Over ruim een maand eindigt het winterseizoen 2016/2017. Natuurlijk kijken we reikhalzend uit naar een nieuw zomerseizoen op de atletiekbanen en hebben we het NK Cross nog in het verschiet. Aanstaande zondag wordt het regionale crosscircuit al afgesloten in de slotwedstrijd te Haelen. De onderlinge verhoudingen in dit circuit zijn inmiddels bekend en wat dat betreft zijn geen verrassingen te verwachten tijdens de cross zelf. Maar wat betekent deze laatste wedstrijd voor het eindklassement van het Limbra-crosscircuit?

Bij de senioren heeft Daan dit seizoen goede zaken gedaan op de korte cross. De stijgende lijn die hij in november heeft ingezet brengt hem nu in leidende positie, maar hij zal zijn voornaamste concurrent na zondag voor zich moeten dulden. Een tweede plaats had eind oktober echter niemand zien aankomen. Ruud en Jean-Paul hebben dankzij blessureleed hun Limbra-seizoen helaas niet af kunnen maken.

Bij de oudste junioren, de A-junioren, is Jeffrey halverwege het seizoen ingestroomd. De eerste 4 crossen heeft hij dus sowieso gemist en dat brengt hem nu op een vierde plaats in de tussenstand. Een 2e plaats behoort zondag zeker tot de mogelijkheden, maar hij is daarbij afhankelijk van de tegenstand. Thijs heeft de cross zondag nodig om voldoende wedstrijden te lopen, hij kan de winst in het klassement van de JJC tegemoet zien wanneer hij in de buurt blijft van Guus Winkelman die het hem de rest van het seizoen al vaker moeilijk maakte. Mike heeft een wisselvallige score dit seizoen en is daardoor afhankelijk geworden van zijn tegenstanders. Een plekje op het podium zit er niet in, maar een plek bij de eerste 6 moet er in zitten. Het huidige klassement van de D-junioren hadden we voor dit seizoen ook niet voorzien: Timo heeft zich verrassend voorin genesteld, maar de ontknoping zondag wordt extreem spannend. Drie jongens strijden om plaats 2, 3 en 4 waarbij de onderlinge posities zondag de eindklassering gaan bepalen. Dinand kan met een goede wedstrijd zijn huidige top 10-klassering behouden, maar hij moet wel opletten voor deelnemers die een wedstrijd minder gelopen hebben. Zo kan onder meer Jeroen nog langszij komen. Rion verkeert in dezelfde situatie als Dinand, maar dan om een plekje bij de eerste 20. Hij heeft echter ook nog goede kansen om een plek te klimmen. Bij de meisjes D heeft Bo een wedstrijd te weinig voor een compleet klassement, doordat ze eerder dit seizoen koos voor het Brabants kampioenschap en het Nationaal Crosscircuit. Ondanks diverse overwinningen is plek 5 het hoogst haalbare. Haar individuele wedstrijd is dus het belangrijkste zondag. Verder zien we nog Lara, Thijmen en Robin in de klassementen, maar zij liepen allen maar 1 of 2 wedstrijden.

Bij de A-pupillen heeft Abel zich goed ontwikkeld en wist (als eerstejaars!) de laatste 6 crossen allemaal te winnen. Hij was daardoor na de cross in Helden al verzekerd van de winst in het klassement. Enige doel kan nog zijn om het puntentotaal op te hogen naar de maximaal haalbare score. Claire staat bij de meisjes nu 5e, maar ze moet een goede wedstrijd lopen om dit te behouden. Ze wordt nog bedreigd door 3 meisjes die een wedstrijd minder op papier hebben staan. Sanne ziet haar stijgende lijn tijdens het seizoen beloont met nu een 15e plaats, die ook binnen handbereik is. Zelf kan ze alleen afwachten wat haar tegenstanders zondag doen. B-pupil Jorg heeft van de 6 gelopen wedstrijden alle crossen gewonnen. Een 7e wedstrijd is echter essentieel om het klassement op zijn naam te schrijven. Het resultaat in deze 7e wedstrijd is niet heel belangrijk. Maar ook Jorg heeft nog de mogelijkheid om de maximale score van 2800 punten te halen. Anouk staat er bij de meisjes hetzelfde voor, de winst in het klassement is binnen zolang ze bij de eerste 8 eindigt. Sofie staat nu nog aan de leiding, maar zal haar clubgenootje Anouk voorbij zien komen. Ze is wel zeker van een tweede plek. De C-pupillen hebben onderling veel strijd gehad, waarbij Adam aan het langste eind trekt. Tim heeft zijn 2e plek binnen en Pepijn mikt op de vierde plaats. Maar hij kan nog 5e worden afhankelijk van de uitslag aanstaande zondag. Joep eindigt met 3 wedstrijden ergens in de top 10. Lieve gaat zondag meedoen aan haar 7e cross van het seizoen. Daarmee haalt ze voldoende punten voor het klassement en stijgt ze van plek 6 naar de top-3. Bij een goede klassering in de wedstrijd is ook plek 2 nog in zicht. Onze jongste deelnemer Aron heeft alle crossen gelopen en staat daarmee op plek 3. In theorie kan dat nog wijzigen, maar met een normale uitslag in de laatste wedstrijd komt hij op het erepodium.

Met bovenstaande in het achterhoofd zijn we extra benieuwd naar de wedstrijd zondag en welke gevolgen dit nog gaat hebben in het klassement. Bovenstaande prognoses zijn onder voorbehoud, tijdens de ontknoping zondag zullen we zien wie met de prijzen aan de haal gaan. Bekijk de standen van de Limbra-crosscompetitie zelf op deze website.

Geef een reactie