Lieve tijdens de Vlakwatercross

Lieve tijdens de Vlakwatercross

De Limbracompetitie nadert haar einde waardoor in de achtste en voorlaatste wedstrijd, de Vlakwatercross in Venray, flink strijd werd geleverd. Omdat er ook AtH-deelname aan de Mastboscross in Breda was en het griepvirus zijn slachtoffers eiste, was de AtH-deelname minder dan in andere crossen. Verdeeld over twee ronden lagen voor Daan (mannen) en Jeffrey (JA) 4020 meters te wachten. Sinds Daan zijn podiumplaats in het klassement wil verdedigen is het bij Daan menens geworden. Hij gaat niet meer zo behoudend van start, toch liep hij in de eerste ronde achterop Jeffrey die nog harder vertrokken was. Daarvoor moest Jeffrey in de tweede ronde ook zijn tol betalen. Voor hem is het nog zoeken wat het goede tempo is op een wat langere afstand. Daan liep weg bij zijn clubgenoot en hoefde slechts één klassementsloper voor te laten.

Bij de start van de C-junioren haperde Mike even waardoor hij meteen in de achtervolging moest. Hij kon aansluiten bij de achtervolgende groep op de koploper. Terwijl de groep langzaam uit elkaar viel, kon Mike niet uit zijn tempo komen en viel daardoor wat terug. De jongste junioren, Dinand en Rion liepen eerst een ronde van 500 meter en daarna nog een grote van 1550m. Het eerste rondje liepen ze in elkaars buurt, in de grote rond liep Dinand geleidelijk weg bij zijn clubgenoot. Ondanks dat Dinand´s tempo de laatste 300 meter nog omhoog ging kon hij niemand meer passeren. Ook Rion kwam in het laatste gedeelte nog opzetten, maar kwam net iets tekort om nog een plaatsje op te schuiven.

Bij de pupillencategorieën is het blauw-zwart veelal voorin te vinden. Abel nam vandaag bij de oudste jongens meteen na de start het voortouw. Voor hij de eerste bocht van zijn drie ronden om was, lag hij al los. Zijn voorsprong werd ronde na ronde groter. Ver voor de rest uitlopend werd hij ook vandaag onbedreigd de winnaar. Ook drie rondjes voor Claire en Sanne. Claire startte vandaag iets rustiger waardoor de wedstrijd beter ingedeeld werd. Ze kwam in het eerste groepje terecht, waarin ze goed bleef volgen. Als er iemand uit weg viel, schoof ze goed door. Na 1250 meter kreeg ze het even moeilijk, maar ze wist zich te herpakken en kon haar zesde plaats vasthouden. Daarachter liep Sanne een van haar betere wedstrijden. Ze beet zich de hele wedstrijd al vast in een groepje meisjes; maar met nog 200 meter te gaan, ging er nog een extra knopje om bij Sanne. Er kwam een geweldige tempoversnelling waardoor ze naar een mooie 18e plaats liep.

Het blauw-zwarte treintje wat de wedstrijd bij de B-pupillen bijna altijd aanvoert was vandaag gereduceerd tot slechts één wagonnetje. Maar Sofie liet zien dat ze ook zonder haar clubgenootjes haar mannetje staat. Ze vertrok (iets te) hard van start en kreeg verschillende aanvallen op haar leidende positie te verduren. Die wist ze met grote inzet keer op keer af te slaan waardoor ze als eerste van alle jongens en meisjes over de finishlijn kwam.

Bij de jongste deelnemers liet Lieve meteen na de start zien dat ze voor een podiumplaats was gekomen. Ze nam brutaal de kop en hoefde in haar twee rondjes alleen de latere winnares voorbij te laten. Haar clubgenoten Adam, Pepijn en Tim waren ook voorin het veld te vinden. Adam nam de leidende positie bij de jongens in, Tim volgde hem op geringe afstand. Daarna volgden een paar meisjes en kwam Pepijn als derde jongen door. Terwijl Adam en Tim als eerste en tweede de finishlijn passeerden moest Pepijn alles op alles zetten om op de laatste 200 meter de aanvallen van de achtervolgers af te weren. En dat lukte, mede door de aanmoedigingen, waardoor er in deze categorie vier blauw-zwarten op het podium stonden. De nog jonge Aron draaide ook vandaag weer bloedserieus zijn rondjes mee bij de allerjongsten. Als zesde kwam hij over de eindstreep, maar hij was wel de snelste van zijn geboortejaar.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie