Thijs tijdens de Mastboscross

Thijs tijdens de Mastboscross

In het mooie Mastbos in Breda vond de vierde cross van het Nationale Crosscircuit plaats. De laatste paar jaren staat de Mastboscross bekend als de modderigste cross van Nederland. De vorst van afgelopen week zorgde dat het dit jaar anders was, de regen van de nacht ervoor kon daar niks meer aan veranderen. Anouk was voor ATH de eerste loopster. Anouk die door de speaker al meerdere keren als de favoriet betiteld werd maakte haar favorietenrol waar. Ze nam meteen na het startschot de leiding en heeft beide af te leggen rondjes met tien meter voorsprong gelopen. Ze sloot hiermee ook de vierde wedstrijd in het circuit winnend af.

De start van de MD was rommelig en ging gepaard met veel geduw en getrek. Ook Bo had hier last van toen ze ongewild door een ander meisje bij de arm genomen werd. Maar ze liet zich niet uit het veld slaan en ging op het binnenterrein van de atletiekbaan goed mee met de groep die zich aan de kop van de wedstrijd nestelde. In een 10e positie ging ze de modderige paden van het Mastbos op. Tijdens de eerste ronde kon Bo zich goed handhaven in de kopgroep en zelfs een plaatsje opschuiven. Afspraak was om in de eerste ronde een strak tempo te lopen en proberen om met de kop van de wedstrijd mee te lopen. In de tweede ronde zou ze dan proberen nog enkele plaatsen op te schuiven. En zo begon Bo in 9e positie aan de tweede ronde. Op de bredere paden van het Mastbos wist ze enkele loopsters voor haar te verschalken en gestaag schoof ze op naar voren. In 5e positie kwam ze voor de tweede maal de atletiekbaan op richting finish, maar deze plek verloor ze op de streep aan Anne de Jong die vlak achter haar liep. Eindresultaat was een verdiende 6e plaats in dezelfde tijd als de nummers 4 en 5: 8.05. Door deze uitslag staat Bo nu op de 4e plaats in het tussenklassement van het Lotto Crosscircuit.

De derde loper voor ATH was Jeroen die een goede start maakte in een sterk en druk deelnemersveld. Jeroen kwam in de tweede ronde in de tweede helft van het peloton te lopen. Hij knokte zich in de tweede ronde nog een aantal plaatsen naar voren, ook net voor de finish kon hij nog net een plaatsje opschuiven en eindigde daarmee als 34e.

Thijs was voor ATH de laatste loper en ook hij had een goede start. De koplopers moest hij wel laten gaan maar in de tweede groep kon hij elk rondje nog wel een paar plaatsen opschuiven. Hij had nog genoeg over voor een eindsprint maar die kon hij net niet meer winnen van zijn voorligger. Daarmee kwam hij als 14e over de finish.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie