Mike debuut 400m Dortmund

Mike debuut 400m Dortmund

Zo druk als het twee weken eerder in de indoorhal in Dortmund was, zo rustig was het nu. Maar daarom was het voor de atleten ook relaxter, wat de prestaties weer ten goede komt. Zo waren er ook een aantal limietpogingen voor het EK Indoor die helaas nét niet succesvol waren. De 3 aanwezige AtH’ers waren ook afgereisd naar Dortmund om grenzen te verleggen, maar dan vooral hun eigen grenzen.

Jeffrey had na zijn eerdere indoorervaring in Sittard opnieuw gekozen voor de 60 meter en het verspringen, aangevuld met een afsluitende 200 meter. Doordat hij de 60 meter in Sittard tot tweemaal toe 8.05 liep, lonkte de grens van 8 seconden. Dit lukt nog niet, maar hij verbeterde zich wel tot 8.02. Ook bij het verspringen verlegde hij zijn eigen grens, maar ook hier met een kleine stapje. Zijn nieuwe persoonlijke beste werd 4 meter 74. Aan het eind van zijn eerste wedstrijd buiten onze landsgrenzen maakte hij kennis met de 200 meter. Hij finishte na 26 seconden en 16 honderdsten.

Mike moest het bij deze wedstrijd opnemen tegen jongens die wel 3 jaar ouder waren. Dit weerhield hem er niet van zich te verbeteren op de 60 meter en een tijd van 8.66 op de klokken te zetten. Een uurtje later maakte Mike ook een debuut op volgens velen een van de mooiste afstanden die er is: de 400 meter. Onbevangen sprintte Mike weg en liet hij zich lanceren door de hellende bochten. Na ruim 250 meter liep de snelheid langzaam terug en dus werden, zoals dat hoort op een 400 meter, de laatste honderd meters erg zwaar. Gelukkig wist Mike daar prima mee om te gaan en op het tandvlees bijtend finishte hij na 66.60 seconden. Met recht een grensverleggend debuut op zijn allereerste 400 meter.

Thijs was vooral naar Dortmund gekomen om zijn 800m-pr van twee weken eerder te verbeteren. Hij startte zijn wedstrijd echter met de 60 meter, waar hij zijn andere twee weken oude pr wist aan te scherpen. Er gingen nog eens 0.07 seconden vanaf, waardoor hij al na 8.09 seconden de finishlijn passeerde. Op de 800 meter was het de grens van 2:10 die Thijs wilde doorbreken, en met een vers pr van 2:12.05 was het vandaag erop of eronder voor Thijs. Met een aantal tussentijden in het achterhoofd, hoefde Thijs de eerste ronde alleen achter Nederlandse B-junior Mats Heine aan te gaan. Na 400 meter blijven volgen had Thijs nog geen tussentijd meegekregen, maar langs de kant werd geroepen dat het goed zat. De 3e ronde werd het zwaar en moest hij Mats laten gaan. Thijs was echter vastberaden om vandaag onder de 2:10 te duiken, en dus wist hij zich knap te herpakken waardoor na 600 meter het gat weer iets begon te slinken. Ook Thijs moest op zijn tandvlees bijten, de klok stopte uiteindelijk op 2:09.49. Gelukt! Helemaal uitgeput kwam Thijs tot de conclusie dat hij daarmee 3e op de nationale ranglijst komt te staan. Ook Thijs wist dus zijn grens te verleggen in Dortmund.

Nadat de organisatie er eindelijk achter was gekomen hoe die grensverleggende techniek bovenin het stadion nou eigenlijk werkte, konden we terugkijken op een mooie atletiekmiddag over de grens. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie