Sofie finisht in Dortmund

Sofie finisht in Dortmund

Nadat we onze skybox in de Helmut Körnig Halle in Dortmund hadden ingericht kon wat ons betreft het eerste startschot gegeven worden. Dit startschot was voor AtH voor de 4x100m jongens C waarbij net als in het afgelopen buitenseizoen de wissels weer erg goed liepen. Met Mike als startloper, gevolgd door D-junior Ian was de voorsprong al gemaakt. Thijs deed daar nog een schepje bovenop, waarna Mr. Estafette Jeroen (net D-junior) het af mocht maken. Samen mochten ze het podium op om de eerste Urkunde van vandaag op te halen, er zouden er nog vele volgen….

Voor Thijs en Mike volgde daarna de 800m. Thijs had in de eerste serie een rommelige start, maar gelukkig voor hem schoot de starter terug. De nieuwe start was, zeker voor Thijs wel een goede. Nadat hij de eerste ronde het veld aanvoerde, werd in de tweede ronde de kop overgenomen door de Duitser Hannes Fahl en leek het of Thijs alleen maar hoefde te volgen. Na 400m voelde Thijs dat het tempo zakte en nam gedecideerd de kop weer over. Op de laatste 80m versnelde hij nog en liep zijn oude indoor-PR aan diggelen, maar liefst zeven seconden sneller! In de serie daarna nam Mike na de start een goede positie in. Toen na 200m het tempo wat inzakte verzuimde Mike om door te schuiven. Hij verbeterde zijn beste tijd met een halve seconde maar dat had veel meer kunnen zijn. Op de 60m sprint liet Thijs zien dat zijn snelheid flink is toegenomen wat ook belangrijk is voor het “langere” loopwerk. Voor Mike was er aan het einde van de middag nog een kleine verbetering van zijn beste tijd op de horden.

Ook bij de meisjes Junioren C stond een AtH-estafetteteam in de baan voor de 4x100m. Ondanks dat drie van de vier nog D-junioren zijn en niet alle wissels perfect waren werd ook hier een Urkunde gehaald. Op de individuele sprint was Lara een fractie sneller dan eerder dit indoorseizoen, bij het verspringen bleef ze ver (66cm) van haar beste prestatie verwijderd. Haar laatste onderdeel was een lange sprint van 300m, die voor Lara iets te lang was. Na 200m kon ze het tempo niet meer volhouden en zag ze een tijd onder de 50 seconden voorbijgaan.

Omdat Ian en Jeroen wel voor een tweede keer een estafette wilden lopen, stond aangevuld met Dinand en Rion een team klaar voor een 4x100m D-junioren. Startloper Ian sloeg al meteen een gaatje wat Dinand en Rion konden behouden. Slotloper Jeroen, net terug van een winnende serie 60m, bracht het stokje winnend over de finish. Bij de tweedejaars D-jongens verbeterde Ian zijn PR op de individuele sprint, Rion lukte dit niet. Maar die had door de estafette en de 60m wel een prima warming-up gehad voor zijn 800m. Samen in een serie met Dinand lukte om die op geringe afstand te volgen. Met nog 200m voor de boeg kon Dinand het verschil weer groter maken. Toch verbeterde Rion zijn beste tijd met 16 seconden! In de serie daarvoor ging Jeroen meteen na de start brutaal op kop en sloeg iedere aanval af door het tempo hoog te houden. Hij won zijn serie gemakkelijk. Had Rion al een nieuw PR op de 800m, ook landde hij 87 cm verder in het zand bij ver. Ian wilde hier graag het clubrecord van Mike verbeteren, maar dat zat er vandaag niet in. Bij de eerstejaars D sprongen zowel Dinand als Jeroen een nieuw PR, ook bij hoog haalde Dinand een nieuwe indoorhoogte. Omdat Jeroen zijn serie 60m, in een PR, gewonnen had, mocht hij ook nog starten in de 60m finale.

Bij de meisjes D was het alleen Laura die van start ging op de 60m. Bo koos voor vier rondjes op de rondbaan. Meteen na de start nam ze de leiding, toen het tempo dreigde te zakken en de Duitse Lilly Witte over wilde nemen, ging Bo´s tempo omhoog. Witte pikte nog aan maar op het laatste rechte stuk zette Bo nog een keer flink aan waardoor ze met een nieuw PR de serie winnend afsloot. Nadat Grietje bij ver haar outdoorprestatie net niet haalde en Bo “hersteld” was van haar 800m stonden ze naast elkaar in de baan voor het hordenonderdeel.

Naast de junioren was er ook een programma voor pupillen. Bij de oudste meisjes liet Maebh weer een snelle sprint zien op de 50m, maar zat het bij ver wat tegen. Op haar laatste onderdeel hoog was er voor Maebh een felbegeerde Urkunde en een nieuw PR van 1.15m. Zoals zo vaak trokken Anouk en Sofie gezamenlijk op bij hun wedstrijdonderdelen. Nadat papa Ruud, in zijn Feyenoordjack een excursie in het Borussia Dortmund stadion zonder kleerscheuren had afgerond, kon voor Anouk en Sofie de wedstrijd beginnen. Op de 50m dook Anouk onder de negen seconden, voor Sofie stond de klok daar net iets boven stil. Bij ver sprong Anouk weer over de drie meter wat Sofie na een korte aanwijzing ook lukte. Op de onbekende 800m gingen de AtH-meisjes voortvarend en ver voor iedereen uit van start. Terwijl Sofie zich vastbeet in Anouk werd de voorsprong op de rest ronde na ronde groter. Pas in het allerlaatste deel van de wedstrijd moest Sofie iets prijsgeven maar beiden liepen een hele mooie tijd.

Nadat onze skybox was ontruimd, werd iedereen verdeeld over de auto’s en door gids Johan naar het afsluitende etentje in Dortmund geleid. Nadat de uitbater van het betreffende restaurantje met een extra omzet zijn zondag kon afsluiten, reden we met 25 nieuwe PR’s waarvan er 12 een clubrecord zijn terug naar Nederland. Van de 15 behaalde Urkunden, uitgereikt voor een plaats bij de beste 6, waren er 5 voor Jereon die daarmee grootverdiener was. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie