ronde in een niemandsland te lopen. Door de wisselende resultaten dit seizoen vinden we hem terug op een vijfde plaats in het eindklassement.

Bij de jongste junioren jongens was er achter de twee koplopers een spannende strijd om de podiumplaatsen van vandaag maar ook die van het eindklassement. Timo was erg gebrand op dat podium maar moest daarvoor flink strijden met Max Kees van GM, Liam Ernst van Scopias. Met z’n drieën gingen ze de strijd aan om twee ereplaatsen. In de wedstrijd liepen ze ook samen in een achtervolgend groepje op de koplopers. Timo probeerde door te sleuren de anderen af te schudden maar dat lukte niet, toen Max Kees de aanval opende moest hij passen. Ook Liam Ernst was vandaag beter waardoor die op een tweede plaats in het klassement eindigde. Met zijn vijfde plaats vandaag kon Timo wel zijn derde plaats in het eindklassement veilig stellen. Jeroen heeft prestatief gezien een minder jaar achter de rug maar de laatste wedstrijden zien we dat zijn resultaten weer beter beginnen te worden. Vandaag zagen we “de Jeroen” van een jaar geleden weer in de aanval. Na een behoudende start kwam de vaart er in en begon hij aan een geweldige inhaalrace. Ook al was het gat met zijn voorloper behoorlijk, Jeroen dook er strijdlustig in en liep naar een keurige zesde plaats waarmee hij zelf ook zeer tevreden was. Dinand kon in de eerste twee ronden net niet bij een groepje komen wat voor hem liep. In de derde en laatste ronde brokkelde het groepje uiteen en kon Dinand enkele jongens inhalen. Deze achtervolging kostte dusdanig veel energie waardoor er zware laatste 300 meters volgden. Rion was veel te snel gestart waarvoor hij de tol moest betalen en liep daardoor een van zijn mindere wedstrijden. Bo nam bij de meisjes D meteen na het startschot de leiding, ze kreeg vijf meisjes met zich mee. Omdat de te lopen afstand maar kort was, 1430 meter, draaide ze een hoog tempo waardoor de achtervolgsters moesten afhaken. Bij het ingaan van de tweede en laatste ronde kwam Tess Goessens dichterbij en dreigde aan te pikken. Precies op dat moment versnelde Bo even waardoor Goessens weer afhaakte. Onbedreigd kon Bo hierdoor naar de overwinning lopen. Omdat ze dit seizoen voor het Brabants Kampioenschap en het Nationale Crosscircuit heeft gekozen kwam ze een wedstrijd te kort voor een podiumplaats in het klassement.

Voor Abel was er als eerstejaars A-pupil de uitdaging om met zeven overwinningen het maximale aantal punten te halen in het klassement. Hij vertrok als een speer en sloeg een enorm gat. Even werd de achterstand van de volgers aan het eind van de eerste ronde iets kleiner. Maar Abel trok nog even door en liep gemakkelijk naar zijn zevende Limbra-overwinning van dit seizoen en daarmee ook naar de maximale score. Bij de even oude meisjes deelde Claire vandaag haar wedstrijd beter in dan de eerste crossen van het seizoen. Ze kreeg het halverwege even moeilijk maar kon zich herpakken. Ondanks haar flinke tempoversnelling op de laatste 200 meter kon ze door het te grote gat met haar voorloopster net geen plaatsje meer winnen. Beiden kregen dezelfde tijd. Sanne deed alle moeite om in een groepje te blijven, wat door haar enorme inzet lukte. Ze kon er zelfs uit weg lopen maar de rest leek te ver weg. Maar omdat Sanne nooit opgeeft kwam ze nog heel erg dichtbij bij twee andere meisjes.

De jongens en meisjes bij de B-pupillen liepen samen waardoor het blauw-zwarte treintje het veld weer aanvoerde. Jorg en Anouk voorop, kort daarachter Sofie die twee concurrentes meekreeg. Sofie sloot met haar aanhang aan, om kort daarna weer een klein gaatje te moeten laten. Door de aandrang van achter af te slaan, kon Sofie weer aansluiten bij Jorg en Anouk. Halverwege nam Anouk de kop over van Jorg die nog niet helemaal hersteld leek te zijn van zijn griep. Anouk liep van Jorg en de rest weg, voor Sofie de kans om zich vast te bijten in Jorg. Er kwam een aanval van Amina Dillmann op Jorg en Sofie, maar die kwam op een heel slecht moment in het parcours. Er lag een gevaarlijke boomstronk net na een bocht. Jorg week hier voor uit waardoor Amina Dillmann tegen hem op botste en viel. Sofie zag haar kans schoon en gaf haar tweede plaats niet meer af, ook niet toen die op het laatste rechte stuk nog bedreigd werd door Kirsten van den Hurk van LGD. Daarachter moest Jorg nog even flink aanzetten om zijn eerste plaats veilig te stellen en daarmee net als Abel de maximale score van zeven overwinningen te halen in het eindklassement. Voor deze wedstrijd was al duidelijk dat Anouk de eerste en Sofie de tweede plaats in het eindklassement gingen bezetten.

De allerjongste jongens en meisjes liepen een rondje van 920 meter. Lieve was na het startschot voorin te vinden, ze kwam al vrij snel op een derde plek te lopen die ze gemakkelijk vast kon houden. Haar derde plaats vandaag leverde een tweede plaats in het eindklassement op. Bij de jongens is het iedere wedstrijd spannend: maar noteerde Adam al vier overwinningen eerder dit seizoen. Vandaag moest hij in het begin alle zeilen bijzetten maar kwam aan de leiding en trok clubgenoot Tim met zich mee. Adam bouwde zijn voorsprong verder uit waardoor zijn vijfde overwinning binnen was en daarmee ook de eindoverwinning in het klassement. Bij het verlaten van het grasveld liep Pepijn op een derde plaats die hij in het bosstuk vast kon houden. Terwijl Tim als tweede over de finish kwam, moest Pepijn daarachter nog flink aan de bak. Net op de streep werd hij nog van een podiumplaats afgehouden. Maar hij mocht Adam, eerste, en Tim, tweede, vergezellen op het podium voor het klassement. Onze allerjongste deelnemer dit seizoen was de vijfjarige Aron die alle wedstrijden meegelopen heeft. Hij heeft in het eindklassement een keurige derde plaats gehaald maar had moeite om het, voor hem hoge, podium op te klimmen.

De uitslagen vind je hier. De volledige eindstanden van de Limbra-crosscompetitie zijn hier te vinden.

Geef een reactie